Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 minut temu, GRZES1545 napisał:

Jak ma ta Pani na imię?  🤔

Ewa a co chcesz sie umowic? Tylko ostrzegam ona jest blisko emerytury😉 ale w sumie czesto opowiada o.swoim zyciu prywatnym ale o mezu nic nie mowila wiec moze szuka poganiacza 😂 dzialaj 

• Haha 3
Opublikowano

Zaplanowałem dzisiaj dokupić saletry w bigu. Pojechałem na najbliższy skład w bigu się skończyła jest w workach po 50kg po 3200 tona. Dzwonię na inny mówią, że jest po 3200 w bigu można przyjeżdżać. No to podjechałem 10km, sorry klient przed tobą wziął resztę, a w wigilię od 13 do 16 sprzedaliśmy 100 ton. Jest w workach ale droższa. W końcu wziąłem rsm 32 po2850. Ceny brutto na ilości kilka ton. Jak najlepiej sprzedać drogi nawóz zalegający na składach? Puścić "info" , że będzie drożej... dużo drożej. A jak będzie to nikt nie wie. Ja i tak miałem przed nowym rokiem kupić resztę azotu.

Opublikowano
1 minutę temu, kleine100 napisał:

Zaplanowałem dzisiaj dokupić saletry w bigu. Pojechałem na najbliższy skład w bigu się skończyła jest w workach po 50kg po 3200 tona. Dzwonię na inny mówią, że jest po 3200 w bigu można przyjeżdżać. No to podjechałem 10km, sorry klient przed tobą wziął resztę, a w wigilię od 13 do 16 sprzedaliśmy 100 ton. Jest w workach ale droższa. W końcu wziąłem rsm 32 po2850. Ceny brutto na ilości kilka ton. Jak najlepiej sprzedać drogi nawóz zalegający na składach? Puścić "info" , że będzie drożej... dużo drożej. A jak będzie to nikt nie wie. Ja i tak miałem przed nowym rokiem kupić resztę azotu.

I sam sie na to dałes zlapac :D

• Haha 1
Opublikowano
34 minuty temu, solek01 napisał:

Tak z ciekawości bo nigdy nie miałem do czynienia z ziemniakiem skrobiowym to ile kg ziemniaków (mniej więcej ) trzeba na jednostkę skrobi?

Zależy od zawartości skrobii, 15-23% aczkolwiek w tym roku powyżej 20% to rzadkość. Przy 20% trzeba 5kg ziemniaka 

34 minuty temu, Mateusz1q napisał:

15 lutego może pozwolą siać azot to na rzepaku już kusi być czyli styczeń ostatni gwizdek żeby kupić!!!

Masz rację ostatni gwizdek... Dawaj po 6 tys możesz zabierać 8t 👍

Opublikowano

Ciekawe co ma większy wpływ na wzrost cen Putin z gazem czy niektóre durne wpisy na tym forum /A tak nawiasem jak mało trzeba żeby niezadowolonego rolnika z ceny za saletrę  2800zł uszczęśliwić - podnieść na 4600  i za kilka dni sprzedać mu za 3600. Rolnik zaoszczędzi  1000 zł sprzedający dodatkowe 800 zł i wszyscy szczęśliwi   

• Like 2
Opublikowano
19 minut temu, arek_124711 napisał:

Ewa a co chcesz sie umowic? Tylko ostrzegam ona jest blisko emerytury😉 ale w sumie czesto opowiada o.swoim zyciu prywatnym ale o mezu nic nie mowila wiec moze szuka poganiacza 😂 dzialaj 

A gdzie panie🙆‍♂️ do mnie też dzwoni czasem od nich dziewczyna ale do emerytury jeszcze trochę jej brakuje ,Agnieszka i tak pytałem tylko, może ta sama Pani z nami handluje pomyślałem 😁

Opublikowano
1 godzinę temu, Mateusz1q napisał:

15 lutego może pozwolą siać azot to na rzepaku już kusi być czyli styczeń ostatni gwizdek żeby kupić!!!

