Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
49 minut temu, Audi213 napisał:

Wapno Magnezowe Jurapol CaCO3 – 60% CaO – 30% MgCO3 – 30% MgO – 15% 400zł brutto za tonę. Warto, nie warto?

Pewnie ze warto. Auto tylko 10tysiecy. Przy cenie rzepaku nie ma co sie zastanawiac. Nie ma juz nic tanszego?

• Confused 1
Opublikowano
7 minut temu, Audi213 napisał:

Auto w jakim sensie? To jest granulat akurat.

Ile tego dasz na ha 1 tonę? To masz 400 złotych, dobre sypkie dasz sporo taniej i dasz więcej Ca plus Mg na ha.

Granulat fajnie sie sieje i tyle w temacie.

25 ton- auto- 10000

Opublikowano
41 minut temu, przemek28_28 napisał:

Ile tego dasz na ha 1 tonę? To masz 400 złotych, dobre sypkie dasz sporo taniej i dasz więcej Ca plus Mg na ha.

25 ton- auto- 10000

W tamtym roku u mnie można było kupić auto 25 ton sypkie kredy za 2500zl z dostawą 😁

• Root Admin
Opublikowano
przemek28_28 napisał:

7 minut temu, Audi213 napisał:

Auto w jakim sensie? To jest granulat akurat.

25 ton- auto- 10000

zależy jaki ten granulat, juz raz trafiłem hej taki syf że ie szło siać

Opublikowano (edytowane)

Tez myślę coś już kupić na przyszyły sezon, nawozy schodzą nawet polidap po 2900 i poli 6 po 2100 a rsm 26 po 1150 saletrzak po 1300 a 1400saletra.

Polidap na wiosnę ma być po 3500zł to i saletra dojdzie do 1800zł

Edytowane przez Strongman
Opublikowano (edytowane)

Dziś zamówiłem ULTRE 10 pod rzepak i to w okrojonej dawce po 250 kg/ha w cenie 2170 zł/tona . Zboża będą po rzepakach i warzywach to sobie muszą poradzić na P-K =0 , no chyba że w badaniach gleby wyjdzie coś niedobrego to się ewentualnie coś skoryguje .

Edytowane przez mysza103
Opublikowano
Strongman napisał:

dla tego jutro przywiozą mi trochę saletry po 1380zł/t ale i tak dalej będę obserwował cennik bo zimą może stanieje, może, i wtedy się dokupi. taka gra w rosyjską ruletkę ...

Opublikowano
5 godzin temu, Strongman napisał:

Tez myślę coś już kupić na przyszyły sezon, nawozy schodzą nawet polidap po 2900 i poli 6 po 2100 a rsm 26 po 1150 saletrzak po 1300 a 1400saletra.

Skąd wiesz że Polidap będzie po 3500 zł , ja czekam na obniżki .

Opublikowano
5 godzin temu, Strongman napisał:

Mało. Ma być po 5 tyś. Pod korzeń z 6 ton żyta będziemy dawać😂 

Opublikowano
4 godziny temu, tytanowyJanusz napisał:

dla tego jutro przywiozą mi trochę saletry po 1380zł/t ale i tak dalej będę obserwował cennik bo zimą może stanieje, może, i wtedy się dokupi. taka gra w rosyjską ruletkę ...

Zdaję się że z tych samych okolic jesteśmy więc u kogo taka cena?

Opublikowano
14 godzin temu, przemek28_28 napisał:

Granulatu? Bo kolega pisze o granulowany 

Przecież napisałem że sypkie i wiem że kolega pisze o granulacie napisałem porostu żeby widział różnicę jaka jest pomiędzy granla a sypkim bo w większości przypadków to to samo wapno 🙃

Opublikowano

j

mysza103 napisał:

Dziś zamówiłem ULTRE 10 pod rzepak i to w okrojonej dawce po 250 kg/ha w cenie 1170 zł/tona . Zboża będą po rzepakach i warzywach to sobie muszą poradzić na P-K =0 , no chyba że w badaniach gleby wyjdzie coś niedobrego to się ewentualnie coś skoryguje .

ultra po 1170 nie pomyliłeś się?

Opublikowano
22 minuty temu, ZELKOW napisał:

j

ultra po 1170 nie pomyliłeś się?

Dzięki za zwrócenie uwagi, już poprawiłem,  oczywiście po 2170  , ale jakoś ta jedynka z przodu tak mi utkwiła , że już dzisiaj z 5 razy te ceny przekręcam . Chyba moja podświadomość , nie dopuszcza tej ceny z dwójką z przodu.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v