Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Przymierzam sie do kupna nowego ciągnika  .Padło na dwa modele Kubota m4072 (74km) i deutz fahr 5080d (75km). Ciągnik miał by pracowac na 20 ha(warzywa) jako pomocniczy ciągnik  .

Kubota m4072(2020r) 3.3 l 4 cylindry 74km udzwig 2,5t skrzynia 36/36 z nadbiegiem do transportu, hamulce pneumatyczne ,przedni tuz .rewers elektro hydrauliczny ,klimatyzacja ,fotel pneumatyczny ,zaczep tylny automatyczny.haki automatyczne tuz tylnego cena 170 netto 

Deutz fahr 5080d(2020r)(kraj pochodzenia włochy ) 2.9l 3 cylindry 75km skrzynia 45/45 power shift, udźwig 3600 ,przedni tuz ,hamulce pneumatyczne ,klimatyzacja ,  z resztą wyposażenia powiedział ze sie dogadamy ze dam rade się zmieścić w tych 170 netto (orientuje się ktoś może jaka cena wychodzi w standardzie tego ciągnika )

ciągnik miał by pracować z turem, opryskiwaczem 800l krukowiak heros waga opryskiwacza 800kg ,rozsiewacz do nawozów 1t ładownosci 

przyczepa 5 t ładowności ,kopaczka do cebuli krukowiak ,kombajn do zbioru ziemniaka anna ,sadzarka do warzyw 

Który waszym zdaniem ciągnik by się lepiej sprawdził na gospodarstwie

który będzie się lepiej zachowywał przy pracy w turze

czy Kubota da rade w tym opryskiwaczu 

skrzynia 45

deutz fahr 5080d.png

krukowiak.jpg

kubota.jpg

Opublikowano

Już ktoś tu wrzucał zdjęcie takiej kuboty z opryskiwaczem 1000l to chyba daje rade. Na plus u kuboty silnik 4 cylindry i ma sporo w standardzie, deutz za to ma większy udźwig podnośnika. Sprawdź dopuszczalną masę całkowitą bo niektóre ciągniki mają duży udźwig, a okazuje się że i tak ogranicza je dopuszczalna masa całkowita zestawu. Zdradzisz jaka cena jest tych ciągników w podstawowym wyposażeniu?

Opublikowano

Za mojego DF w 2016 zapłaciłem ponad 110k netto a teraz takie ceny? DF jest trochę mniejszy ale jak wsypie w rozsiewacz 2 bb po 600kg to jeszcze przednie koła są na ziemi, ale jak bym wsypal 1500kg to przy ruszaniu to bym dęba stawał. Poza tym oceniam cały ciągnik pozytywnie. Znajomy ma kubote 95KM to co jakiś czas czyszcza DPF. 

Opublikowano

Ja bym skłaniał się do Kuboty. Silnik 4 cylindry. Bardzo skrętna a to będzie miało znaczenie w warzywach. Spora wydajność pompy hydraulicznej jak na ciągnik tej mocy. 

Opublikowano
4 godziny temu, edi89 napisał:

Ja bym skłaniał się do Kuboty. Silnik 4 cylindry. Bardzo skrętna a to będzie miało znaczenie w warzywach. Spora wydajność pompy hydraulicznej jak na ciągnik tej mocy. 

I do tego większy prześwit, co w warzywach się przydaje.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez tomek3105
      witam mam problem z ciagnikiem lamborghini premium 1060 
      mianowicie problem polega na tym że ciezko wrzucic bieg roboczy szybkie wolne każdą serię jak przerzucę na jadę do przodu to jest troszkę ciszej tak samo do tyłu na luzie na rozłączonej skrzyni jest najciszej jest to wersja bez połbiegów
      pompa hydrauliczna nowa
      nie wiem już czego się złapać
      kalibracja zrobiona 
      tarczki sprzęglowe zrobione 
      brak błędów na komputerze
      jest taki objaw e stuka po lewej stronie skrzyni przy silniku na wysokości jak kończy się kosz sprzęgłowy ale w samym koszu nie  było nic uszkodzone poszły nowe uszczelniacze  nie wiem co jest 
      już dużo kasy włożone i nie wiadomo o co chodzi 
      proszę o pomoc 
    • Przez radek8817
      Witam posiadam deutz agrotron mk3 135 swieci mo się kontrolka emc ładnie zapala wszystko niby działa ma moc tempomat dziala od czego ona może byc. Kolejna kontrolka  to zolw cały czas swieci zokw Skrzynia 6biegow 4 polbiegi ciagnik jezdzi normalnie szybko jak ja wyłączyć?. Kolejna sprawa pokazuje mi włączony Przedni wom i obroty przedniego womu ciagnik nie posiada przedniego womu nawet włącznika do niego ktoś cos moze podpowie o co tu chodzi 
    • Przez Wojtas3c
      Posiadam Same Silver 100.6 i potrzebuję zrobić hamulec ręczny. Od dołu skrzyni jest okienko z dojściem do hamulca postojowego. Spuściłem olej ze skrzyni i tylnego mostu około 60l i mam wgląd na klocki hamulcowe, które znajdują się na wale, tylko nie mam pojęcia jak je zdemontować ponieważ są już zjechane. Klocki te są przełożone poprzez okrągłe tarcze hamulcowe tzn. zasada jest taka że jeżeli zaciągam ręczny to wtedy zaciskają klocki tarcze hamulcowe na wale skrzyni. Tarcze hamulcowe są frezem osadzone na wale i moje pytanie czy one są osadzone na stałe czy na frezie powinny się przesuwać. Oczywiście wszystko pracuje w oleju.
      Poglądowy schemat https://sklep-agroland.pl/CZESCI-DO-CIAGNIKOW/Sektor-klocek-hamulca-recznego-jednostronny-0.171.5451.2

Proszę o podpowiedź w jaki sposób zdemontować klocki i czy tarcze hamulcowe są przesuwne czy stałe na wałku.

Pozdrawiam
    • Przez Daoran23
      Siema Zamierzam kupić ciągnik i podobają mi się Agrotrony 120 i proszę o wyjaśnienie Do czego służy ta niebieska Gałka z gumowym mieszkiem bo 2 obok to domyślam sieę że sekcje czyli 4 wyjścia a czy ta z mieszkiem to tez od pary czy nie bo nie które ciągniki jej nie posiadają. Jakby ktoś miał czas to niech obiaśni mi poza tym wszystkie wajchy pokrętła.  Z góry dzięki za pomoc

• Przez velFoka
      Panowie czy ktoś robił zabieg wymiany sterownika silnika? Mój sterownik z tego co zrozumiałem jest na kości pamięci 16 bodajże że coś blokuje go do wgrania zwiększenia mocy. Zastanawiam się nad wymianą sterownika ale nie wiem czy to zadziała
  • Dodaj nową pozycję...
v