Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, hubertuss napisał:

Angole żałują wyjścia z UE. Najbardziej braku rąk do pracy. Jak zwykle nie masz pojęcia a brednie piszesz.

Bo  tak  ci  w TVNowej  szczujni  powiedzieli  :D  :D  Rąk  do  pracy  to  i  w Polsce  brakuje  jak  i  w Niemczech. :D   

Na jakiej podstawie twierdzisz, że ktoś mnie w d rucha? Na podstawie swoich upodobań czy z autopsji? Kolejny raz nie masz nic do napisania to w chamstwo uderzasz. Nerwy puszczają?

Bo  piszesz  te brednie   to  musi  tak  być.  Język  dopasowałem  do  twojego  poziomu abyś  zrozumiał   piszesz  jak  cham  i  prostak  to  jak inaczej  do  ciebie  dotrzeć.

A poprzedni rząd przynajmniej załatwiał w UE co chciał.

Poprzedni  rząd  niczego  nie  załatwił   tylko  wykonywał  polecenia  z brukseli.   Pokazujesz tymi bredniami  jaki głupiutki  jesteś 

Karmiła karmiła. I to jeszcze przed członkostwem w postaci np SAPARD I PHARE. Potem kolejne lata to płaciliśmy mniej niż braliśmy. Ale ty kolejny raz udowadniasz, że głupiutki jesteś. I nic nie wiesz. Nikt nie mówi, że fundusze z UE za darmo są. Ale saldo wciąż mamy na plus. Więc nie pisz o tumanach bo sam pokazałeś, że nim jesteś bo nic nie wiesz.

Dobitnie  potwierdzasz  żeś  głupiutki  jak  niemowlę. 

Zapamiętaj  sobie  że  UE  Polsce  nie  dała  nic  za darmo.  To że  dali  pare  złoty   socjalu    to  jest  nic  w porównaniu  jak  ceny  wzrosły  po  wejściu  do  UE     same  nawozy  zdrożały  o  blisko  100%  po  wejściu  do  UE   nie  wspominając  o  reszcie.  Każdy  rolnik  wie    że  na wejściu  do UE  straciliśmy  i  tracimy  a  poborcy  socjalu  zawsze  będą  go  chwalić  tak  już  jest.

Głupiutki  jesteś   oj głupiutki  :D  :D  :D  

Opublikowano
7 minut temu, hubertuss napisał:

Angolom najbardziej dokucza brak pracowników nie wykwalifikowanych choćby do zbiorów w rolnictwie. Gdzie w PL w życiu nie zarobisz 8 czy 10 tys.

nikt tam nic za darmo nie da , na 10 tys to trzeba sie na za***rdalać nie po 8 godzin . nieraz lepiej zarobić tu na miejscu 3 tys jak tam 10 tys .

Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, jarecki napisał:

nikt tam nic za darmo nie da , na 10 tys to trzeba sie na za***rdalać nie po 8 godzin . nieraz lepiej zarobić tu na miejscu 3 tys jak tam 10 tys .

Każdy robi jak uważa. Jeden woli mniej inny więcej. Znajomy prowadzi przewozy autokarowe. To na wiosnę ma kilka kursów do Niemiec z ludźmi na szparagi. Widać nie chcą mniej zarobić w PL. Tylko więcej tam pracując dłużej. Ale rozumiem, że są tacy co chcą mniej zarobić i zostać na miejscu.

25 minut temu, Denwer napisał:

Bo  tak  ci  w TVNowej  szczujni  powiedzieli  :D  :D  Rąk  do  pracy  to  i  w Polsce  brakuje  jak  i  w Niemczech. :D   

Bo  piszesz  te brednie   to  musi  tak  być.  Język  dopasowałem  do  twojego  poziomu abyś  zrozumiał   piszesz  jak  cham  i  prostak  to  jak inaczej  do  ciebie  dotrzeć.

Poprzedni  rząd  niczego  nie  załatwił   tylko  wykonywał  polecenia  z brukseli.   Pokazujesz tymi bredniami  jaki głupiutki  jesteś 

Dobitnie  potwierdzasz  żeś  głupiutki  jak  niemowlę. 

Zapamiętaj  sobie  że  UE  Polsce  nie  dała  nic  za darmo.  To że  dali  pare  złoty   socjalu    to  jest  nic  w porównaniu  jak  ceny  wzrosły  po  wejściu  do  UE     same  nawozy  zdrożały  o  blisko  100%  po  wejściu  do  UE   nie  wspominając  o  reszcie.  Każdy  rolnik  wie    że  na wejściu  do UE  straciliśmy  i  tracimy  a  poborcy  socjalu  zawsze  będą  go  chwalić  tak  już  jest.

Głupiutki  jesteś   oj głupiutki  :D  :D  :D  

Oj się zdziwisz bo słyszałem wypowiedzi angielskich rolników w agrobiznesie. Widać tam cenzura przepuściła. Ja nie pisałem o Polsce czy Niemczech. Ja pisałem jak to się dzieje w Anglii po Brexicie. Gdzie sami rolnicy powiedzieli, ze to przez wyjście z UE jest tak. Ale ty jak zwykle się wygłupiasz. No i powiedz mi dlaczego pis się tak z tego Plexitu zapowiadanego przez Terleckiego wycofuje skoro ta UE taka zła?

Do jakiego mojego języka? Pisałem gdzieś do ciebie, że cię w d ruchają?  Co głodnemu chleb na myśli? Uważaj w pisie takich nie lubią.

