Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, gregor1284 napisał:

Za tą cenę to dwie Tatry mieliśmy 😂 a jeszcze i na paliwo by zostało 

Tatra mi nie potrzebna. 

Opublikowano
1 minutę temu, DANDYS napisał:

a w makicie że baterii nie trzyma i nie styka 😜

W DeWolcie niemiłosiernie start mnie wk***iał, nie potrafiłem się tym obsługiwać. A bateria też nie łączyła. To jest wszystko na jedno kopyto robione. Jak hitachi przejęło metabo to naprawdę spoko maszynki się zrobiły.

Opublikowano
5 minut temu, hubertb napisał:

No ja jakość nie mam przekonania, chociaż np. @bratrolnika wiem że chwalił kiedyś. Zresztą do Makity kupisz dużo akcesoriów dość tanio i na olx. Popularność ma znaczenie. 

Z tego co używam to myślę że Makita jest trochę wyżej od Hikoki

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, hubertb napisał:

Jeśli chodzi o klucze udarowe to koła w ciężarówce potrafi duży klucz odkręcić. Jest dość wygodny, baterie kupujesz na olx i są dość tanie a ładowarka nie psuje się sama z siebie. Wkrętarki mnie w ogóle nie obchodzą. 

Poka no tego klucza. Możesz mieć rację- kluczy nie używam. Wkrętarki, wiertarki, frezarki i inne gówna mam na codzień. Jak to przy meblach.

Opublikowano
21 minut temu, konteno napisał:

Ile się nauwijałeś wczoraj/dzisiaj ? 

wczoraj 3 przelot z chrustem robiłem , jeszcze ze 2 wagony do końca miesiąca trzeba przytargać , brakuje czasem 6 biegu i miękkiej ośki;) jeszcze kiedyś z nawigacją musze spróbować pomierzyć 

IMG_20220813_163217.jpg

Za wiele nie zrobiłem, u siebie 11ha i koniec słomy 

Opublikowano
7 minut temu, danielursus3p napisał:

Tatra mi nie potrzebna. 

W pola to nic lepszego nie ma. 

5 minut temu, TheraRolnik napisał:

Za wiele nie zrobiłem, u siebie 11ha i koniec słomy 

Wszędzie ta słoma taka jak na relacji z fb? 🤭

Opublikowano
3 minuty temu, danielursus3p napisał:

się bije z myślami czy szukać takie coś 6-7t ładownosci czy właśnie coś pokroju takiego volva. 

To zależy od tego czy potem będziesz miał usługi na 6-7t. Na dużego łatwiej znaleźć. 

Opublikowano

6 minut temu, hubertb napisał:

Warto i powoli sobie dokupować. Użytkowałem różne marki i jak dla mnie istnieje tylko Makita lub Dewalt. 

u mnie pomieszanie z poplataniem bo używane sprzęty ze złomu z różnych stajni i jako takiej standaryzacji oprócz ładowarki nie mam , z akumulatorowych to dewalt bosch i sparky a do tego różne standardy napięć 

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, konteno napisał:

u mnie pomieszanie z poplataniem bo używane sprzęty ze złomu z różnych stajni i jako takiej standaryzacji oprócz ładowarki nie mam , z akumulatorowych to dewalt bosch i sparky a do tego różne standardy napięć 

Ja mam ten komfort w domu że wystarcza mi wkrętarka, ale myślę nad zakupem klucza. Mam MAC tools na powietrze ale jak naciskam spust to nawet gołębie u sąsiada podrywają się do lotu ze strachu. A że teraz często robię w nocy to wypadał by coś cichszego.

spacer.png

Opublikowano
Dnia 13.08.2022 o 14:34, Chłoporobotnik napisał:

Ręką łatwiej niż tym. Kręci się to cały czas i skąd mam wiedzieć czy już dokręcone czy nie? Próbowałem to obsługiwać to wrzuciłem mu z powrotem do szafki i ręcznie dokręciłem.

może za mocno dokręcałes i gwinty pozrywałeś . co to za sprzęt ? mocny ? sam na swój użytek mam pneumata i elektryczny na 230V bo czasem lżej i szybciej jest z przedłużaczem się rozciągnąć niż z wężem , szkoda że te elektryczne aż 6 razy droższe niż pneumaty 

IMG_20220814_164758.jpg

Opublikowano
1 minutę temu, konteno napisał:

nie mam tego ustrojstwa

U mnie też się uszkodziła, ale poszedłem zupełnie inną drogą zbieram sygnał z wieńca zębatego. Kombinuje teraz nad licznikiem prędkości. 

Opublikowano
24 minuty temu, hubertb napisał:

To zależy od tego czy potem będziesz miał usługi na 6-7t. Na dużego łatwiej znaleźć. 

Na potrzeby własne. Czasem może gdzieś coś ale raczej rzadko 

Opublikowano
46 minut temu, konteno napisał:

może za mocno dokręcałes i gwinty pozrywałeś . co to za sprzęt ? mocny ? sam na swój użytek mam pneumata i elektryczny na 230V bo czasem lżej i szybciej jest z przedłużaczem się rozciągnąć niż z wężem , szkoda że te elektryczne aż 6 razy droższe niż pneumaty 

IMG_20220814_164758.jpg

Nie mój to nie mam pojęcia co za sprzęt. Ja mam komplet zwykłych kluczy i mi starczy.

A jeszcze niedawno dach był cały...

20220814_174021.jpg

20220814_173929.jpg

Opublikowano
1 godzinę temu, sadownik12 napisał:

Jeśli chodzi o elektronarzędzia to jakość/cena teraz dobra jest w Hikoki. Sam się zastanawiam czy sobie kilku rzeczy nie kupić. tak w ucieczce przed inflacją.

W robocie mamy Hitachi jeszcze dwa klucze udarowe, jeden jest sporo mocniejszy w teori od małego Milwaukee ale w praktyce nie ma szans.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v