Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Root Admin
Opublikowano

Przypomne - temat : Ceny nawozów 2021.
Ktoś chce wypisywać jakieś dyrdymały nie związane z cenami nawozów to na dzień dobry 1 punkt ostrzeżen. Już kilka osób dostało po punkciku. Pamietajcie 4 punkty i odpoczynek na tydzień

15 minut temu, Mr_WW napisał:

https://www.theice.com/products/27996665/Dutch-TTF-Gas-Futures/data?marketId=5336900&span=2

Cena zamknięcia 66,7, to prawie 2/3 mniej od zeszłotygodniowego szczytu i narazie nic nie wskazuje na to zeby miało wzrosnąć,

Nie raz i nie dwa było mówione ze jest bezwładność pomiędzy ceną kontraktu na gaz a ceną produktów pochodzących z przetwórstwa gazu, czy też pochłaniających dużo gazu do produkcji.

Kierunek fajny, ciekawe kiedy to się przełoży na nasze portfele

• Haha 1
Opublikowano
11 minut temu, yacenty napisał:

Ktoś chce wypisywać jakieś dyrdymały nie związane z cenami nawozów to na dzień dobry 1 punkt ostrzeżen. Już kilka osób dostało po punkciku. Pamietajcie 4 punkty i odpoczynek na tydzień

Nie raz i nie dwa było mówione ze jest bezwładność pomiędzy ceną kontraktu na gaz a ceną produktów pochodzących z przetwórstwa gazu, czy też pochłaniających dużo gazu do produkcji.

Haha za rok 😂

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, yacenty napisał:

Myślę że jak będzie tak lecieć to np Anwil na resztę puli 75% będzie musiał cenę obniżyć. Tym bardziej  że pokazali że są dynamiczni i co tydzień mogą zmieniać cenniki.

Oby jak najszybciej bo tegoroczną cenę idę przepić. Niskich cen nawozów w 2022 wszystkim życzę.

Edytowane przez mtz55
  • Like 1
Opublikowano
28 minut temu, yacenty napisał:

Naprawdę chcesz robic cenzurę, blokować uczestników?????

pamietaj ze forum bez ludzi sie wypowiadających jest martwe. Tego chcesz?

• Like 4
  • Root Admin
Opublikowano

oczywiscie - nikt nie dostaje punktu ostrzeżenia za rozmowę na temat - tu ceny nawozu.

to chyba nie ma nic wspólnego z cenami nawozu tylko z jakimiś problemami jednego z użytkowników. porządek musi być wszędzie

image.png

Więc wrócmy do cen nawozów czy choćby gazu, bo ostatnie dwa dni to ciekawostka. Jeszcze przedwczoraj kontrakt ponad 100e, dziś 65

Opublikowano
26 minut temu, mtz55 napisał:

Myślę że jak będzie tak lecieć to np Anwil na resztę puli 75% będzie musiał cenę obniżyć. Tym bardziej  że pokazali że są dynamiczni i co tydzień mogą zmieniać cenniki.

Oby jak najszybciej bo tegoroczną cenę idę przepić. Niskich cen nawozów w 2022 wszystkim życzę.

Nic nie muszą bo na razie zuzywają drogi gaz,  ten który przypłynął do Szczecina też jest drogi bo kontraktowany kilka tygodni temu na górce cenowej. Jeśli teraz kupią coś spotowo to pewnie przypłynie on do nas najwcześniej za 3 tygodnie i będzie ułamkiem potrzeb więc cen nie zmieni. Indeksacja cen gazu jest co kilka miesięcy więc przyjdzie nam poczekać. Tyle razy to było tłumaczone i jakoś nikt nie przyjmuje do wiadomości.

• Like 1
Opublikowano
35 minut temu, yacenty napisał:

oczywiscie - nikt nie dostaje punktu ostrzeżenia za rozmowę na temat - tu ceny nawozu.

to chyba nie ma nic wspólnego z cenami nawozu tylko z jakimiś problemami jednego z użytkowników. porządek musi być wszędzie

Więc wrócmy do cen nawozów czy choćby gazu, bo ostatnie dwa dni to ciekawostka. Jeszcze przedwczoraj kontrakt ponad 100e, dziś 65

@yacenty daj ludziom spokojnie napisac co leży na wątrobie, wszystkie te wpisy są pokrewne do tematu. Nikt nikogo nie obraża a blokowanie i ostrzeżenia dobrze nie wyglądają. 

