Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 minut temu, Shaun napisał:

U mnie za świńską 14 m³ 400 zł z rozlaniem.

3 minuty temu, Xerkses napisał:

U mnie świńska gnojowica 340 zł z rozlaniem 20 tyś litrów, odległośc 10 km

Chcą żeby kwit o odebraniu gnojowicy podpisać?

Opublikowano

Ale wy macie dobrze z tą gnojowicą, u mnie nie osiągalne rzeczy za żadne pieniądze nie mówiąc już o oborniku. 

Opublikowano
10 godzin temu, soltys48 napisał:

Chcą żeby kwit o odebraniu gnojowicy podpisać?

U mnie nie. Nawet maja 2 beczki hts 10tys i pożyczają ale strach tych beczek, koło kiedyś kumplowi odpadło i pompy maja wyjebane bo każdy bierze to wiesz jak dba.

Opublikowano
10 godzin temu, Jakub667 napisał:

200-250 16tys l z rozlaniem 

6 zł 1m3 samemu nabieram i rozworze swoim sprzętem 

Czyli za 6 zł samego azotu masz 4kg z hakiem na m3. Za te 6zł może 1,5 kg azotu z saletry. Do tego inne składniki. Dziwne...

Opublikowano (edytowane)
14 godzin temu, VonVegans napisał:

14 godzin temu, VonVegans napisał:

Tak apropos to po ile u was gnojowica?bo u mnie farmer za beczkę 28tys litrów rząda 500zl

U mnie 5zl M3 jak samemu się odbiera i 15zl M3 z rozwożeniem. 

10km dalej u wuja 10zl M3 z rozwozeniem także nic tylko lać 😎😂

Wszystko oczywiście kontraktowe fermy. 

BTW ja tam w tym roku tak leje i obserwuje i tak na łąki można lać i nie dawać azotu, na qq dawka 30-35m3 plus fosforan 150 w podsiewacz to też dawka do której nie brak dokładać nic, ale na pszenice polałem na wiosnę i powiem szczerze rewelacji nie było 🤔 jednak saletra trzeba postraszyć 😅

😅

Edytowane przez Egzo
Opublikowano

Po ile teraz saletrosan?

U mnie ma być rsm32 po 1500 brutto.

Myślę czy nie kupić 5tysl bo tyle mam zbiorników.

Opublikowano
1 godzinę temu, tytanowyJanusz napisał:

ile wylałeś na pszenice?

17tys/ha w ramach eksperymentu. Powiem tak lać można śmiało, znajomy mówi, że jak ciepła wiosna to działa lepiej, a w tym roku była zimna i dlatego słaby efekt. Wszystko kwestia doświadczeń i obserwacji .

Opublikowano
32 minuty temu, tytanowyJanusz napisał:

17 tys to mało i dla tego słaby efekt, pod jednym ze zdjęć pisze że leją 2x 40tys

Dla mnie takie dawki są bez sensu xd w teorii w gnojowicy gęstej (takiej jak wożę) masz koło 5-7kg N czystego. Dając 80m3 łatwo se policzyć. O zakwaszeniu nie wspomnę xd powiem Ci że Ci no mają te chlewnie i leją takie ilości na swoje pola to plonów nie mają X2 😉

Opublikowano

RSM 1500 i szukasz frajerów żeby ci to ktoś kupił na minimum pół roku przed rozlaniem?.Po 100 zł bym teraz nie kupił by nie patrzeć na to gówno i być w stresie by życzliwy sąsiad dziurki w mauzerze nie zrobił.

Opublikowano
16 godzin temu, Jurniczek napisał:

RSM 1500 i szukasz frajerów żeby ci to ktoś kupił na minimum pół roku przed rozlaniem?.Po 100 zł bym teraz nie kupił by nie patrzeć na to gówno i być w stresie by życzliwy sąsiad dziurki w mauzerze nie zrobił.

Dobry gagatek musisz być jak boisz się że sąsiad będzie szedł robić ci dziurę w mauzerze.

Baków jeszcze w ciągnikach nie poprzebijał?

Opublikowano (edytowane)

jak ktoś mieszka przy drodze gdzie młodziesz z dyskotek czy barów wraca to różnie możę być , czaesem pomysłowość z promilkami nie zna granic

Edytowane przez jarecki
  • Like 1
Opublikowano

Ja nie wiem czy u mnie podkręcony, ale ten mój cyklop złomkowaty trochę  już, to już kilka lat chodzi bo chodzi... kilkadziesiąt ton już na pewno jakoś załadował 😃 a biga węgierskiego saletrzaku 700kg dygał bez większego problemu 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v