Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, Baks00 napisał:

Kiedyś zrozumiesz że pracowitość to ,,matka'' powodzenia

Pracować to tak ale nie jebać jak osioł

Dla tego krowy odpuściłem, jak bym miał pola, łąki i jeszcze krowy sam ogarniać to ja pierdziele... Niech se będą opasy tylko i jeszcze będzie czas na usługi jechać 

Opublikowano

Rysiek,pada juznu Cb?u mnie grzmialo chwile. Od 12 mial byc piekny.deszcz,a to przeszło bokiem... za chwile ma.niby popadac nieźle. Bele pod dachem,sprzet schowany,moze.padac. Gdybym w sobote nie mial do pracy to jutro bym reszte wykosil i z glowy

Opublikowano
4 minuty temu, TheraRolnik napisał:

Pracować to tak ale nie jebać jak osioł

Dla tego krowy odpuściłem, jak bym miał pola, łąki i jeszcze krowy sam ogarniać to ja pierdziele... Niech se będą opasy tylko i jeszcze będzie czas na usługi jechać 

Ta usługi, piszesz jakbyś był conajmniej jak swierkot albo inna fabryka plonu... 

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, gregor1284 napisał:

Ale to jak z Radomia wrócę 

A co ty robisz w tym mieście cudów i innych wynalazków?🤨

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, szymon09875 napisał:

Ta usługi, piszesz jakbyś był conajmniej jak swierkot albo inna fabryka plonu... 

Nie muszę bo nie potrzebuje tyle 

Oni mają nowe maszyny to i muszą robić dniami i nocami żeby się opłaciło mieć te nowe maszyny 

Ja mam maszyny dla siebie a na usługi jadę jak ktoś chce 

A i do prac sezonowych bym nie mógł iść jak by były krowy 

Edytowane przez TheraRolnik
Opublikowano
51 minut temu, Desperado napisał:

Pytanie czy chciała zostać, bo jakoś nie wierzę że ją Marcin wyrzucił.

PS. od kiedy to tak nauczyłeś się kląć?, bo prędzej tego nie widziałem, po covidzie tak się poprawiło zdrówko?

A dzięki poprawiło się😁

• Like 1
Opublikowano
Baks00 napisał:

56 minut temu, Uziu92 napisał:

w tych czasach żeby chcieć iść na wieś dobrowolnie to delikatnie mówiąc trzeba mieć mocny ból głowy

Albo dobrą emeryturę😉

noo, ale niektórzy nie rozumieją. myślą że ktoś przyjdzie robić za pański wuj nie wiadomo ile.

Opublikowano

Ale piękny kurpiowski deszczyk pada 😍 już lepiej z godzinę. Mamutom kompleks wypoczynkowo rekreacyjny pod drzewami tam gdzie zwykle gniją w upały i jak pada utworzyłem ale deszcz im w pobieraniu paszy nie przeszkadza i spacerują w najlepsze 

Opublikowano
TheraRolnik napisał:

3 minuty temu, szymon09875 napisał:

Nie muszę bo nie potrzebuje tyle 

Oni mają nowe maszyny to i muszą robić dniami i nocami żeby się opłaciło mieć te nowe maszyny 

Ja mam maszyny dla siebie a na usługi jadę jak ktoś chce 

A i do prac sezonowych bym nie mógł iść jak by były krowy 

trawy to tylko skosić resztę najmujesz przyczepe, na ornych kuku, pasza gotowa, i co masz tej roboty w polu 🤨🤨

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
Dnia 13.06.2022 o 09:17, Desperado napisał:

Źle dobrane porównanie, tu chodzi o funkcjonowanie warsztatu pracy i wspólnego bytu, to nie jest dziecko by nie zrozumiało, że spaliła na panewce wyprawa do wesołego miasteczka.

O dokładnie 👍

Dnia 13.06.2022 o 14:21, gregor1284 napisał:

Edytowane przez Gość
Opublikowano
1 godzinę temu, gregor1284 napisał:

Źle myślisz. Nigdy nie możesz się nawet babie do takiego czegoś przyznać. Chociaż byś źle zrobił to jej się należy opie...l że to jej wina. Weź zdejmij spódnice a załóż spodnie bo do końca życia frajera będzie z ciebie robiła 

Święte słowa. Nim chłop za baba bardziej lata tym gorzej. W końcu i baba kopnie pierdołę w dupe. A już nie daj panie się przyznać że jest się załamanym. 

Opublikowano

Po co najmować jak są maszyny swoje 🤔

A i nigdzie do pracy bym już nie poszedł bo w domu więcej roboty by było no i trzeba być na godziny a bykom to obojętnie kiedy żarcie się da 

8 minut temu, DANDYS napisał:

trawy to tylko skosić resztę najmujesz przyczepe, na ornych kuku, pasza gotowa, i co masz tej roboty w polu 🤨🤨

Opublikowano
gregor1284 napisał:

5 minut temu, DANDYS napisał:

Ty coś Ty robił na kurpiach?

ja🧐

TheraRolnik napisał:

Po co najmować jak są maszyny swoje 🤔

A i nigdzie do pracy bym już nie poszedł bo w domu więcej roboty by było no i trzeba być na godziny a bykom to obojętnie kiedy żarcie się da 

8 minut temu, DANDYS napisał:

ale po co masz się mordować u kogoś jak możesz u siebie mieć to samo, jakbym miał pojęcie o krowach to dawno by stały MO

Opublikowano
1 minutę temu, DANDYS napisał:

ja🧐

ale po co masz się mordować u kogoś jak możesz u siebie mieć to samo, jakbym miał pojęcie o krowach to dawno by stały MO

Czy mordowanie 🤔 pasuje mi ta praca u ogrodnika i wożenie qq 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v