Azot nie wcześniej jak połowa marca! Podlaskie 

• Like 1
Opublikowano
25 minut temu, GRZES1545 napisał:

A gdzie panie🙆‍♂️ do mnie też dzwoni czasem od nich dziewczyna ale do emerytury jeszcze trochę jej brakuje ,Agnieszka i tak pytałem tylko, może ta sama Pani z nami handluje pomyślałem 😁

W agroloku to chyba same panie pracują , bo z kim by nie rozmawiać to każdy , że pani z agroloku. Każda ma swój region , u mnie też bodajże Agnieszka i po głosie to młoda , a osobiście nie mieliśmy przyjemności  się spotkać , ale przez telefon to nie dopuszcza człowieka do głosu , tylko jak by ją kto nakręcił

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano

W agroloku to największe tumany pracują. Oderwane od kasy w żabce...czytają formułki z kartki, nie odróżnia tlenku od węglanu albo mi mowi, że nie poda składu ich super produktu na T1 bo to....tajemnica. jedna pipka to potrafiła dzwonić o 7 rano. Gonię to towarzystwo  zawsze w pierony...

• Like 2
Opublikowano
1 godzinę temu, kleine100 napisał:

I tak miałem kupić. Wolę trzymać w towarze niż w pieniądzu.

a tam za pieniądze byś na wakacje pojechał a tak to dalej będziesz ciężko pracował i nie wiadomo czy coś z tego zostanie, ogólnie to każdy rolnik w Polsce powinien sobie zrobić rok wolnego, pole tylko obsiać pod dopłaty i z głowy , 

• Like 2
Opublikowano
1 godzinę temu, GRZES1545 napisał:

Haha noo nie to napewno nie taa bo mialem juz kilka razy przyjemnosc ja goscic na kawie bo w sumie mieszka niedaleko i byla przejazdem i takie tam. Ta moja pracuje w Suszu  to jest kolo kwidzyna pomorskie. I co tu wiele mowic daj babie temat to caly dzien bedzie napieprzac jak to baba 😉 ale co do jej kompetencji nie mam zadnych watpliwosci bo troche ogarnia temat zreszta pracuje tam od powstania agroloku. 

21 minut temu, Taurus83 napisał:

W agroloku to największe tumany pracują. Oderwane od kasy w żabce...czytają formułki z kartki, nie odróżnia tlenku od węglanu albo mi mowi, że nie poda składu ich super produktu na T1 bo to....tajemnica. jedna pipka to potrafiła dzwonić o 7 rano. Gonię to towarzystwo  zawsze w pierony...

Nie wkladaj wszystkich do jednego wora. To tak jakby Ciebie ktos ocenial przez pryzmat tego ze zna innego rolnika co to z niego ch*j kur*a i zlodziej. 

• Like 1
Opublikowano
7 godzin temu, Tomek90 napisał:

My na Podlasiu poczekamy, cała Polska posieje a u nas azot stanieje. Poza tym tu jest bastion wyborczy naszego naczelnika na pewno nam cenę nawozu obniży.

• Like 1
  • Haha 4
Opublikowano
7 godzin temu, arek_124711 napisał:

Haha noo nie to napewno nie taa bo mialem juz kilka razy przyjemnosc ja goscic na kawie bo w sumie mieszka niedaleko i byla przejazdem i takie tam. Ta moja pracuje w Suszu  to jest kolo kwidzyna pomorskie. I co tu wiele mowic daj babie temat to caly dzien bedzie napieprzac jak to baba 😉 ale co do jej kompetencji nie mam zadnych watpliwosci bo troche ogarnia temat zreszta pracuje tam od powstania agroloku. 

Nie wkladaj wszystkich do jednego wora. To tak jakby Ciebie ktos ocenial przez pryzmat tego ze zna innego rolnika co to z niego ch*j kur*a i zlodziej. 

Ale tak jest. Większość osób pracujących w bazie to kobiety, które często jak chcesz coś szczegółowego się dowiedzieć to nei wiedzą

Opublikowano
8 godzin temu, Tomek90 napisał:

Nie wiem czy zauważyłeś ale Polska to nie tylko podlasie…. Bo ciagle piszesz że na Podlasiu to azot połowa marca albo poczatek kwietnia, w innej części kraju to początkiem kwietnia już bedzie sie kurzyć za agregatem.

U Ciebie będzie śnieg a u nas na wlkp sucho juz.

U Ciebie będzie śnieg a u nas na wlkp sucho juz.

• Like 1
Opublikowano
20 minut temu, jarecki napisał:

ale się dowie i oddzwoni  z agroloku i to ich ,, jo jo '' 

czyżby pani Marlenka i jej magiczne słowo "jo" czy tam więcej pań nadużywających te słowo?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v