Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 minutę temu, Agrest napisał:

Musiałem bo kręgosłup do wymiany, a że człowiek dziadował i tanio na targu kupował to i problem się pogłębia😉

Skóra czy materiał? Najważniejsze czy wersja kinowa z rozkładanym podnóżkiem 📺

Opublikowano

mi zamienniki moddusa już dwa sezony pod rząd przypaliły i tylko dupsko uratowało ze ziemia w miarę dobra

co ciekawe w jednym dniu robiony zabieg z znajomym przez miedzę, ba w jednej godzinie na polu się pojawił opryskiwacz, u niego przy dawce 0,3 moddusa pszenica bez przypaleń, u nas przy 0,25 sraczka ... z tym że on oryginał a tu zamiennik ... w tym roku pójdzie oryginał, choć cena prawie x2

Opublikowano
1 minutę temu, wojak1986 napisał:

Skóra czy materiał? Najważniejsze czy wersja kinowa z rozkładanym podnóżkiem 📺

Nic z tych rzeczy. Nadal po taniości ale wybór po sprawdzeniu w sklepie czy pod tyłek i lędźwie pasuje. Materiał.

Opublikowano (edytowane)

Ja dawałem w tym roku 0,35 trineksapaku plus ccc do tego grzybówka (akurat poszedł soligor)

Natomiast w ogóle nie trafiona była t2 (tebukonazol+azoksytrobina), w czerwcu upały wszystko przypiekły

Wiosną usłyszymy jaki to wielki wpływ na ceny nawozów mają ceny energii elektrycznej...

Edytowane przez PanAres
Opublikowano

ja tam wynalazkom typu modan, quadro i jeszcze kilka innych było mówię dzięki, zaoszczędzone na hektarze 15-20 złotych a u nasz jednak szkoda była i plon na pewno poleciał w dwóch ostatnich sezonach

a opryskiwacz po sezonie jesienią płukany i myty odpowiednimi środkami od a do zet, wszystkie filtry wymontowane, ciecz spuszczona, na wiosnę zalewany 2x samą wodą po kilkaset litrów i tez płukany, i wiadomo że leci się na wiosnę głównie już fungicydami więc nic w zbiorniku zostać nie mogło (kukurydza była odchwaszczana później) zresztą czym by nie było pryskane to lubimy po pracy go wodą dwa razy po 200 litrów przepłukać żeby się syf w rurkach nie odkładał ;) tak dla uściślenia

• Thanks 1
Opublikowano
37 minut temu, wojak1986 napisał:

Wszyscy coś kupują tylko nie mówią. Tutaj każdy grał twardego że azot stanieje i wezmą ich na przetrzymanie a każdy widzi jak jest

To niech kupują w czym problem wielu wymięka nic nie ma do stracenia można poczekać obstawiam że drożej nie będzie , mam nadzieję że stanieje i tego się trzymam .

• Like 2
Opublikowano (edytowane)

Teraz na dwóch tirach saletry jest różnica w wysokości ok 50.000 zł w porównaniu do wcześniejszych cen, jak zdrożeje jeszcze o 200 zł to różnica będzie 58,400 zł

jak stanieje o 500 to ta różnica zmieni się do 28.000, nie dziwie się, że ludzie podejmują decyzję (taką lub inną).

A tu taki temat:

https://www.cenyrolnicze.pl/wiadomosci/rynki-rolne/ochrona-roslin/24590-szykuje-sie-powazny-kryzys-na-rynku-srodkow-ochrony-roslin-towar-bedzie-drogi-i-niedostepny

Edytowane przez PanAres
Opublikowano (edytowane)

Jak myślisz co takie info i tematy wrzucone do internetu ma na celu? I dlaczego nie ma nigdzie informacji że szykuje się kryzys i spadki plonów w związku z drożejącymi nawozami itp.?

Ja widzę że zielonego ładu nie trzeba wprowadzać, to się będzie działo po nowym roku samoczynnie.

Edytowane przez GRZES1545
  • Like 1
Opublikowano

nie ma co panikować, jeśli ktoś zostawił słomę do przyorania i jeszcze sypna mocznik na ściernisko w zniwa to zawsze parę kg N do wiosny będzie, tak samo z nawozami naturalnymi. Gorzej mają ci co sprzedali słomę za grosze i pole puste... ups

• Like 1
Opublikowano

raczej coś co się wydarzyło przy okazji cowida lub cowid się wydarzył przy okazji czegoś. 

ceny nawozów żeby ktoś powiedział rok temu pod 4 tyś za mocznik to za wariata by go wzięto. 

Opublikowano

Covid po mojemu nie był przypadkiem i pokazał słabości współczesnego świata

Opublikowano
3 minuty temu, Agrest napisał:

Tak jak przypadkiem Tramp przegrał wybory, potem przypadkowo konta mu usuwali na Twitter itp. Raptem gaz do nas nie płynie, na Bliskim Wschodzie Talibowie rozjebali system, Białorusi zaczynają zagrywać...😑

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, Agrest napisał:

Ale myśląc piszesz covid jako choroba czy jako fałszywa pandemia?

Opublikowano

Pandemia jest faktem, ale wywołana została sztucznie.

Saletra 3000 i po wzmożonych zakupach początkiem października nastała stagnacja.

Drugi punkt wogóle azotów nie ściągał.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v