Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
23 minuty temu, Agrest napisał:

No wiadomo gówno masz to żyjesz😜🤭

Interpretacja dowolna🤭

Sorrrrry!!!

Zaraz mi mod dowali że cyrkowców nie potrzebuje😁.

@pafnucy, słowa @Bogdan_ja skomentuje????????🤭🤭🤭🤭

co tam, bo sie zarobiłem?

Opublikowano
1 minutę temu, GRZES1545 napisał:

A no były kiedyś tzw. Nawozówki🙆‍♂️

Ooo widzisz, brałem i na lokatę wsadzałem. Wielkie gu... Ale 2% kredyt vs chyba 5 % lokata i spokój że zabezpieczony w razie "w" jestem🤭🤭🤭

Opublikowano
38 minut temu, radekz200 napisał:

Zobaczyta że na wiosnę będzie jakieś wsparcie na zakup nawozów 😂😂

tiaaa. Rydzyk sie pomodli o to...:D

Opublikowano
1 minutę temu, pafnucy napisał:

co tam, bo sie zarobiłem?

A nic😁. Tak se wspomniałem wasze zażyłości, liczbę zębów w krokodylu i takie tam😜

Opublikowano

ooo. początki pamiętasz...:D

jakoś nie zawsze w nastroju jestem do rozmów z przyjacielem tak bliskim....

6 minut temu, Agrest napisał:

A nic😁. Tak se wspomniałem wasze zażyłości, liczbę zębów w krokodylu i takie tam😜

Opublikowano
6 godzin temu, HF86 napisał:

mojemu domowemu seniorowi  prezes mógłby do zupy klocka postawić to i tak by chwalił bo po pierwsze dostał a inni by nie dali a jakby dali to mniej 😂

Jak bym teścia słyszał.

Opublikowano

Zostalo mi z tamtego sezonu 2 tony mocznika kupionego po 1200.....to chyba będzie cale nawozenie azotowe na wiosne😂😂, musze dobrze schowac bo jak sąsiady zobaczą to jeszcze gotowi za niego zabić 😂😂

Opublikowano

Dziś ojca wysłałem co by pojechał beczki na rsm zawieźć, żeby czasem numerów z aneksami nie było. Mówi że na placu pusto, nawozu żadnego ani worka. Facet mówił że na wiosnę będzie problem z nawozem, bo już dostał informacje że fabryki beda wstrzymywać produkcję bo za drogie koszty są.

• Haha 1
Opublikowano
9 minut temu, youn81 napisał:

Zostalo mi z tamtego sezonu 2 tony mocznika kupionego po 1200.....to chyba będzie cale nawozenie azotowe na wiosne😂😂, musze dobrze schowac bo jak sąsiady zobaczą to jeszcze gotowi za niego zabić 😂😂

Za późno, już się publicznie zdradziłeś😂

3 minuty temu, szymon09875 napisał:

Facet mówił że na wiosnę będzie problem z nawozem, bo już dostał informacje że fabryki beda wstrzymywać produkcję bo za drogie koszty są.

Dobrze że to napisałeś bo znowu gotowi wariatem mnie okrzyknąć. I jak sobie moje dzieci z tym poradzą?

Ważcie słowa🤣

Opublikowano
8 minut temu, szymon09875 napisał:

Dziś ojca wysłałem co by pojechał beczki na rsm zawieźć, żeby czasem numerów z aneksami nie było. Mówi że na placu pusto, nawozu żadnego ani worka. Facet mówił że na wiosnę będzie problem z nawozem, bo już dostał informacje że fabryki beda wstrzymywać produkcję bo za drogie koszty są.

Już dawno powinni nie produkować w tej cenie i się nie ośmieszać. Gaz zostawić niech się nie marnuje na nawozy tylko  modlić się o ciepła zimę i oby starczyło gazu na ogrzanie szkół. Zdjąć sankcje nałożone na Białoruś oraz cła i nawozyvsie znajdą w normalnej cenie 

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
7 minut temu, Agrest napisał:

Za późno, już się publicznie zdradziłeś😂

Dobrze że to napisałeś bo znowu gotowi wariatem mnie okrzyknąć. I jak sobie moje dzieci z tym poradzą?

Ważcie słowa🤣

Mocznik prawie 4 tysiące w głowie się nie mieści

Opublikowano
5 minut temu, PanAres napisał:

Akurat Polska podobno ma magazyny w 95% wypełnione.

