Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 minutę temu, Ulman napisał:

Tyle tylko ze nie tylko u nas fosfory tak drogie. To tendencja europejska a pewnie i światowa 

No światowa bo Chiny wykupują zboże od nas 😜 Ale wiem jak na składach nakupili nawozów na jesieni po cenach jesiennych ale sprzedali już po tych nowych dużo większych więc kto zyskał xd ?

Opublikowano

No ja sol zgarnalem po 1430 brutto 24 tony. Z 10 handlowcow obdzwonilem ceny wszedzie byly 1520-1700 brutto tylko ten jeden sklad mial 1430. Rano przyjechal a kierowca patrzy na fakture ale ci sie udalo z ta cena. Dzis od rana 1600  na cenniku.

Opublikowano

A co cię obchodzi że zyskali? Ty też mogłeś kupić na jesieni😆 Ja rok temu kupiłem soli na prawie 2 sezony  bo jak tanio to wielkiego ryzyka nie ma a kasa w banku nie pracuje

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, Ulman napisał:

A co cię obchodzi że zyskali? Ty też mogłeś kupić na jesieni😆 Ja rok temu kupiłem soli na prawie 2 sezony  bo jak tanio to wielkiego ryzyka nie ma a kasa w banku nie pracuje

A to mnie obchodzi że ciągną z rolników ile się da, jakbyś nie kupił to pewnie byś tak nie pisał teraz 😜 Ciekawe czy zawsze taki przezorny jesteś 😜 ?

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

to tak samo można napisać żę rolnicy pokosili przenice w żniwa po 650 zł a sprzedawali w grudniu po 900 zł i kto zyskał ?        co do cen to nie znam 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

Unia chce ograniczyć ogólną produkcję za wszelką cenę. Jest odwrót od mięsa zwłaszcza fermowego do produkcji idzie masa zboża. Jest ogólna nadprodukcja wszystkiego stąd ma być zielony ład. Normy azotanowe tego nie załatwiły bo trzeba sypać na max plon i żeby wincyj było jak u somsiada. Z tolkiem co poniektórych dac na składzie mocznik po 800 to po dwie tony na hektar by szło 

Opublikowano

Co sądzicie o Holist PK? Jeden gość zachwala to i obiecuje na jutro dobrą cenę na to.

Właśnie, jaka cena tego holist byłaby dobra?

Opublikowano
3 godziny temu, andrzej1988 napisał:

kupował ktoś moze z wojewodztwa lubelskiego z Agroloku Elplon Ster 5-15-30 Małe ilosci. Jaka cena brutto. Polifoska 5 w okolicy po 1750 brutto.

Miałem ofertę w tamtym tygodniu po 1810 brutto. 

Opublikowano
43 minuty temu, Mateusz1q napisał:

Miałem ofertę skończyć butelkę z wczoraj, ej morda będzie pompa, napić się już pora

Ja jak zaczynam butelkę to zawsze kończę nigdy na jutro nie zostawiam chyba że pełną ale to już zapas jest.

• Thanks 1
Opublikowano
11 godzin temu, HF86 napisał:

Unia chce ograniczyć ogólną produkcję za wszelką cenę. Jest odwrót od mięsa zwłaszcza fermowego do produkcji idzie masa zboża. Jest ogólna nadprodukcja wszystkiego stąd ma być zielony ład. Normy azotanowe tego nie załatwiły bo trzeba sypać na max plon i żeby wincyj było jak u somsiada. Z tolkiem co poniektórych dac na składzie mocznik po 800 to po dwie tony na hektar by szło 

Tylko w tej pier**lonej uni jest takie utrudnianie zycia, unia myśli ze światu pokaze droge eko itp a reszta świta ma głęboko w d*pie zapędy ekouni, patrzą na swój zysk

Cały świat ma normalne silniki w ciągnikach czy autach a u nas niedługo wiertarki bedą miały większy silnik niż osobówka, podnosi sie maskę ciągnika a tam scierwa masa, a wogole dla mnie hitem jest jak Japonia zorganizowała kiedyś konferencje klimatyczna w Kioto a sami sie nie podpisali pod tym🤣

Opublikowano

unia pod wzgledem tego zielonego ladu i innych pier**l,, platnosci klimatycznych srodowiskowych i innego gowna    nie ma na celu ochrony srodowiska tylko ograniczenie produkcji roslinnej w takich krajach rolniczych jak nasz np . to jest ich glowny cel.    Zmniejszyc produkcje i sciagac swoje z ukrainy np.  Ta cala unia to jest twor z ktorego trzeba sp***rzac.  mamy super polozenie geograficzne, moglismy handlowac i z europa  i rosja i chinami.  to wpakowalismy sie w unie ktora nas ograniczyla

ale mniejsza z tym, ja wychodze z zalozenia ze nie ma co analizowac , rozmyslac i przejmowac sie nad rzeczami nad ktorymi tacy szarzy ludzie jak my nie mamy wplywu

dawac ceny za pk i npk bo zaraz trzeba rzepak nawozic a nie

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v