Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, wojtal24 napisał:

przed kupnem weź miarkę i zmierz lance czy mają 15

Ja je będę chciał skrócić na 12 bo lepiej mi pasują. Ale do ścieżek to może i 15lepiej bo mam siewnik 3m🤔

Opublikowano
14 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

A po co, młoda to się leni a nie zbiera, mam przykład z Moniki, z nią zbierać to za karę, z Seniorem albo Seniorką to tak, tak można robić. 

To ile masz ha tych pyrów? , że takie tempo potrzebne 

Opublikowano
3 minuty temu, slawek74 napisał:

Smerfów 😛😁😁😁

🤣

3 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Bo to nie baba chłopa ma gonić tylko odwrotnie. Jakby mnie jakaś kobita miała gonić to jej pokazuje paluchem bramę i niech nie wraca.

A nie lepiej mieć taką co nie trzeba gonić ? 

Opublikowano
Przed chwilą, Dziad932 napisał:

To ile masz ha tych pyrów? , że takie tempo potrzebne 

Ja? Późnych 25a, nie ma czasu na zerkanie na cokolwiek, nos przy ziemi i zbierać a nie za babami się oglądać. Zresztą ona u mnie nie zbiera bo by tylko opóźniała, mam swoją ekipę. 

1 minutę temu, szymon09875 napisał:

A nie lepiej mieć taką co nie trzeba gonić ? 

To ona znów będzie. Ktoś musi ciągnąć i poganiać. 

Opublikowano
1 godzinę temu, artek27 napisał:

Masz jakieś zdjęcia?

To do ogarnięcia jest bo sita wypadły. Coś by z ceny szło zbic bo to trochę styrane, rury niektóre poprawić, na manie to jest. No i do rejestracji u nas 

Opublikowano
3 minuty temu, 6465 napisał:

Ja miałem 16 arów. I za wuja bym nie chciał tego kopaczką kopać. 

Ja też mam koło 20a , kopie kopaczką , ale nie zbieram już kilka lat 😛

Opublikowano
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Ja? Późnych 25a, nie ma czasu na zerkanie na cokolwiek, nos przy ziemi i zbierać a nie za babami się oglądać. Zresztą ona u mnie nie zbiera bo by tylko opóźniała, mam swoją ekipę. 

To ona znów będzie. Ktoś musi ciągnąć i poganiać. 

Źle ci się wydaje. 

Opublikowano

skąd Ty te wzorce bierzesz to w głowę zachodzę.

rozumiem że popęd jest Ci obcy. ale to pierdzielenie o podporządkowaniu jednej osobie drugiej, albo o tej męce... no durnoty wypisujesz.

Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

Przed chwilą, szymon09875 napisał:

Źle ci się wydaje. 

Jakoś nie mam chęci tego zmieniać. Nie ma się co całe życie mordować. 

Ty jak czegoś nie znasz z własnego doświadczenia to się tego boisz jak diabeł święconej wody a że młody jesteś to i doświadczenia nie masz i takie błędne koło 😁🤦‍♂️

Opublikowano
1 minutę temu, Pafnucy napisał:

ale to pierdzielenie o podporządkowaniu jednej osobie drugiej, albo o tej męce... no durnoty wypisujesz.

Dwoje ludzi musi ze sobą jakoś wytrzymać. Chodzić na kompromisy. Jakoś się dogadywać. A z tymi rzeczami to u mnie, że tak powiem ciężko. Trudno się dogadać i trudno przekonać aby iść na jakiekolwiek ustępstwa. Uparty jestem i albo jest po mojemu albo może wcale nie być. 

Opublikowano
Pafnucy napisał:

skąd Ty te wzorce bierzesz to w głowę zachodzę.

rozumiem że popęd jest Ci obcy. ale to pierdzielenie o podporządkowaniu jednej osobie drugiej, albo o tej męce... no durnoty wypisujesz.

że ja 🤔😁😁😁😁🤪

Chłoporobotnik napisał:

1 minutę temu, Pafnucy napisał:

ale to pierdzielenie o podporządkowaniu jednej osobie drugiej, albo o tej męce... no durnoty wypisujesz.

