Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
13 minut temu, komizmo napisał:

No ale już go rozładowałeś na podwórku? 

Rozładowane, tylke teraz muszę zainwestować w jakiś system zabezpieczeń xD

P.S

Właśnie dostałem SMS ze składu gdzie nigdy nie robiłem zakupów z ofertą na saletre 2410 netto.

Opublikowano (edytowane)
22 minuty temu, Pigmei napisał:

To ja jestem częścią narodu i nadziei jakoś nie dostrzegam, no chyba że na wielkie zmiany, w znaczeniu zmiana z rolnika na przedsiębiorcę  bo słabo ta przyszłość rolnika wygląda :(

🙉👇

Widget span

Edytowane przez Ursus932
Opublikowano
1 godzinę temu, proxy8441 napisał:

zobaczcie sobie post Agrounii na FB, opublikowali list przewozowy mocznika z Polic do Włoch a niby nie sprzedają za granicę, liczy sie tylko zysk Spółki Skarbu Państwa a rolników krajowych mają w du ie i bezpieczeństwo żywnościowe kraju

Szkoda ze nie podali danych z faktury za ile im sprzedali. 

Opublikowano

W tamtym tygodniu znajomy kierowca lądował mocznik w Puławach.Mowil że Puławy nie nadarzają z produkcją...ale mówił że jak się ładował to przed nim jedno auto lądowało się na Niemcy,drugie na Słowenię...

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, galan99 napisał:

Jak nigdy nie robiłeś zakupów w tym składzie to skąd mają twój numer telefonu by wysłać SMS ? .

Kiedyś jak się stało w kolejkach z kukurydzą to zachęcał, żeby do niego wozić. Dzowniłem na jakich warunkach i teraz co trochę dostaje sms. Dziwne, że przy takim popycie rozsyła SMS

Opublikowano
4 minuty temu, galan99 napisał:

Za Gierka żyło się dobrze ludzie się szybko dorabiali . 

Nie było mnie na świecie ,ale słyszę od ludzi że nie było źle , 

Zadłużał ale stawiał zakłady , budował itd , ekipa Lewandowskiego miała co ro***erdolić i sprzedawać po 89 

Opublikowano
45 minut temu, Dastan napisał:

W tym roku może by zarobił na tych paru tonach, ale w przyszłym stracił by sporego klienta, bo na bank bym do niego nie wrócił.

A jak u mnie w okolicy są 3 składy nawozów, 2 mają nawóz ale nie sprzedają bo czekają na wyższą cenę a 3 skład sprzedaje saletrę pewnie już po 3000zł to mam się na wszystkich obrazić?

Opublikowano (edytowane)

To czemu się nie zadłużasz i nie stawiasz, obor itp.... Spróbuj tej dobroci... 😜 Bedo komorniki miały co robić.. 😁

3 minuty temu, Ursus932 napisał:

Nie było mnie na świecie ,ale słyszę od ludzi że nie było źle , 

Zadłużał ale stawiał zakłady , budował itd , ekipa Lewandowskiego miała co ro***erdolić i sprzedawać po 89 

Edytowane przez Bogdan_ja
  • Haha 1
Opublikowano

bo to był efekt polityki między innym Gierka.

2 minuty temu, Dastan napisał:

Raczej takimi milionerami jak w latach 90 ;)

Opublikowano
1 minutę temu, Bogdan_ja napisał:

To czemu się nie zadłużasz i nie stawiasz, obor itp.... Spróbuj tej dobroci... 😜 Bedo komorniki miały co robić.. 😁

I producenci lin konopnych😂

Przed chwilą, Pigmei napisał:

I wtedy Bóg zesłał Balcerowicza :ph34r:

I jego doradcę, twórcę planu balcerowicza. Który potem sam stwierdził że to niewypał 🙊

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, pafnucy napisał:

Za Gierka ludzie spłacali kredyty za jajka nawet koguta sprzedał w mieście i spłacił ratę wieś się szybko się budowała i w miastach stawiali domy ze wsi ,

Jak by nie gierek to jeszcze do dziś by była Polska Zabita dechami .

Do dam kto stawiał za swoje to karę płacił .

Edytowane przez galan99
Opublikowano (edytowane)

kiedy zrozumiesz że to chore było?

żaden system takiej polityki długo nie wytrzyma. ktoś realnie musiał zapłacić za te obory za koguty.

tak i teraz zaczyna się spłata 500+

pieniądze bez pokrycia dają inflację, a to nie jest dobre.

Edytowane przez pafnucy
Opublikowano
3 minuty temu, oregano napisał:

A jak u mnie w okolicy są 3 składy nawozów, 2 mają nawóz ale nie sprzedają bo czekają na wyższą cenę a 3 skład sprzedaje saletrę pewnie już po 3000zł to mam się na wszystkich obrazić?

A widzisz, ja tam jestem sentymentalny i choćbym miał nieco stracić to w przyszłym roku zamówił bym gdzie indziej i co mi zrobisz :P.  Widać się dla nich nie liczysz.

Opublikowano
1 minutę temu, pafnucy napisał:

kiedy zrozumiesz że to chore było?

żaden system takiej polityki długo nie wytrzyma. ktoś realnie musiał zapłacić za te obory za koguty.

Czemu tego nie możesz pojąć Polska była pod jarzmem Rosji umowy były pisane na 50 lat i taka cena musiała być .

Teraz jesteśmy w Unii i to jest to samo czyli jeden h*j tylko z jedna różnicą że teraz nie ma ceny dobrej na płody od czasu do czasu coś tam wyskoczy . 

A w tedy szło wszystko co by nie było .

• Thanks 1
Opublikowano

4 minuty temu, pafnucy napisał:

Efektem w latach 90-tych było puszczenie w skarpetkach jednych żeby inni mogli się na gierkowskim efekcie szybko i za friko nachapać  milionów i sprzedać co tylko było do sprzedania.

Opublikowano

widzisz. ja pojmuję jak to było. baaa. ja trochę pamietam tamte czasy.

łapówki, kolesiostwo, towary spod lady, pustki w sklepach... szkoda gadać.

Opublikowano
2 minuty temu, pafnucy napisał:

widzisz. ja pojmuję jak to było. baaa. ja trochę pamietam tamte czasy.

łapówki, kolesiostwo, towary spod lady, pustki w sklepach... szkoda gadać.

Kurła ją myślałem że Ty młodszy 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v