Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak tak ceny beda szalec to nie potrzeba zadnych tęczowych ładów czy jakichś programów od pola do koryta bo ludzie sami zredukuja nawożenie

• Root Admin
Opublikowano

e tam żadne dwa, faktura zwykła jest 14 dni, dostawa będzie koło 10 lipca więc termin płatności koło 25 lipca, czyli miesiąc odsetek. a odsetki w większości firm są na poziomie 0.7 proc na miesiąc

Opublikowano
4 minuty temu, yacenty napisał:

no Ok, 60km różnicy

A mówią, że transport się nie opłaca, a tu proszę za 60km dodatkowej drogi ta sama firma życzy sobie na aucie prawie 900zł więcej😀

Opublikowano

U nas ram 32 na lokalnym składzie przekroczył cenę 1300 brutto. Sól potasowa ponad 1600 brutto. Nie kupuje nawozu ni uja. Podejrzewam że azoty stanieją w zimie jak nie będzie popytu który teraz jest napędzany paniką, to samo sól

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, przemek28_28 napisał:

Akurat pracuje w branży budowlanej/wykończeniowej w 2006/2007 tez tak było. Trzeba poczekać pol roku/rok i bedzie normalnie.

Jestem tego samego zdania .

@yacenty czyli rsm cały czas tanieje . Przedwczoraj pisałeś że jest 1200 , wczoraj cos 1180 , a dziś już 1125 zł . Już byś był do tyłu 2000 zł na samochodzie , kupując 3 dni temu .

• rsm32 112
Edytowane przez mysza103
Opublikowano
7 godzin temu, misio3p napisał:

A mówią, że transport się nie opłaca, a tu proszę za 60km dodatkowej drogi ta sama firma życzy sobie na aucie prawie 900zł więcej😀

To kupuj sam towar bez transportu i cena bedzie inna. A nawoz bedziesz odbieral we wlasnym zakresie np zlecisz na gieldzie transportowej ja tak nieraz robilem i taniej bylo i na transport fv na 23% dostalem.

Opublikowano
8 godzin temu, vat napisał:

Dostałem właśnie ofertę na Holist PK 1600 brutto. Dobra cena? Jak ten nawóz się sprawdza, bo nigdy go nie stosowałem

Raz kupiłem i więcej nie chce, ręce całe pocięte miałem bo tak strasznie zbrylony był nawet młotek za bardzo nie pomógł 😅

• Thanks 1
Opublikowano

pszenica stanieje to i nawozy stanieją, ja kupiłem ultra dap i ultra kali po 26220 i 1170 netto. łączone auto. tyle a żeby starczyło na jesień, a wiosną się resztę potasu i inne składniki dorzuci.

Opublikowano (edytowane)
13 godzin temu, tytanowyJanusz napisał:

a według mnie nie będzie tego "normalnie" bo niby po co pare dni temu już określili że minimalna w 22r będzie wynosić 3 tys brutto...

No , a co ma wspólnego minimalna 3 , czy 4 tysiące brutto z ceną nawozów czy tym bardziej ceną stali , jak to jest trend ogólnoświatowy . Chyba że cały świat widzi że w Polsce płaca minimalna lekko wzrośnie , to trzeba ceny stali i innych produktów podnieść , bo Polska to wyznacznik cen dla całego świata . Bądz poważny .

Edytowane przez mysza103
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v