Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Tadz osłony plandeka jest jak może kamień tak polecieć.z rorzutnika to nie raz poleciał do góry i spadł na szybę ale tam osłon do góry niema.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
19 minut temu, Rolnik1973 napisał:

guuupi. ja powyżej 70 czkawki dostaję. po za tym to szlifiera. ja mam turystyczny.

bym Ci fotke wysłał jak sie u nas jeździ, ale zawału byś dostał. co nie @slawek74

no i kartofle wykopałem. mogą być jak na taką suszę i ugniatanie rządków zetorem na szerokich kapciach. Catania najlepiej wypadła./

5 minut temu, bratrolnika napisał:

Ok chyba cię d*pa piecze, nie chciałeś mu dać się Jawa przejechać, nieprzystępnego udawales, a teraz on na twoją jawę to nawet nie zechciałby się odlać na tylne koło 

tacy tak maja. dla zasady kogoś nie nawidzą , albo próbują wyśmiać.    już przywykłem.

17 minut temu, DANDYS napisał:

i co tu złego. jest, ? normalna jazda po nocy, phi nie raz się tak robiło, się woziło 😎

starsi już tego nie ogarniają....

Opublikowano
4 minuty temu, slawek74 napisał:

poczęstowałbys a nie się tylko chwalisz 🤭

Masz może j Ty deczko specyfiku🤔

Opublikowano
14 minut temu, Pafnucy napisał:

guuupi. ja powyżej 70 czkawki dostaję. po za tym to szlifiera. ja mam turystyczny.

bym Ci fotke wysłał jak sie u nas jeździ, ale zawału byś dostał. co nie @slawek74

no i kartofle wykopałem. mogą być jak na taką suszę i ugniatanie rządków zetorem na szerokich kapciach. Catania najlepiej wypadła./

tacy tak maja. dla zasady kogoś nie nawidzą , albo próbują wyśmiać.    już przywykłem.

Ojtam @Pafnucy

Źarty sobie robię

Widzisz ja za rudego sie nie puszył

Opublikowano
szymon09875 napisał:

51 minut temu, DANDYS napisał:

a Tobie tez znikło ciśnienie pamiętam , co było?

Os koła pośredniego na rozrządzie, śruby scielo 

zajrzałem do panewek tragedia, naszczęście wał nie porysowało, a panewki wcięcia jakby żyletką od liniki ciął.... dystanse oporowe wyleciały, koło zamachowe tarły o. śruby od dekla, i dziwne bo zaczęła kopcic od strony sprzęgła przez rewizję, nie wiem co grane

Opublikowano
1 godzinę temu, Agrest napisał:

Kurna, ale susza. Groch w poplonie wypaliło, łubin zwiędnięta, nawet samosiewy jęczmienia usychają a przy drogach w wąwozach tarnina zwiędnięta .

Po tygodniu przerwy robiłem kolejną partię róży to już wiele ususzonych bez suszarni.

20220903_170859.jpg

a czym to zbierasz? dobra kasa na tym?

Opublikowano
25 minut temu, Strongman napisał:

Tadz osłony plandeka jest jak może kamień tak polecieć.z rorzutnika to nie raz poleciał do góry i spadł na szybę ale tam osłon do góry niema.

Plandeka jest ale.jak widac wszystko moze sie wydarzyć. Ale.taki fart zeby w komin uderzyc to juz wyczyn

20220827_091357.jpg

Opublikowano
1 minutę temu, Rolnik1973 napisał:

Ojtam @Pafnucy

Źarty sobie robię

toż i ja rozmawiam i na śmierć się nie obraziłem za ... uważanie mnie za głupka.

duzo kartofli nazbierałeś ? ile z morgi by było?

Opublikowano (edytowane)

bulbulizator lewoskrętny? 🤔

kurna... co tu bedzie podskakiwać ??

Edytowane przez Pafnucy
Opublikowano
4 minuty temu, Pafnucy napisał:

a czym to zbierasz? dobra kasa na tym?

Kombajnem do porzeczek.

Przez 6 lat jestem kilkadziesiąt tysięcy w plecy względem zboża. No ale zawsze lubiłem coś testować, coś nowego wprowadzać...

W tym roku pierwszy sensowny plon to rynek się zesrał. Nie wiem czy to przez Putina czy co... No ale cena akceptowalna 5zļ/kg, pod warunkiem że pieniądze zobaczę...

Opublikowano
4 minuty temu, bratrolnika napisał:

Zagadka na dziś wieczór: co to jest 

IMG_20220902_191141_141.jpg

Jak nic hamownia wom.

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Agrest napisał:

Jak nic hamownia wom.

no ja nie ogarniam. tu .... jak by tu nazwać, krzywka, czy tam wykorbienie, a tu zaspawane... a nie wiem.    może to sztuka nowoczesna??B|

Edytowane przez Pafnucy
Opublikowano
Rolnik1973 napisał:

14 minut temu, Pafnucy napisał:

Ojtam @Pafnucy

Źarty sobie robię

no bo jak rudy ma się gniewać za rudego 🤔🤭

Opublikowano
6 minut temu, DANDYS napisał:

zajrzałem do panewek tragedia, naszczęście wał nie porysowało, a panewki wcięcia jakby żyletką od liniki ciął.... dystanse oporowe wyleciały, koło zamachowe tarły o. śruby od dekla, i dziwne bo zaczęła kopcic od strony sprzęgła przez rewizję, nie wiem co grane

Kopcila od strony sprzęgła? Odmą aż tak kopci, że  tak przez wyjebutany uszczelniacz dymił ? 

Zobacz jakie miałem panewki, jak zaczęła pukać po pół roku od kupna :D

received_2348863978739134.jpeg

Opublikowano
1 minutę temu, slawek74 napisał:

się gniewać za rudego

no nie. a to wiadomo czyją czuprynę pokazał? byśmy pojechali, to byśmy zobaczyli... ale jak brama dla Kolegów sie zamyka.....

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v