Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

i wyjdzie kaczafi i ustabilizuje rynek. I obniżki da, takie jak i wcześniej były. I oczywiście powie że wina tuska czy jak mu tam 🤔

Opublikowano

Teraz to ta cała posrana  Unia i nasz rząd kochany  musi pocałować Putina w d*pę i przeprosić to ceny nawozów wrócą do normalnych. Ja przy tych cenach saletry 4600 nie posieje nawet grama trudno będzie 2 tony pszenicy to będzie, bo płacić tyle za tone saletry to nawet niech bedzie pszenica po 1500 to sie i tak nie opłaci a gdzie ochrona paliwo podatki

• Thanks 1
Opublikowano

To prawda z tymi podwyżkami? Wczoraj zamówiłem 3 t saletry i 3 tony saletrzaku. Tylko pech chciał że jeszcze nie mam ani faktury do zapłaty ani nawozu u siebie.. 

Opublikowano

Ja sam poważnie się zastanawiam nad tym aby rzucić dzierżawione łąki i w te miejsce latem posiać lucernę.. 🤔 Cóż nie chcieli dać na umowę na papier więc nie mam obowiązku tego uprawiać 🤷‍♂️

• Like 1
Opublikowano
16 minut temu, Marcinnnnn napisał:

To prawda z tymi podwyżkami? Wczoraj zamówiłem 3 t saletry i 3 tony saletrzaku. Tylko pech chciał że jeszcze nie mam ani faktury do zapłaty ani nawozu u siebie.. 

No to już zaoszczędzisz, po nowych cenach przecież nie kupisz 

Opublikowano
23 minuty temu, mich18 napisał:

Teraz to ta cała posrana  Unia i nasz rząd kochany  musi pocałować Putina w d*pę i przeprosić to ceny nawozów wrócą do normalnych. Ja przy tych cenach saletry 4600 nie posieje nawet grama trudno będzie 2 tony pszenicy to będzie, bo płacić tyle za tone saletry to nawet niech bedzie pszenica po 1500 to sie i tak nie opłaci a gdzie ochrona paliwo podatki

Putin nie frajer pozamyka fabryki nawozów w Europie i sam sprzeda nawóz po takiej cenie.

A tak srali na tych ruskich, tak rewolucje na Ukrainie i na Białorusi przewroty chcieli robić, bo Polska to taka potęga, lizanie d*py amerykanom i kupowanie tego złomy od nich? I wystarczyło pół roku i pozamiatane, zamiast interesy robić zostaliśmy na lodzie zachód sobie poradzi my nie 

• Like 2
  • Thanks 5
Opublikowano

Co się odp.... na rynku nawozów to głowa mała! Trzeba powiedzieć jasno, że przy tych cenach środków do produkcji to 1000zł dopłaty wygląda jak gówno! Cała dopłata wystarczy na 250 kg saletry, a gdzie reszta kosztów? A być może to nie koniec podwyżek! Czy to nie grozi światowym głodem jeśli masowo rolnicy ograniczą produkcję? Pojebany świat...

• Like 2
Opublikowano
44 minuty temu, PAN88 napisał:

Nie wiesz jaki to jest Jowisz? Zasiejesz to się dowisz 😂🤣. A na poważnie to też gorzki sieje bo zwierzyna go nie rusza. A plon około tony bez dbania jest

Nie no ale poważnie jakby kto mistera miał do sprzedania to bym kupił. Może bym i innej odmiany spróbował byle słodki. 

Opublikowano (edytowane)

Odpierdala się to u rolników we łbach.placili po 3ks za saletrę to czemu by nie podnieść ceny???a potem na drogi pojadą strajkować.sami z siebie robią durni.i nie pierdolta głupot że trzeba kupić bo nie urosnie.tylko w większości gospodarstw jak nie urośnie to sznur i gałąź zostaje więc kupić mus.zamiast chłopy sie zmówić i nie kupować to nakupili.i zamiast dziadować rok będą dziadować resztę życia

Edytowane przez VonVegans
  • Like 7
Opublikowano
2 godziny temu, Dariowola napisał:

Ja też trochę dzierżawie bez dopłat .Dopłaty w chwili obecnej tracą na wartość. Bliskość gruntów też ma zalety🤔.Po wpisie na temat  świrusa skojarzyłam z którego domu pochodzi twoja żona. Też  dzierżawiłeś grunty w Policznej ?

Krótko(2 lata) dopóki paliwo było tanie bo i odległość zrobiła swoje (35km)w jedną stronę).

Opublikowano
3 minuty temu, leszek1000 napisał:

Kaczyński teraz otworzył oczy, że USA ma nas głęboko w  d. Dlatego, ten tvn chce wypierniczyć w kosmos 

Z USA pojechaliśmy do Iraku napadliśmy kraj, zniszczyliśmy, zginęło wielu niewinnych ludzi , zginęło kilkudziesięciu naszych chłopców, Pytam w imię czego napadliśmy na inny kraj? 

Wytłumaczenia są zawsze media wszystko ustawią?

My nawet nie rządzimy we własnym kraju takie są realia

Opublikowano

słodki zawsze sprzedać można. sam nawet kiedyś na pasze kupowałem byckom. tylko cena musi być adekwatna żeby się opłacało. 

Opublikowano
4 minuty temu, popo73 napisał:

Jak rusek nie puści gazu to za chwilę porty zamkną żeby pszenica nie wyjechała ,bo na drugi rok nie będzie z czego chleba pie

Niemcy muszą się zgodzić na uruchomienie ns2 i tyle bo przy takich cenach gazu to nawet ich gospodarka tego nie wytrzyma

Opublikowano
1 minutę temu, maczopestka napisał:

Niemcy muszą się zgodzić na uruchomienie ns2 i tyle bo przy takich cenach gazu to nawet ich gospodarka tego nie wytrzyma

a skąd wiesz że ten gaz już nie płynie?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v