Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Bananek napisał:

radekz200 napisał:

Jak tam zyjeta? 

Dobrze. Radek, jesteś jedynym, który nie złożył mi życzeń na urodziny. Co to ma być za zachowanie?

szczęścia, zdrowia i bananów, wszystkich udanych planów, na forum zero banów 👍🍌🎂🥂🍾🥃🍻

Opublikowano
Przed chwilą, Uziu92 napisał:

szczęścia, zdrowia i bananów, wszystkich udanych planów, na forum zero banów 👍🍌🎂🥂🍾🥃🍻

O, dziękuję. 

1 minutę temu, szymon09875 napisał:

Kręci się ?

No jak nie jak tak. Wszystko w porządku. 

Pytanie: czy z tym cielakiem jest wszystko w porządku? Cy tylko mi się wydaje, że łeb ma nieproporcjonalnie większy do reszty? 

Screenshot_20220419_201606.jpg

• Like 1
Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

Polidap za drogi. Nie będę płacił za worek Polidapu 2,5 czy 3 stówki.

a suprfosfat ile ? polidapu można dać połowę tego co superfosfatu i ma azot blisko korzeni na start

Opublikowano
10 minut temu, Bananek napisał:

Dobrze. Radek, jesteś jedynym, który nie złożył mi życzeń na urodziny. Co to ma być za zachowanie?

Michał ma dziś urodziny będzie trzepał pół godziny 😂😂🎂

3173A81D-A470-43CD-8C98-FBCD75310307.jpeg

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, slawek74 napisał:

a suprfosfat ile ? polidapu można dać połowę tego co superfosfatu i ma azot blisko korzeni na start

Po 860zł/t kupiony. Nawet dając 2x więcej i tak wyjdzie dużo taniej niż Polidap. 

Edytowane przez Chłoporobotnik
Opublikowano

Azot na łąki rozsiany i za jednym brudzeniem rozsiewacza 2 dawka na ozime do 14, a od 17 pada ładny deszczyk i ma padać kilka następnych godzin. W końcu się udało trafić w dobry termin z nawożeniem. 

Opublikowano
2 minuty temu, TheraRolnik napisał:

Sąsiad ma żółty rozsiewacz 🤭

Altro NR 800

Męskich nie było ? 

34 minuty temu, Bananek napisał:

O, dziękuję. 

No jak nie jak tak. Wszystko w porządku. 

Pytanie: czy z tym cielakiem jest wszystko w porządku? Cy tylko mi się wydaje, że łeb ma nieproporcjonalnie większy do reszty? 

Screenshot_20220419_201606.jpg

Jak byłem mały to mi też głowa ciut za duza urosła, z wiekiem nabrałem proporcji :D koledzy może się trochę będą śmiali ale poza tym powinno być z nim ok 🤣🤣

• Haha 1
Opublikowano
gregor1284 napisał:

40 minut temu, Bananek napisał:

E ja też nie złożyłem! 

Pisałem o ludziach, nie kurpiokach.

szymon09875 napisał:

Jak byłem mały to mi też głowa ciut za duza urosła, z wiekiem nabrałem proporcji  koledzy może się trochę będą śmiali ale poza tym powinno być z nim ok 🤣🤣

Ten ma ładnie rozbudowane tylne nogi. Moim zdaniem rokuje na fajnego byczka w przyszłości. Ale mój nie będzie. Tak tylko przeglądam wołowe menu. 😉

• Haha 2
Opublikowano
4 minuty temu, szymon09875 napisał:

Męskich nie było ? 

Czerwony bardzo męski 😎

Szybka akcja była 🤣 się okazało że wałek się zgiął w przekładni to zaraz stary dzwonił do sklepu czy mają na placu rozsiewacz i zaraz w ciągnik i jechał po rozsiewacz 

• Confused 1
Opublikowano
54 minuty temu, Uziu92 napisał:

Ursus na drugie konto?, zbanowali go czy co ?

jedni po alko piszą o brzoskwinkach, a inni po alko klikają nie tam, gdzie trzeba - konto se skasował we święta

Opublikowano
6 minut temu, Bananek napisał:

Ten ma ładnie rozbudowane tylne nogi. Moim zdaniem rokuje na fajnego byczka w przyszłości. Ale mój nie będzie. Tak tylko przeglądam wołowe menu. 😉

A moje? 😛

Opublikowano
8 minut temu, Bananek napisał:

A miałem już proponować ze wyzwolę Cię z tego poznaniaka... 🙄

Opublikowano
5 minut temu, stempos1980 napisał:

Nie jest taki tragiczny ten altro ale jak będzie glupial to i tego szlak trafi 🤭

Kurna, ale powiedz mi co trzeba zrobić żeby zgiąć wałek w przekładni:o to chyba tylko i wyłącznie wina materiału :o

Opublikowano

Ludzie krzyczą po 30 tys za siuntki a wczoraj kumpel za 5 kupił, handlarze okoliczni z marszu mu tysiąca, a nawet 1.5 dawali odstępnego 🤣  kabina, kpl obciążników. Jednak są normalni ludzie jeszcze i wiedzą ile cenić ciągniki 🤣

1 minutę temu, gregor1284 napisał:

A ja już wolę niechby Ci się stodoła z tym złomem spaliła jak miałbym to kupić! 

Eeee to już ciut za wiele :o

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, szymon09875 napisał:

Ludzie krzyczą po 30 tys za siuntki a wczoraj kumpel za 5 kupił, handlarze okoliczni z marszu mu tysiąca, a nawet 1.5 dawali odstępnego 🤣  kabina, kpl obciążników. Jednak są normalni ludzie jeszcze i wiedzą ile cenić ciągniki 🤣

Eeee to już ciut za wiele :o

Toć to i tak w żartach a banan na żartach się zna. Jaka dla mnie korzyść z pogorzeliska w jego gospodarstwie 

3 minuty temu, soltys48 napisał:

Michaś Masz racje tam by lekkiego żywota nie miał

Co Ty gadasz, w skrzyni zasypowej bym gniazda dla kur porobił. Innego zastosowania dla niego nie widzę jak już nawet podlasioki nie chcą tym siać 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v