Dwoje ludzi musi ze sobą jakoś wytrzymać. Chodzić na kompromisy. Jakoś się dogadywać. A z tymi rzeczami to u mnie, że tak powiem ciężko. Trudno się dogadać i trudno przekonać aby iść na jakiekolwiek ustępstwa. Uparty jestem i albo jest po mojemu albo może wcale nie być. 

gdzie Ty uparty 🤔😁 Ty łagodny jak baranek 🤪😁

Opublikowano
6465 napisał:

Przed chwilą, wojtal24 napisał:

przed kupnem weź miarkę i zmierz lance czy mają 15

Ja je będę chciał skrócić na 12 bo lepiej mi pasują. Ale do ścieżek to może i 15lepiej bo mam siewnik 3m🤔

to zastanow się jak kupisz, bo może za lekka dopłata bym się mógł zamienić z Toba ja mam 12m a chce 15m mierzyłem żeby dołożyć po 1.5m ale by za dużo wystawały te przedlozki

@6465 napisałem Ci na priv i w cenach kukurydz

• Thanks 1
Opublikowano
1 godzinę temu, gregor1284 napisał:

To do ogarnięcia jest bo sita wypadły. Coś by z ceny szło zbic bo to trochę styrane, rury niektóre poprawić, na manie to jest. No i do rejestracji u nas 

Nie wiesz który rok?

Opublikowano
10 godzin temu, szymon09875 napisał:

@konteno paczaj ile towaru 

IMG_20220922_144405.jpg

a co tu przebierać jak to pokasowane karoserie z tych szrotów sprowadzonych z zachodu

skarby są jak jest pomieszane poplątaniem

11 godzin temu, Karol6130 napisał:

To mieliście kontakt z sobą 🤔

to zależy czy trójkąt też się liczy 

4 godziny temu, radekz200 napisał:

A co on da? 

chyba L4 na 2 tygodnie 

4 godziny temu, HF86 napisał:

piniendze to nie wszystko, spokój narazie najważniejszy

hvj z tego spokoju jak ciągle się patrzy na tych co mają więcej pieniędzy mniejszym wysiłkiem i są bardziej zadowoleni z życia  zdrowsi itp itd 

3 godziny temu, farmtrac8244 napisał:

Akcja ziemniak zakończona

u mnie w sobote ruszy 

2 godziny temu, Chłoporobotnik napisał:

mam przykład z Moniki, z nią zbierać to za karę

metodą " kija "i "marchewki" nie próbowałeś zmotywować ?

2 godziny temu, Chłoporobotnik napisał:

Ona mi nic dobrego w życiu nie da.

nadrobi w nocy 

2 godziny temu, 6465 napisał:

żeby co popatrzeć jak się schyla

ale z przodu czy z tyłu   

5 godzin temu, Agrest napisał:

Przyczepa mała, jak zacznie po sztuce wywozić to przy 10 jedna na paliwo pójdzie🤣

samochod z rzeźni wszystkie weźmie na 2-3 kursy 

7 godzin temu, bratrolnika napisał:

Chcesz Radka dziabnąć w kakalaka??

troche strach jak przychorował i może mieć biegunke 🤪

• Haha 1
Opublikowano
9 godzin temu, marulekk napisał:

co ty tak duzo siejesz? bedzie szczota 

nie lepiej było Polskiego poznaniaka kupić i mieć czyste sumienie niz pracowac na zachodnim i wspomagać pkb  zagrabaniczne 

300 ziaren na m2

Kiedy gadali ze po germańskim tona gratis

I musi prawda bo rekordy zyciowe w plonach🙆🏻‍♂️

Opublikowano
1 minutę temu, Rolnik1973 napisał:

300 ziaren na m2

Kiedy gadali ze po germańskim tona gratis

I musi prawda bo rekordy zyciowe w plonach🙆🏻‍♂️

Jeszcze jak by go ciągał germański traktor to +0.5t. gratis.

Kurde dziś ktoś Reno Megane łosia jebutnoł. Ciele leżało na drodze, a dach w aucie oparł się o zagłówki. Stały dwie straże i karetka 🙆

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v