Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jako dystrybutor masz do wyboru bierzesz towar płacisz i sprzedajesz po cenie jaka ci  pasuje a druga forma to bierzesz towar na tak zwany skład bez płatności (towar jest własnością zakładu i co jakiś czas publikują cenę w jakiej możesz go wykupić i może zarówno zdrożeć jak i stanieć .Ale w obydwu przypadkach jest umowa tak ilościowa jak i wolumenowa .Zakłady mają powierzchnię magazynową na max 2 tygodnie produkcji 

Opublikowano

Dokładnie, u nas teraz moda że biorą nawóz na przechowanie. Przyjeżdża teraz na gospodarstwo a płatność i cena na luty

Opublikowano (edytowane)

Na u krainie szykuje się zamach stanu w grudniu , Covid naciera nowa mutacja NU , a jeszcze nie ma 100 % kumulacji obecnego wirusa .

Ukraina prosi NATO o pomoc w obronie przed Ruskimi , Amerykanie dają Ukrainie uzbrojenie .

Wiec nawozy stanieją czy zdrożeją będzie to miało w pływ na cenę ? .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
9 minut temu, Mateusz1q napisał:

Ropa -10%, trzymajcie się tam 

Tak dziwnie akurat w piątek odkryli nową straszną mutację coronawirusa i jebły rynki na całym świecie.

Ropa, zboża, rzepak, akcje... jebudu.

Opublikowano
1 minutę temu, Agrest napisał:

Tak dziwnie akurat w piątek odkryli nową straszną mutację coronawirusa i jebły rynki na całym świecie.

Ropa, zboża, rzepak, akcje... jebudu.

Ta cała srowidoparanoja to jest zasłona dymna przed kryzysem jaki właśnie jest. 

Przed chwilą, galan99 napisał:

Zaraz ropa jebnie i nawozy stanieją .

To kiego h🤬 skoro ropa i gaz idą w dół ⬇️ a u nas jeszcze straszą podwyżkami to co do ku🤬 nędzy jest grane?

Opublikowano
1 godzinę temu, marcianjargit napisał:

Na trawę można lac polecam...nawet wiosna 16m³ pogłowie nie spali.. dziwne że u ciebie coś negatywnie na trawę...

Sąsiedzi po każdym ulewnym deszczu leją i też nic się nie dzieje tyle że w 90% jest to woda a u mnie mocz+ to co wyciśnie prasa wyciągu hydraulicznego.

Gdzieś na starym tel mam zdjęcie spalonego doszczętnie zielska w rowie kilka dni po zabiegu.

Opublikowano (edytowane)

Skład okolice garwolina Niesadna

Saletra 3050

Saletrzak 2750

Saletrosan 26 2650

Mocznik 3850

Superfosfat prosty 1300

Potafoska magnezowa 1500

Siarczan magnezu 830

Sól potasowa 2650

Ceny w big bagach, podobno podwyżka 30 zł na azotach. 

Edytowane przez kondzio1579
Opublikowano
2 godziny temu, Marcinrolnik2022 napisał:

Co do cen zboża to wszystko jest niepewne. Jeszcze nigdy tyle zboza nie bylo w magazynach spekulantów co tetaz. Przykładem jest soia. Chiny rezygnują z kontraktów odprzedajac je i na rynku pojawilo lub pojawi sie dwa razy tyle towaru co jest w obecnej chwili. Załamanie nieuniknione. 

Twierdzisz że ceny zboż spadną ? Wszędzie trąbią że mało go na świecie a ty takie info o Chinach. Tak jak rynek zaakceptował ceny nawozów tak i ceny zbóż ale po 700 zł nikt im nie sprzeda przy tej cenie nawozów 

• Haha 1
Opublikowano
27 minut temu, Marcinrolnik2022 napisał:

Poczytalem troche zachodnich  świerszczyków o lawinowo spadajacym popycie na zboże paszowe. A konsumpcja az tak nie wzrosła  jak zareagował rynek światowy wysokimi cenamy. 

Jakiego ? Daj linka lub inny namiar chętnie poczytamy 😉 

Opublikowano
cinek1808 napisał:

Mocznik z nieba pada i to za darmo. Komu ,komu bo idę do domu

Już ze 4 cm. będzie 🌨

Opublikowano

Panowie, stosował ktoś z Was ten nawóz? Zamówiłem samochód tego wynalazku i się zastanawiam czy dobrze zrobilem. Głównie mi o siarkę chodziło a i potas mile widziany choć go trochu w składzie mało. 

Screenshot_20211126_222955_com.android.chrome.jpg

Opublikowano
2 godziny temu, PRIMO napisał:

To kiego h🤬 skoro ropa i gaz idą w dół ⬇️ a u nas jeszcze straszą podwyżkami to co do ku🤬 nędzy jest grane?

Jak to co nagonka jak ze  wszystkim ostatnio😎

Opublikowano
11 godzin temu, PRIMO napisał:

Nie żebym myślał, że to nie jest rozgrywane i wykorzystywane politycznie...ale kurcze musze iść powiedzieć ciotce, co na cowida właśnie zmarła i wujkowi, który leży w szpitalu w ciężkim stanie, żeby d*py podnosili, a nie leżą i srowidoparanuja.

Opublikowano

daron64 szacunek za wpis. Już mi się nie chce rozmawiać z ludźmi którzy zawsze wiedzą lepiej,nie szczepią się bo boją się mikrochipów,5G,depopulacji,Gatesa,kosmitów. Co do nawozów to teraz bałbym się gwałtownych spadków,bo wtedy gwałtownie spadną ceny zbóż. To najgorszy scenariusz ale niestety bardzo możliwy. Lepiej sprzątnąć mniej przy zredukowanym azocie niż więcej przy tanich zbożach. Banał Ale hardkor,kupić drogo azot,krach światowy cen zbóż,susza u nas(wielkopolskie to norma),sprzedać podmiotowi , który ogłasza bankructwo Zdrowia życzę wszystkim

Opublikowano
10 godzin temu, Dawid727 napisał:

Panowie, stosował ktoś z Was ten nawóz? Zamówiłem samochód tego wynalazku i się zastanawiam czy dobrze zrobilem. Głównie mi o siarkę chodziło a i potas mile widziany choć go trochu w składzie mało. 

Ja brałem od icl trifos i pothasplus  także zobaczymy. Cenowo lepiej wychodzi. 

Opublikowano
11 godzin temu, Dawid727 napisał:

trochę mało magnezu tutaj. Sam to wziąłem na rzepak na próbę na ten rok 

11 godzin temu, Dawid727 napisał:

trochę mało magnezu tutaj. Sam to wziąłem na rzepak na próbę na ten rok 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v