Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak był słodyszek to mospilanem ganiałem i było dobrze jakos. ostatnio to z 5 lat go niema jak nie więcej. Jak zaczyna kwitnąć pomału a siedzą w pąkach to nie ruszam juz, a nie jak ten kulawy jutuber jak kwitnie to pryska bo mu na dolnych pąkach siedzi no debil. 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, mraukot napisał:

Jest pierwszy z saletrosanem na rzepaku 😉

U mnie tak samo leja sypia nawet na wojewodzkiej jechal z opryskiwaczem lac ... skur..., ze sie nie boja.. te 3 dni ich nie zbawi

Edytowane przez Kubawww
Opublikowano

U nas jutro ma niby coś padać, więc dziś jest jedyne okienko 🤣 Ale tylko jednego widziałem. Nie wiem jak teraz bo w robocie od 14 tej jestem, więc ja napewno dziś nie wyjadę 😋

• Root Admin
Opublikowano
7 minut temu, tomek81ja napisał:

Jacek na jakich oponach masz tą Kubote, Ja ma na 650 i nie wiem chyba trochę za szerokie do pryskania i siania nawozów

580, ścieżka na 4 redlice, belka 21m

Opublikowano

U mnie 3 aparaty zamyka opona 540 ciągnik 420 opryskiwacz, teraz brałbym 600 ciągnik i 520 opryskiwacz do swojej belki 27.

Jak mokro to wiadomo lepiej szerzej. 

1 minutę temu, yacenty napisał:

Twoje zdanie, jaki jest próg szkodliwości chowacza?

Teraz to szkód nie zrobi, kontrola nawet nic nieda bo trzeba by przeważyć to minimalna różnica. 

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, yacenty napisał:

Twoje zdanie, jaki jest próg szkodliwości chowacza?

Oprysk 5-7 dni od nalotu ,przecież zwykłym śmierdzielem nie pryskałeś

Edytowane przez miwigos
  • Root Admin
Opublikowano
18 minut temu, tomek81ja napisał:

u mnie ścieżki na 3 redlice i 21 belka, chyba zostanę przy starej renówce w niej mam 520 zawsze to troche mniej wymnie. 

u mnie nic nie gniecie bo 5x12.5 to 62.5 a opona 58. Dziś w duże błoto wjeżdzałem i zero problemu, opona w opryskiwaczu 16.9

1 minutę temu, Tomek90 napisał:

A w nocy ile macie stopni?? 

dziś było 3, a w dzień 20.

1 minutę temu, miwigos napisał:

Oprysk 5-7 dni od nalotu ,przecież zwykłym śmierdzielem nie pryskałeś

nalot trwa juz 3 dzień na ostro. Środek kosztował 40zł, do tego dałem bor, siarczan magnezu i cały pakiet na rzepak, zupka aż gęsta była.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez witek
      witam mam do was pytanie...w tym roku po raz pierwszy mam zamiar zasiac rzepak...a wiec moje pytania
      -czy rzepak na ziemni 2b i 3a urosnie??
      -jak odmiany ??
      -jak opryski nawozy i jakie dawki ??
      -jak jest opłacalnośc takie uprawy ??
      -nom i oczywiscie jak sa ceny na skupach ??...bo nigdy nie przyglądałem sie cenom bo nigdy nie siałem...a jeszce jedna rzecz jak ciąc z pnia czy z pokosu ??
    • Przez tomek15h
      Interesuje mnie kwestia siewu nawozów pod rzepak?Dotych czas siałem nawozy po zaoranym polu natomias w tym roku chciałbym zrobić nieco inaczej ,mianowicie posiać nawozy na ztalezowane ściernisko a potem przeorać i siać.Prosze o opinie tych którzy mają coś do powiedzenia w tej tematyce???Pozdrawiam
    • Przez petro11
      Witam. Jakie macie sposoby na dokarmienie rzepaku siarką na wiosnę? Dostałem meila z oferą firmy Agroenergetyk z Opola. Mają tam Agrogypsum wapno siarkowe ( 16%SO3 i 21%wapnia) jest to pyliste ale nie kurzy się podobno a cena to jak w BIG BAG jakieś 210zł za tone. Tak myśle jakby pogłównie to sypnąć tak po 400gk/ha. Dodam że mam kwaśny odczyn.
    • Przez huliszek1990
      Witam. Mam do przesiania rzepak ozimy, niestety poszedł jesienia oprysk Devrinol i Matezanex subst. czynne napropamid i matazachlor. Teraz bede sial kukurydze na ziarno, pytanie mam czy ktos mial taki problem i czy jest potrzebna orka czy wystarczy gruber lub teleżówka? pozdrawiam
    • Przez danielhaker
      Cena rzepaku w sezonie 2019. Jak myślicie jak się będzie zmieniał rynek rzepaku? Ceny czarnego złota wzrosną? Spadną? A może ten sezon zamkniemy takim samym wynikiem jak rok 2018? Chwalcie się po ile sprzedajecie nasiona rzepaku.
      Kontynuujemy tu wątek z sezonu 2018
  • Dodaj nową pozycję...
v