Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

poszukuje mechanika który naprawi ,dobrze ,traktor.Do naprawy jest :

ładowanie,-zjezdzałem z pola ,wyłączyłem WOM ,i sie nie wyłączył,więc wyłączyłem go jeszcze raz,zadymiło mi się obok tego  przełącznika i obok zegarów,natychmiast go zgasiłem,dym ustał,po  zjezdzie na podwórko,okazało sie ze wypaliło bezpiecznik w skrzynce i skleiło ,zmostkowało w 3 rzędzie 4 miejsce ,nie działa nic ,ehr, napęd ,blokada,swiatła,zółw zając ,wałek kreci sie cały czas,temperatura silnika,i inne wszystko co jest na elektryce.....

wyskakuje rewers AB

hamulec  reczny -stoi linka

łożysko na wałku -

zółw zając- brak reakcji nic nie działa,

i pare innych mankamentów

zna ktoś osobę co sie tego podejmie jak najszybciej....

mazowieckie

Edytowane przez kubamaliszewski2
Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, kubamaliszewski2 napisał:

dzwoniłem do p.@mariusz(ZDUN),termin pod koniec kwietnia może ,tylko że mi potrzeba zrobić to jak najszybciej

bo mam hodowle bydła i bez tura to nie robota

Tylko nie dawaj go do roboty jakiemuś Andrzejowi co sie zna na 30 w porywach do 912. Bo ładu z nim potem nie dojedziesz 

Edytowane przez krzychrol
Opublikowano

Ja robiłem u Pana Daniela koło Sieradza, ten nr który wstawił @sznajdik

Polecam Pana Daniela, zna się na rzeczy i nie drze jak w serwisie za roboczogodzine. Ale termin też nie będzie szybki. 

Na olx widzę że gość z okolic Kietlina się ogłasza, ale nie wiem nic na jego temat 

Opublikowano

Tym bardziej, że nie ma maszyny na placu.

U mnie powiedział, że nie ma awarii której nie da się naprawić. Są dwie sprawy, maszyna na placu i dobra diagnoza. 

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez Diabel1
      Witam mam problem ze sprzęgłem w moim maseyu. Jak się olej zrobi ciepły sprzęgło zaczyna nierówno brać to znaczy na wolnych obrotach robi się problem z ruszeniem. Zdarza się że pedał sorzęgła zwolnisz a ciągnik nadal stoi.Słabnie taż wspomaganie. Myślałem że to pompa,wymieniłem pompe, filtry , olej , i było troszke lepiej przez dwa dni i sytuacia wróciła.prosze o jakieś rady , wskazówki co robić.
    • Przez RybbA1999
      Witam mam problem z wyjecie walka wom w mf 3080 rokrecitwm go z tyłu i przodu jednak nie mogę go wyjac wie ktoś może jak to zrobić i drugie pytanie czy na tym koszu sprzęgłowym powinien byc taki luz ? Walek wychodzi tylko centymetr do tyłu 
      20250825_192311.mp4  
      20250825_192436.mp4    

• Przez ziolek1996
      Czy ktoś z was posiada lub niedawno zakupił instrukcje z naprawami i obsługą MF3xxx? i czy są tam przydatne rzeczy?

taka jak w linku
      https://allegro.pl/oferta/instrukcja-napraw-massey-ferguson-3050-3070-3060-9937756038?utm_medium=app_share&utm_source=facebook

• Przez LeszekJędrzejczak
      Witam. Mam problem z wom. Po załączeniu na ciepłym oleju wałek startuje ale po chwili zaczyna migac cisnienie skrzyni. Nastepnie walek sie rozlaczy i miga kontrolka od wałka. Sprawdzone cisnienie na porcie jest slabe wiec stwierdzam ze problem jest na koszu. Moje pytanie brzmi: Jak dobrac sie do kosza? czy trzeba rozpoławiac ciagnik? czy moze uda sie to zrobic od tyłu? no i czy sa jakies niespodzianki typu ze cos trzeba skrecic zeby podczas demontazu sie nie posypało. 
      Ciagnik to MF 3070 z 1987r,  
    • Przez danio0207
      Cześć
      Posiadam fergusona 3610 problem pojawił się podczas zmiany zakresów żółw/zając. Po demontażu bocznej pokrywy pod schodkami okazało się, że widełki popękały. Do wymiany trzeba rozjechać traktorem czy bez tego da sie jakoś to wyciągnąć ?

• Dodaj nową pozycję...
v