Prawda, tylko że magazyny mamy małe i przy tej pogodzie to 55dni🤣🤣🤣

Ale 95% toooo 💪💪💪💪💪💪🤣🤣🤣

Opublikowano
23 minuty temu, szymon09875 napisał:

Mhm, bedą wstrzymywać, a setki ludzi których mają na zatrudnieniu bedzie na  darmo siedzieć i nie produkować?🤔🤔🤔🤔🤔

• Like 1
Opublikowano
pafnucy napisał:

38 minut temu, radekz200 napisał:

Zobaczyta że na wiosnę będzie jakieś wsparcie na zakup nawozów 😂😂

tiaaa. Rydzyk sie pomodli o to...:D

taka prawda najbardziej odczują konsumenci bo ceny w sklepach będą kosmos teraz jeszcze nauczycielom się chce strajkować może sami za robotę się wezmą

Opublikowano (edytowane)

Udzial zyskow produkcji naszych zakladow nawozy maja tylko 40%. Reszta to inna chemia wiec moga sobie spokojnie wstrzymac produkcje bez utraty plynnosci finasowej.

Edytowane przez Bugii
Opublikowano

U mnie w okolicy to i ON trudno dostać już mi tydzień wiozą i mam nadzieję że się jutro doczekam, jak to mi powiedzieli przy białoruskiej granicy braki to pod stolicę naginają i przez to nie wyrabiają rozwozić

Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, JanKrzysztof napisał:

Towar jest wart tyle, ile ktoś jest gotowy za niego zapłacić.  Kijem Wisły nie zawrócicie, Grupa Azoty czy Anwil wystawi Saletrę za 2000, to zaraz zadzwoni Niemiec i wszystko łyknie hurtem. Większość rolników chciała Unii i jest Unia. Zniszczone przetwórstwo owocowo-warzywne, cukrownie, produkcja zwierzęca i wiele innych.  Teraz po prostu przychodzą rachunki do zapłaty i nie ma chętnych do ich uregulowania. Do brania dopłat i PROW pierwsi, a do wzięcia odpowiedzialności za swoje wybory ostatni.

ale ty tak poważnie? jesteś tak stary, że zapomniałeś, czy tak młody,że nie pamiętasz jak wyglądała wieś polska przed wejściem do ue, bo ja tak i nie było wesoło. oczywiście zdaję sobie sprawę z tego że kiedyś drzewa były wyższe a trawa bardziej zielona, no ale bez przesady. w tym kraju zawsze wszyscy byli winni tej gimeli tylko nie my, a przy obecnej władzy to już to doszło do absurdu. nastał kapitalizm potem ue i każdy rozsądny człowiek wiedział w jakim kierunku zmierza rolnictwo wystarczyło się przyjrzeć jak wygląda to na zachodzie. sukcesywnie mali wypadają, duzi rosną w siłę o ile trochę myślą  i liczą wszystko z ołówkiem w ręku. do tego jak to u nas świniarzom źle krowiarze mają na to wy....ne, krowiarzom źle zbożowcy leją na to ciekłym moczem, ten co ma 100 krów lub 500 ha nie gada z tym co ma 10 sztuk lub 30ha, a zachód silnie siedzi we  wzajemnej współpracy, tylko u nas w przeliczeniu na ha mamy najwięcej sprzętu który pracuje na pół gwizdka bo się jeden z drugim dogadać nie potrafi. a ta wredna unia nic nam nie zniszczyła, przecież nikt nas nie przymuszał do sprzedaży i zamykania zakładów,( a że były stare niewydajne to by nie wytrzymały konkurencji zwłaszcza, że działania sld, po, pis, aws, uw były jakie były i tylko psl wchodzą z każdym w koalicję starał się jakos kombinowac coś dla rolników). to tak jak był wielki krzyk że niemcy wpadną i wykupią ziemę i trzeba tego zakazać, no przecież jak nie chcemy sprzedać to żadne miliony nie pomogą proste.

do tego wieś rolnicza gremialnie opowiedziała się za partią która przez lata była przeciwna dopłatom, ochronie rolnika, była za uzusowieniem każdego 'chłopa', tyle że by zdobyć władzę trzeba było zmienić retorykę, ciemny lud kupił jak przewidział kurski, no ale ciemny lud zapomniał jak potoczyły się losy judasza i co mu dało te 30 srebrników. teraz jeśli niemcy z francją lub usa w końcu stracą cierpliwość i machną ręką na swoje bezpieczeństwo lub wygodę, bo teraz to my jesteśmy na pierwszej linii ue i nato to leżymy i kwiczymy, i witaj przyjacielu putinie, bo niestety historycznie prawica w tym kraju zawsze była prorosyjska i w tym kontekscie działania partii i rządu nabierają sensu.

Edytowane przez Takeda
bład
  • Like 1
Opublikowano
27 minut temu, Rogas71 napisał:

taka prawda najbardziej odczują konsumenci bo ceny w sklepach będą kosmos teraz jeszcze nauczycielom się chce strajkować może sami za robotę się wezmą

Przecie pracują o dostaną podwyżkę 1400 zł brutto .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v