Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, slawek74 napisał:

👍😁 przydało by się takim cieniasom rurkowcom 🤭😁

na froncie cywile , bez zahartowania  ciąłymi ćwiczeniami fizycznymi i psychicznymi, to ich pewna... zagłada 

tu sie liczy głownie zdrowie i wytrzymałość, społeczeństwo  jest bardzo juz zniszczone pracą i stresem a w miastach też  stylem zycia 

bardziej by byli przydatni do innych działań i pracy.

nawet Ci co byli w obowiązkowym  i mają teraz 35 lat plus niech kazdy zrobi sobie test ile wytrzyma fizycznie ciąglego  marszu obciazajac sie ileś  kilo plecakiem, dodaj ze w czasie prawdziwego  jebudu stres, słabe zywienie, spanie w zimnym itd 

to sie tylko tak powie... ja nie widze róznicy między "rurkowcem" a spracowanym chłopem jeden i drugi nie ogarnie fizycznie a głownie kondycyjnie 

Edytowane przez V12
Opublikowano
1 minutę temu, DANDYS napisał:

e tam mało godzin

Jo nie nim na godz.

1 minutę temu, superfarmer02 napisał:

Jo tyż

Dzięki temu że kolega robił dziś twoich sąsiadów.

Opublikowano
5 minut temu, donweter1989 napisał:

A często ten pedał wpada? A jak wpada to tylko tak pogadać czy coś innego się jeszcze dzieje 😂🙆

Prawdziwy pedał to by chyba nie wpadł. A jak wpadł to cinżko nazwać co to to 🤦

• Haha 3
Opublikowano
7 minut temu, donweter1989 napisał:

Ja ino zapytał, jeszcze nie fantazjował🙃

Trza iść się do jaki roboty brać, co bym naprawdę nie zaczął fantazjować.

No ja dzisiaj byłem za pracą 

Takie chore wymogi i przepisy że rezygnuje z tej roboty 🤦

Trzeba szukać innej 🤷

Opublikowano
5 minut temu, Bananek napisał:

Tranzystor

Te elektryk 😁

Przed chwilą, TheraRolnik napisał:

No ja dzisiaj byłem za pracą 

Takie chore wymogi i przepisy że rezygnuje z tej roboty 🤦

Trzeba szukać innej 🤷

Co to za robota i za ile?

Opublikowano
10 minut temu, slawek74 napisał:

Ja w woju byłem kierowcą 😁 a nie raz zabezpieczałem strzelnicę z samochodem to i postrzelałem przy okazji 😁 a jednostka to szkoła oficerska to strzelania sporo było...

12 wymarszów w pełnym oprzyrządowaniu a na poligon nie musiałem jeździć bo moja jednostka to poligon międzynarodowy.

Opublikowano
30 minut temu, Baks00 napisał:

Jeszcze Cię mogą pozytywnie zaskoczyć,zimno robi swoje

U nas codziennie w nocy -8 do -10 i wiatrek od ruskiego mroźny wieje, kartofla to maju chyba sadzić będę 🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, 6465 napisał:

Te elektryk 😁

Co to za robota i za ile?

Na ciągnik 

Przy warzywach, podlewanie, transport itd 

Ale rano pół godziny wypełniania papierów żeby ciągniki ruszyć 🤦

Wszystko trzeba sprawdzać i pisać ... Czy szyby całe, lusterka, błotniki, olej, płyn chłodniczy, hamulcowy, czystość kabiny, odciągi przy tuzie itd 

Nawet nakrętki w kołach 🤦

I wszystko trzeba zaznaczać w tabeli na kartce ... Jak ok to "ptaszek" a jak nie tak to trzeba pisać co nie tak 🤷

A dajta spokój i jeszcze za tą pracę "aż" 15zł na godzinę 🤦

I dojazd do roboty ponad 20km 

Edytowane przez TheraRolnik
Opublikowano
1 minutę temu, TheraRolnik napisał:

Na ciągnik 

Wszystko trzeba sprawdzać i pisać ... Czy szyby całe, lusterka, błotniki, olej, płyn chłodniczy, hamulcowy, czystość kabiny, odciągi przy tuzie

I wszystko trzeba zaznaczać w tabeli na kartce ... Jak ok to "ptaszek" a jak nie tak to trzeba pisać co nie tak 🤷

Wymagania jak w każdej porządnej pracy, płaca niestety jak u Janusza. Odległość znośna, ja mam 27 i do tego przez całą stolyce

Opublikowano
5 minut temu, TheraRolnik napisał:

Na ciągnik 

Wszystko trzeba sprawdzać i pisać ... Czy szyby całe, lusterka, błotniki, olej, płyn chłodniczy, hamulcowy, czystość kabiny, odciągi przy tuzie itd 

To jakiś pojebany dziad. Zamęczy cię.

Ja jeżdżę u chłopaków mam auto służbowe i ostatni raz mnie i auto chłopaki widzieli w połowie stycznia. Mam jeździć jak swoim i dbać jak o swoje. I tyle w temacie🤷

Opublikowano
Przed chwilą, TheraRolnik napisał:

@jacor73 @6465

Aha zapomniałem... Robota 6 dni w tygodniu po 10-12godzin a czasem w niedzielę też 

Oczywiście wszystko za te wielkie 15zł za godzinę...

A ja myślał, że u Was tam na zachodzie, to dobrobyt, to i płace wyższe niż u nas w najbiedniejszym regionie. Widzę, że nigdzie nie brakuje tych "rekinów biznesu"

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v