Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
12 minut temu, adamson330 napisał:

ja bym sie wstrzymał do czasu jak zacznie puszczać ziemia z wierzchu a snieg zniknie. Teraz beda mrozy przez tydzień. Posiejesz pewnie juz na zamarznieta glebe, opada to snieg. Jak zacznie sie odwilz to wpierw spłynie śnieg a z nim nawóz. Jest duze ryzyko zmycia nawozu z pola, no chyba ze pola rowniutkie. Ja sam mysle siac Kizeryt, Korn Kali NPK i Sól za tydzien właśnie.

To przeczekam te mrozy jak juz bedzie puszczać zima to wyjadę 

Opublikowano
8 minut temu, yacenty napisał:

Ten wykres to średnia z wielu miejsc w danym miesiacu :P

No ale jakiś tam pogląd ogólny oddaje , że jesienią też można kupić nawozy taniej niż czerwiec . w 2019 właśnie w grudniu kupiłem rsm taniej niż mi proponowali w czerwcu - lipcu

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Zerknołem na fakturę rsm 26+s grudzień 2019r  690zł/netto , w czerwcu proponowali coś koło 730 -740 netto . W tym roku wziąłem w czerwcu po 630 netto . Dodam że na początku czerwca cenę mieli 610 netto , tyle że nie mieli towaru.

Edytowane przez mysza103
  • Root Admin
Opublikowano

ja musze sprawdzić faktury, bo już mi się teraz pokiełbasiło, taką mam oferte na rsm32 z 27.05.2020
RSM 32  680, a jak dziś widze 850-900 to jest lekka różnica :P

Opublikowano (edytowane)

Po prostu trzeba się dobrze wstrzelić w cenę . W tym roku mamy na samochodzie od 4 do 6 tysięcy oszczędności (ci co kupili czerwiec -sierpień) . Kupno mauzerów zwraca się z nawiązką . 

Edytowane przez mysza103
Opublikowano
3 godziny temu, radekz200 napisał:

Dobra to teraz mi powiedz kiedy mam kupić nawóz na nastepny sezon 😛

W tedy , kiedy będzie najtaniej . To ty masz obserwować rynek i wyciągnąć wnioski , kiedy się może najbardziej opłacać kupować

Opublikowano

Tylko to dotyczy raczej zakupów całosamochodowych. W małych punktach te różnice nie będą tak widoczne.

Opublikowano

No tak rsm biorę cały samochód , który jedzie jeszcze ciepły z Puław bezpośrednio do mnie . A u lokalnych na sztuki mauzery , to z automatu minimum 100 - 150 zł drożej . NPK biorę w detalu . Nie ma się z kim dogadać na cały zastaw .

Opublikowano
4 godziny temu, radekz200 napisał:

Dobra to teraz mi powiedz kiedy mam kupić nawóz na nastepny sezon 😛

Jak będziesz miał kasę i będzie najtańszy hehehe

Opublikowano

u nas to nie realna żeby wziąć auto na spółkę  albo ktoś bierze całe auta albo resztka małych jeździ na lokalne składy po kilka worków góra palete 

Opublikowano
10 minut temu, krilan06 napisał:

U mnie to nie ma problemu żeby się z kimś dogadać, zawsze całe auto się zbierze

U mnie to jak ty chcesz brać nawóz , to drugiemu nawóz na razie nie potrzebny , trzeci nie ma funduszy , i taka gadka . 

Opublikowano
25 minut temu, mysza103 napisał:

U mnie to jak ty chcesz brać nawóz , to drugiemu nawóz na razie nie potrzebny , trzeci nie ma funduszy , i taka gadka . 

Faktem jest że kiedyś rolnicy mieli między sobą lepszy kontakt

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v