Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, Krzysiukov napisał:

Co teraz się boisz że za prawa autorskie się Kula upomni tak się tłumaczysz 😜 ? 

A Ty to od kotła parowego się oderwał? Wygląda jakbyś do niego dokładał , byle więcej pary było

Opublikowano
2 minuty temu, Agrest napisał:

A Ty to od kotła parowego się oderwał? Wygląda jakbyś do niego dokładał , byle więcej pary było

Było powiedzenie z krowa i mlekiem co mało daje to właśnie o Krzysiu 😎

Opublikowano
59 minut temu, galan99 napisał:

Z wczorajszego spotkania Kołodziejczyka z ( ministrem rolnictwa)  można było się dowiedzieć    że zakłady azotowe zakontraktowały gaz na 3 miesiące w chwili ceny szczytowej,to chodźmy gaz staniał to nasze  mądrale mają umowę.

A jak mają wytłumaczyc że ceny nie spadną proporcjonalnie do cen gazu -ciemnota uwierzy .A ciekaw jestem jak będzie susza i to taka porządna co wtedy?

Opublikowano

3 minuty temu, Tomek90 napisał:

Niewiem co bierzesz ale łam to na połowę. Za nisko jesteś żeby mnie czymś straszyć Krzysiu 😎

Gdzie jestem to moja sprawa 😜 Nie rozumiem tylko tej nienawiści która się tu wylewa, skoro sobie to tak policzył to czemu to hejtujesz wrzucając to jako pożywkę na forum. Nie dziwię się że rolnicy nie mogą nic ugrać w sprawie cen czy innych rzeczy. Odpowiedź jest prosta nie ma żadnego zgrania bo jeden drugiemu wrogiem i gdy drugi zarobi 1zł więcej na czymkolwiek to już wkracza zazdrość i nienawiść 😜 To tyle z mojej strony na aktualny temat. Amen 😜 

Opublikowano
29 minut temu, dsbh napisał:

Kilka osób na AF to nie całe rolnictwo a to w Polsce liczy ponad 1 mln gospodarstw. Każdy robi tak jak uważa za słuszne a że na tym korzystają producenci i składy to już inna bajka.

W Polsce mamy max 500-800tys  gospodarstw, pozostałe  to pozoranci ;)

Robię w kontrolach foto i widzę jak te gospodarstwa wyglądają. Jak kontrolujemy ponizej 10ha gospodarstwo to większość jest taka że ma 2-3 działki w polach, żadnego siedliska a adres zamieszkania miasto powiatowe lub większe. 

Opublikowano
1 minutę temu, Tomek90 napisał:

A tak na stan obecny, spadek w dosłownie chwilę. 

Screenshot_20211229_110504_com.android.chrome.jpg

Podobno mówili że szybko zdrożeje, a nie może stanieć. 

To ja się pytam po co taka zagrywka z ich strony, czy chcieli postraszyć ludzi i wyprzedać nawozy po droższych cenach czy co...

Opublikowano

W mojej okolicy rolnicy nie chcieli kupić po 2900 saletry a po świętach kolejki i płacili po 3300-3600. Wnukom będziemy to opowiadać... zagrywka 100-u lecia

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, karol napisał:

W mojej okolicy rolnicy nie chcieli kupić po 2900 saletry a po świętach kolejki i płacili po 3300-3600. Wnukom będziemy to opowiadać... zagrywka 100-u lecia

Zagrywka dla debili, k.... wiadomo ze cena gazu poszla ostro do dolu , a ze nie jestesmy krajem jeszcze zamknietym, to nawozy beda jechac z zachodu na dzien dzisiejszy tansze, nawet ruski phosagro zarejestrowany jest w szwajcariiba unia moze ma z tym krajem jakies umowy co do cla i my musimy je respektowac, poa tym sa jeszcze marki yara, timac i ceny moga miec nizsze niz nasi.

Podwyzke oglosili w momencie, tapniecia cen gazu, macie internety a nie potraficie przeanalizowac prostych danych

Co do jakis tam wyliczen to mozna je se w d..... wsadzic, bo po peirwsze nie aktualne, po drugie kazdy gospodarzy w innych warunkach, po trzecie ten Kula z siebie debila robi jeszcze prawami autorskimi straszyc za jakies tam 

Tomek 90 nie przehmuj sie tymi zas....... co w Kuli boga widza

• Like 2
Opublikowano

Ciekawo czy takie zagrywki robia swoim zagranicznym partnerom?

Opublikowano
Przed chwilą, Ulman napisał:

Taa, bo jak dziś gaz tani to jutro nawozy stanieja🤣 Ty podstawowej wiedzy o tym rynku nie masz.

Ja wytrzymam z azotem do polowy maja z cena 1100-1200 a ty?

A widzisz od razu stanialy z 4000 do 2600 w ciagu kilku dni

Opublikowano
2 godziny temu, przemek28_28 napisał:

A rolnik z krusu ma więcej????? 

Jaka składka taka emerytura. 

Moi rodzice tez maja razem 2100, a znajomy ojca przepracował 14 lat w skr, do tego kawałek ziemi i ma emerytury 2200. Za co?

Jeśli opłacał i KRUS. To ZUS do krusu dokłada.  Wiem bo 16 stycznia idę ze swoim ojcem do ZUS . Ma już tą wcześniejsza bo miał 35 lat krusu  ale miał też 10 lat na kolej

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v