Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, galan99 napisał:

Czas pokaże co będzie mi nie pilno jak teraz wydać 2800 zł wolę poczekać może uda się kupić po 2400 zł to już by było 400 zł na + .

Patrz już podniosłeś swój pułap o 400zł, a od wczoraj o 200zł.

W poniedziałek już zmienisz na 2600, a w marcu będziesz skamlał żeby kto choć parę worków po 3200 odsprzedał🤭

Opublikowano
3 minuty temu, mirro napisał:

To nic, ale ja wczoraj wykopałem za skrzyniopaletami 8 szt mauzera z RSM, tylko że chyba już dwa lata stoi.

I tak się rolnicy porozgladaja, tu  stara paleta saletry, tu jakiś zbrylony npk, a tam w krzakach obornik z dwa lata leży i sezon na połowie zakupów zleci 😉

Opublikowano
3 minuty temu, Agrest napisał:

Nie ryzykuj. Podjadę po 1000 za mauzer zapłacę

Jak będą spuszczał amoniak z instalacji, to rurę walnę w mauzera z czystą wodą i wodę amoniakalną uczynię.

Opublikowano
4 minuty temu, Agrest napisał:

Patrz już podniosłeś swój pułap o 400zł, a od wczoraj o 200zł.

W poniedziałek już zmienisz na 2600, a w marcu będziesz skamlał żeby kto choć parę worków po 3200 odsprzedał🤭

Tylko tak napisałem nic nie zmniejszam mam nadzieję że kupię 2,2 niech i 1 marca może się u da .

Opublikowano (edytowane)

Galan, przestań na każdej stronie spamować. Każdy kto tu zagląda wie, że jesteś fanem Pisowskiego socjalu i czekasz do marca z zakupem azotu. Nie musisz tego powtarzać po raz 4021.  Jak dostaniesz za to moderację albo bana, to będziesz wysyłał skargi do Sasina?

Edytowane przez JanKrzysztof
  • Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
13 godzin temu, Minkes napisał:

Jak tak będzie od jutra to każdy na forum vdaje Ci worek saletry a Ty rób zakupy co drugi dzień żeby ciągle nawozy taniały😄

hehe coś czuję że dojdziemy do ceny sprzed roku, 1000 zł 😂

Opublikowano

nie oszukujmy się na spadki cen nie ma co czekać bo ich nie będzie  a jak już to ile 50 , 100pln na tonie .....zapomnijcie ze będzie taniej nie ma się co łudzić , kto kupił taniej  to wygrał , kto jeszcze nie kupił to kupi w tych cenach co są lub nie bedzie stosował wcale , wszystko sie przesunęło i tak juz zostanie , moze na jesień nawozy stanieją ale cen poniżej 2tys już nie zobaczymy , pora przyzwyczajać sie do nowej rzeczywistości jak ktoś się z tym nie godzi to niech już dziś rezygnuje z rolnictwa , przechodzi na ekologie  itp.  czas małych gospodarstw się kończy , racje bytu będą miały tylko te większe gdzie zysk pozwoli jakoś egzystować.....mniejsze gospodarstwa to tylko dla 2 zawodowców  , pisząc ,mniejsze mam na myśli takie 50-80ha   , wszytko co mniejsze  to nawet nie ma co inwestować w sprzęt  , takie jest moje zdanie , jak ktoś sie z nim nie  zgadza takie jego prawo  ale ekonomii  się nie oszuka.

• Haha 2
Opublikowano
2 minuty temu, youn81 napisał:

nie oszukujmy się na spadki cen nie ma co czekać bo ich nie będzie  a jak już to ile 50 , 100pln na tonie .....zapomnijcie ze będzie taniej nie ma się co łudzić , kto kupił taniej  to wygrał , kto jeszcze nie kupił to kupi w tych cenach co są lub nie bedzie stosował wcale , wszystko sie przesunęło i tak juz zostanie , moze na jesień nawozy stanieją ale cen poniżej 2tys już nie zobaczymy , pora przyzwyczajać sie do nowej rzeczywistości jak ktoś się z tym nie godzi to niech już dziś rezygnuje z rolnictwa , przechodzi na ekologie  itp.  czas małych gospodarstw się kończy , racje bytu będą miały tylko te większe gdzie zysk pozwoli jakoś egzystować.....mniejsze gospodarstwa to tylko dla 2 zawodowców  , pisząc ,mniejsze mam na myśli takie 50-80ha   , wszytko co mniejsze  to nawet nie ma co inwestować w sprzęt  , takie jest moje zdanie , jak ktoś sie z nim nie  zgadza takie jego prawo  ale ekonomii  się nie oszuka.

A Ty ile masz ha?

Opublikowano

Martwicie się na zapas idzie nowe. Nowe wpr za.dwa lata i zaczniecie uprawiać dopłaty a nie ziemię. Przecież przy tych cenach nawozow to jest duże ryzyko żeby piachy uprawiać. Pasy miododajne, jakieś zadrzewienia, uprawy bezorkowe itd. Jak widzę jak u mnie ludzie uprawiają takie ziemię, ile inwestują ile razy ja przewracają to zawsze się zastanawiam o co tu chodzi. 

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, mihau7 napisał:

Ktoś miał przyjemność handlować z tym sprzedawcą? - Lublin

https://www.olx.pl/d/oferta/pulan-saletra-amonowa-34n-big-bag-sprzedam-CID757-IDMG7oB.html

Jak chcesz stracić kasę to kupuj ja od tego gościa kupowałem suszarnie teraz policja ściąga od niego zaliczkę!  To oszust on nic niema i mieszka w bloku, już wszystkim handlował silosami Suszarniami koparkami węglem śrutą nawozem zbożem! Ciekawe ile osób nabrał?

• Like 2
Opublikowano
youn81 napisał:

Przecież jebany Kaczor i jego banda pierdolą wszędzie o wspieraniu małych gospodarstw, po prostu trzeba iść w ekologię albo się zwijać, słuchać tych kłamców się już nie chce

Opublikowano (edytowane)
43 minuty temu, przemek28_28 napisał:

A Ty ile masz ha?

60ha tylko produkcja roślinna, i  pracuje na etacie

Edytowane przez youn81
Opublikowano

Mi będzie na rękę jak większość przejdzie na eko.

Będzie szansa zarobić godne pieniądze.

Gospodarstwo małe wedle tu obowiązujących definicji, ale bez kredytów. Byle zdrowie było to na chleb i do chleba będzie. I lepiej niż na etacie.

Opublikowano (edytowane)

wydzierżawić  np....cały rok przewracać ziemie  starym sprzętem póki działa, i żeby potem mieć z tego marny grosz .....według mnie bez sensu

Edytowane przez youn81
  • Haha 1
Opublikowano
28 minut temu, Zdzinio napisał:

Jak chcesz stracić kasę to kupuj ja od tego gościa kupowałem suszarnie teraz policja ściąga od niego zaliczkę!  To oszust on nic niema i mieszka w bloku, już wszystkim handlował silosami Suszarniami koparkami węglem śrutą nawozem zbożem! Ciekawe ile osób nabrał?

Bardzo dziękuję za odpowiedź!

Pozdrawiam :)

Opublikowano
5 minut temu, Cheesburger napisał:

Czyli jak mam 15ha to juz sprzedawac? Oczywiscie pracuje na etacie a to taki dodatek :)

Jakby przy moim i 3 klasa  to daje po 30 i piszemy umowę🤣

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v