• Root Admin
Opublikowano
2 minuty temu, przemek28_28 napisał:

@yacenty daj ludziom spokojnie napisac co leży na wątrobie, wszystkie te wpisy są pokrewne do tematu. Nikt nikogo nie obraża a blokowanie i ostrzeżenia dobrze nie wyglądają. 

jak komuś coś leży na wątrobie to przychodzi i rozmawia. Każdy problem jest do rozwiązania. No ale jak ktoś sra jadem i jedyny język jaki zna to mowa nienawiści to od razu z takimi osobnikami nie rozmawiam. Na szczęscie obecnie na forum mam 3 takich ulubieńców. A co do ukrywania takich postów jak pokazałem wyżej to tylko dla porządku tematu.

To ile obstawiacie azot na 15 marca?

• Like 1
Opublikowano
10 minut temu, yacenty napisał:

jak komuś coś leży na wątrobie to przychodzi i rozmawia. Każdy problem jest do rozwiązania. No ale jak ktoś sra jadem i jedyny język jaki zna to mowa nienawiści to od razu z takimi osobnikami nie rozmawiam. Na szczęscie obecnie na forum mam 3 takich ulubieńców. A co do ukrywania takich postów jak pokazałem wyżej to tylko dla porządku tematu.

Mocznik dalbym 3000

Opublikowano
4 minuty temu, karolek12 napisał:

A kto pierwszy kasował ceny nawozów w Niemczech nie wybielaj sie cezura gorzej jak za komuny

też jestem ciekaw o uj mu chodzi, że ktoś wstawia ceny z zagranicy? W czym to przeszkadza? 

Opublikowano
22 minuty temu, yacenty napisał:

@yacenty a sobie dałeś ostrzeżenie? Bo chyba cytowanie poprzedniego posta to też ostrzeżenie😎

• Like 4
  • Haha 3
  • Root Admin
Opublikowano
5 minut temu, przemek28_28 napisał:

@yacenty a sobie dałeś ostrzeżenie? Bo chyba cytowanie poprzedniego posta to też ostrzeżenie😎

Zacytowałem, żebyś dokładnie wiedział do czego uderzam. 

Dajmy sobie już luzu dzisiejszego wieczora. Pomyślności w Nowym Roku, oby zdrowie było i pogoda dopisywała :)

• Like 6
Opublikowano
5 minut temu, yacenty napisał:

Zacytowałem, żebyś dokładnie wiedział do czego uderzam. 

Dajmy sobie już luzu dzisiejszego wieczora. Pomyślności w Nowym Roku, oby zdrowie było i pogoda dopisywała :)

To ja też zacytuje na Nowy Rok ,, nie psuj nam forum”

• Like 3
  • Root Admin
Opublikowano
Przed chwilą, przemek28_28 napisał:

To ja też zacytuje na Nowy Rok ,, nie psuj nam forum”

To ja odpowiem Tobie, przekaz innym, bo to się Ciebie nie tyczy - mniej mowy nienawiści :P i wszystkim będzie się korzystało z AF przyjemniej.

A na koniec poprosze RSM32 po 1200-1500zł

• Like 1
Opublikowano

Prosisz i masz , stoi w garażu , bo przecież drożej nie kupiłeś jak 1200 .Chyba jest to pierwszy post w tym roku, przynajmniej w tym temacie  , WIĘC WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO , i uciekam do stoły bo PALIKOT stoi schłodzony.

Opublikowano
4 godziny temu, yacenty napisał:

To ja odpowiem Tobie, przekaz innym, bo to się Ciebie nie tyczy - mniej mowy nienawiści :P i wszystkim będzie się korzystało z AF przyjemniej.

A na koniec poprosze RSM32 po 1200-1500zł

A może tak przestać po prostu rozdawać ostrzeżenia za np glupią politykę w temacie nawozow gdzie też jedno z 2 się je.. satysfakcję z tego banowania macie czy co..?.. 

Pozdrawiam i szczęśliwego nowego roku.

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v