Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

radziny się zjednoczoną znowu, A nie ile aut tyle wyjazdów, traktor do maszyny dobrany, A nie bo duzym wygodniej 🤭

lista zakupów dokładna żeby po byle pierdoly nie trzeba było jeździć. 

I wyjdzie na to że Putin po cowidzie zlikwiduje jeszcze smog 🙉

Opublikowano (edytowane)

Na razie, nie chce gdybać jakie to skutki społeczne będa ja taki optymistyczny nie jestem szczegolnie w miastach. Ludzie zle znasza spadek w dół... w tej chwil ludziki mysla ze to przejsciowe i wróci "normalnosć"

Edytowane przez V12
Opublikowano
1 godzinę temu, Ursus932 napisał:

Pod co siejesz ?

Pszenżyto, wiesz Marcin zeszło mi z siewem oziminy i w końcu się zdecydował na siew melomana 👍

1 godzinę temu, slawek74 napisał:

którym 🤔 u Ciebie chyba czy?

Najlepszym 😁

1 godzinę temu, superfarmer02 napisał:

16 ha i takie ciingniki🙆 zazdro 

Jak to co, to musi prędzej czy później jeb.ąć

Jakie takie? Toć stare. 

U nas nowe mają, tylko ja teki bidok

1 godzinę temu, slawek74 napisał:

noe zmarzniesz 🤔😱

Od silnika ciepło 😉

1 godzinę temu, GRZES1545 napisał:

Z połykiem🤔 Rozbój  w biały  dzień 🙆‍♂️

Panie, tanio to już było 😂

Chłopaki jak by trzeba na dziś zakleić gumę to służę uprzejmie 🤭

IMG_20220308_175629.jpg

• Haha 2
Opublikowano
14 minut temu, Karol6130 napisał:

Pszenżyto, wiesz Marcin zeszło mi z siewem oziminy i w końcu się zdecydował na siew melomana 👍

Najlepszym 😁

Jakie takie? Toć stare. 

U nas nowe mają, tylko ja teki bidok

Od silnika ciepło 😉

Panie, tanio to już było 😂

Chłopaki jak by trzeba na dziś zakleić gumę to służę uprzejmie 🤭

IMG_20220308_175629.jpg

Chyba jarek pszenżyto 🤔

Opublikowano
2 godziny temu, Karol6130 napisał:

Ale ślady po ciągniku są znaczy że siałem 😂

Kiedyś jeden chłop zajechał do sprzedawcy nawozów po worki po nawozie worki dostał a z kasą od kobity co była na nawóz hyc do sklepu na alko 

Ze śmietaną 😂

W wiosce obok to chociaż piasek w motyla sypał. Teraz jak kobita go wyrzuciła z domu wziął się za sprzedawanie ziemi. Tak przejarany i przechlany że szok. A zaczęło się od pomocników którzy robili za wódkę 

Opublikowano
2 minuty temu, gregor1284 napisał:

W wiosce obok to chociaż piasek w motyla sypał. Teraz jak kobita go wyrzuciła z domu wziął się za sprzedawanie ziemi. Tak przejarany i przechlany że szok. A zaczęło się od pomocników którzy robili za wódkę 

Potem usiadł z nimi i tak dalej i tak dalej...

Opublikowano

Był taki jeden co oprysk na stonkę za wódkę mieniał a pryskał wodą

Opublikowano
6 minut temu, gregor1284 napisał:

W Żelechowie w PGR jak zasiali żyto to komisja przyjeżdżała 

Sprzedali i później najmniejszy wysiew a w niektórych miejscach w nie każdą redlice😂

Opublikowano
37 minut temu, szymon09875 napisał:

Potem usiadł z nimi i tak dalej i tak dalej...

Ano szkoda było żeby za jego pili. Ale zapowiada się kolejny ale u niego sprzęty nie teges. Jedynie ta obora by mi pasowała. 

Opublikowano
8 godzin temu, DANDYS napisał:

dlatego Polacy to glupki, bez obrazy chłopaki, był filmik jak pytali co sądzą o przyjmowaniu Ukraińców. to babka taka starsza już, mówi że z emerytury nie może wyżyć, do lekarza się dostać a Ukrainiec ma to wszystko zapewnione, ale zaczęli ja wyzywać no pojebani

A pamiętam jaki był hejt na mnie gdy pisałem o tym że biorą tych uchodźców beż patrzenia na konsekwencje, że o Ukraińców się bardziej dba jak o Polaków, a jakby nie patrząc to tu jest Polska i kraj powinien stawiać w pierwszej kolejności dobro Polaków A nie próbować udawać przed światem takich dobry i uczynnych.

Opublikowano
2 minuty temu, bratrolnika napisał:

Nie dalej jak dwa lata temu był śnieg, 20 marca chyba

A z 10 lat temu albo 9 u nas zima była do połowy kwietnia i to ostro padało. Pamiętam bo odsniezalismy parkingi.

• Like 2
Opublikowano
31 minut temu, DANDYS napisał:

ale można dać było 5dycy i dopisywali parę kg a teraz eh

albo i mniej już nie pamiętam

U nas woziliśmy do lokalnej ubojni. 

Był też łuków, ale jak on nieraz doope ozłocił to na koncie było 0 zero 

Na krowy była druga ubojnia co dobrze płaciła. 

Były też z dobrą ceną, ale później jeździj żeby pieniądze przysłali 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v