Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, skywalker89 napisał:

To niech debile wyprzedają się z nawozów, zboża też niech wyeksportują, i za rok dwa z żywnością będzie mocno nie wesoło, jakoś nie słyszałem nigdzie w polityce żeby ktoś poruszał te tematy 

Nawet jak by chcieli to tego nie zatrzymaja. Wolny rynek i export bez cel.. na to soe zgodzilismy wchodzac do ue

Opublikowano
Ulman napisał:

23 minuty temu, Rogas71 napisał:

bo żywność będzie produkowana w fabryce przez korporacje najbogatszych tego świata i ziemia nie będzie do niczego potrzebna do tego świat zmierza

A z czego te fabryki żywność wyprodukują? 

z mchu i paproci 😎

• Haha 1
Opublikowano
10 minut temu, Mirek1987pq napisał:

Panowie rsm26+3s -1370 

Rsm32 1520 

Brać ?

Kto po  tyle oferuje? Wydzwaniam za RSM od 3 tygodni cena tylko w górę towaru brak. Po tej cenie bym się zdecydował. 

Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, Mirek1987pq napisał:

Panowie rsm26+3s -1370 

Rsm32 1520 

Brać ?

Jak by porównać saletrę do rsm 32 to się opłaca,polifoska 6 już tańsza niż saletra bo bez polifoski urośnie a bez azotu nie bardzo i taki bum na azoty.

A zawsze koło 500zł drożej była polifoska od saletry.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
1 godzinę temu, Bugii napisał:

Nawet jak by chcieli to tego nie zatrzymaja. Wolny rynek i export bez cel.. na to soe zgodzilismy wchodzac do ue

Skoro na każdym kroku się drą z ue to mogliby na kolanie jakąś ustawę napisać żeby dowalić jakiś dodatkowy podatek jeśli idzie na export, oni wszystko potrafią zrobić tylko jeśli im zależy żeby im było dobrze to po nocach przepychają takie rzeczy, a teraz cichutko... siedzą rodzinki na stołkach, koniec roku zaraz, trzeba sowite premie sobie powypłacać..

• Like 3
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, skywalker89 napisał:

Skoro na każdym kroku się drą z ue to mogliby na kolanie jakąś ustawę napisać żeby dowalić jakiś dodatkowy podatek jeśli idzie na export, oni wszystko potrafią zrobić tylko jeśli im zależy żeby im było dobrze to po nocach przepychają takie rzeczy, a teraz cichutko... siedzą rodzinki na stołkach, koniec roku zaraz, trzeba sowite premie sobie powypłacać..

Panowie po ile jest u was saletrosan 26 w bigach? 

Edytowane przez majster545
Opublikowano

jeszcze zakazać eksportu przenicy bo mąka zdrożała , wołowiny bo zaczyna być drogie miesko  w sklepach , kurczaki sobie kuż daruje bo i tak nie jadam fermowych , jeszcze może coś ........  jak pomysle to dodam .    

Opublikowano

https://www.wprost.pl/polityka/10497877/rz-polska-dostanie-unijne-pieniadze-gdy-zacznie-wypelniac-orzeczenia-tsue.html. czas najwyższy opuścić ten chory układ bo zupełnie nas zniewola pod przykrywką praworządności

• Like 3
  • Thanks 1
  • Confused 2
Opublikowano
4 godziny temu, Bugii napisał:

Z ciekawosci obdzwinilem dostawcow

Saletra 2450 lub jej brak

Saletrzak 2200 lub brak

Poli 6 2550

Mocznik 3200

Nawozy jada za granice bo tam panika jeszcze wieksza niz u nas bo tam gazu ma braknac i produkcje juz ograniczaja zeby bylo czym grzac w domach.

Mi się dziś udało zakupić mocznik po 2552 zł brutto:-) 

Udało mi się w ostatnim momencie 

Opublikowano

Może ktoś pamięta jak miesiąc temu pisałem o zakupie saletrzaka po 1250 zł i łotewski npk 7 20 30 po 1980... Wtedy mówiłem ze pracownik gada że saletra ma być po 1800, skubany mylił się bo już 2400. Nikt i sam w sumie w to nie wierzyłem bo co może taki pracownik w sumie wiedzieć o rynku. Dziś saletrzak 2050 i polifoska 6 po 2500, wkurza mnie to bo widzę ten sam nawóz na placu, bez nowych dostaw a cena winduje w górę, dziś mi mówił wlascicle lokalnego składu ze był taki dzień że trzy razy w ciągu dnia zmieniał cenę nawozu, paranoja.

Opublikowano
39 minut temu, EmilPlayP napisał:

Może ktoś pamięta jak miesiąc temu pisałem o zakupie saletrzaka po 1250 zł i łotewski npk 7 20 30 po 1980... Wtedy mówiłem ze pracownik gada że saletra ma być po 1800, skubany mylił się bo już 2400. Nikt i sam w sumie w to nie wierzyłem bo co może taki pracownik w sumie wiedzieć o rynku. Dziś saletrzak 2050 i polifoska 6 po 2500, wkurza mnie to bo widzę ten sam nawóz na placu, bez nowych dostaw a cena winduje w górę, dziś mi mówił wlascicle lokalnego składu ze był taki dzień że trzy razy w ciągu dnia zmieniał cenę nawozu, paranoja.

wczoraj podwyżka i dzis kolejna a co ciekawe w kolejnych dniach rownikez nastepne sie zapowiadaja 

Opublikowano
Przed chwilą, Mariusz2903 napisał:

Widzicie jeszcze opłacalność produkcji rolniczej przy tych galopujących podwyżkach cen nawozów , ŚOR , paliwa i energii ?

Na dobrej glebie tak

Opublikowano
3 godziny temu, Mirek1987pq napisał:

Panowie rsm26+3s -1370 

Rsm32 1520 

Brać ?

Jeszcze się zastanawiasz? Miesiąc temu zapłaciłem za 26s 1250 i za 32 1500 brutto. Na dziś 26s 1700, ale nie ma.

3 godziny temu, Ulman napisał:

To będziemy mech i paproć uprawiać 

To nie takie proste. Najpierw posadzić drzewa, zakwasić, zaszczepić grzybami mikoryzowymi. No i pilnować żeby Spurkowa korzonków nie podjadała

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v