Powtarzaj sobie, żem głupiutki a przy okazji swoją głupotę pokazujesz. Co to weszliśmy w tym roku do UE i dlatego nawozy podrożały? Po prostu się ośmieszasz. Podrożały nawozy po wejściu do UE ale podrożały i w tym roku i co. Są wyliczenia, że na członkostwie zyskujemy finansowo ale ty i tak dalej brednie piszesz. To pisz sobie i ośmieszaj się dalej.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
jarecki napisał:

7 minut temu, hubertuss napisał: Angolom najbardziej dokucza brak pracowników nie wykwalifikowanych choćby do zbiorów w rolnictwie. Gdzie w PL w życiu nie zarobisz 8 czy 10 tys. nikt tam nic za darmo nie da , na 10 tys to trzeba sie na za***rdalać nie po 8 godzin . nieraz lepiej zarobić tu na miejscu 3 tys jak tam 10 tys .

Po pierwsze jadąc dwie zmiany zarabiasz trzy pensje a po drugie - Do kury z nędzy! Osiem godzin? Kogo stać na taki luz co dnia?

Opublikowano (edytowane)

No przecież w PL dobrobyt p oc więcej pracować. A potem taki pracuś 8 godzinowy wylicza temu czy tamtemu ile ma i pewnie, że nakradł. Bo przecież on pracuje i nie ma. Tak si e buduje socjalizm lepiej tu 3 tys i państwo jeszcze dołoży jak tam 10 tys. A potem wyliczanka ten ma tamten ma itd.

Opublikowano (edytowane)

każdy ma inne potrzeby . 

15 minut temu, hubertuss napisał:

państwo jeszcze dołoży

wiele razy napisałeś żę państwo dołoży tylko co to państwo dokłada osobom po ukończeniu szkoły . 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
2 godziny temu, Denwer napisał:

Poprzedni  rząd  niczego  nie  załatwił   tylko  wykonywał  polecenia  z brukseli. 

A obecni nazałatwiali aż nam się w kieszeniach nie mieści😂 Załatwić to taki zwrot z minionej epoki, gdzie nie szło dostać niczego bez znajomości. Czyli jeżeli nie potrafią spełnić wymagań drogi legalnej, to będą cudować. Ot skuteczna władza.

2 godziny temu, Denwer napisał:

To że  dali  pare  złoty   socjalu    to  jest  nic  w porównaniu  jak  ceny  wzrosły  po  wejściu  do  UE     same  nawozy  zdrożały  o  blisko  100% 

A to w tym roku znowu chyba weszliśmy do Unii, bo nawozy poszły w górę.😂

Opublikowano
6 godzin temu, hubertuss napisał:

Oj się zdziwisz bo słyszałem wypowiedzi angielskich rolników w agrobiznesie.

potwierdzasz  tym  zdaniem  żeś  głupiutki  zobaczyłeś  w TV  to  co  ci chcieli  pokazać  i  na tej  podstawie  snujesz  swoje tezy  :D  :D  

No i powiedz mi dlaczego pis się tak z tego Plexitu zapowiadanego przez Terleckiego wycofuje skoro ta UE taka zła?

Terlecki   żadnego  Polexitu  nie  zapowidał    słuchasz  tych  szczujni  opozycyjnych  i  masz  pusto  w głowie. 

Co to weszliśmy w tym roku do UE i dlatego nawozy podrożały? Po prostu się ośmieszasz.

Sam sie  ośmieszasz   tak było  po wejściu do UE  nawozy poszły  100%  do  góry   bo  rolnicy dostali  kilka  groszy  socjalu.  Wycofane    dziesiątki    SOR   które były  skuteczne.  Ba  cały  czas  wycofują    ten   rok  pokazał   np  w ziemniaku  ze  stonką   Unijne  dyrdymały 

Są wyliczenia, że na członkostwie zyskujemy finansowo ale ty i tak dalej brednie piszesz.

Żyj    sobie  w tym  przekonaniu.   jak ci  z tym lepiej    oszukuj  się  dalej.

Opublikowano (edytowane)

@Denwer daj spokój. Serio myślisz, że jak będziesz sobie wmawiał jakieś bzdury to reszta uwierzy? Możesz sobie pisać co chcesz ale każdy widzi jaki jesteś. W tym roku nawozy podrożały i co wchodziliśmy do UE bo jakoś nie przypominam sobie by w tym roku miało to miejsce. Takie to jest twoje pisanie. Bzdura bzdurą bzdurę goni. Tak samo jak z tym ile to niby straciliśmy na członkostwie. Są wyliczenia ale ty i tak wiesz swoje. Bo tak ci powiedziała twoja propaganda i tak ci się wydaje.

Opublikowano
Dnia 9.09.2021 o 08:29, jacus napisał:

romus ty masz problem z polskim jezykiem a niemiecki rozumiesz dobrze ???  jakos nie ogladam niemieckiej tv, ciekawe czemu?

Podchwytliwe pytanie czemu nie oglądasz skoro czytasz ?? widziałeś ostatnio u gozdyry w PN kukiz przyniósł  wycinki najbardziej kłamliwych mediów ? 

4 godziny temu, pafnucy napisał:

może cielętom sąsiadowym daje possać...?

znasz to z autopsji ? 

12 godzin temu, hubertuss napisał:

Pamiętasz jak szybko UE sprowadziła Angoli do parteru gdy nie chcieli kończyć negocjacji brexitu. Blokada granicy szybciutko postawiła ich do pionu.

a nie było odwrotnie ?? 

Pamiętasz jak szybko UE sprowadziła Angoli do parteru gdy nie chcieli kończyć negocjacji brexitu. Blokada granicy szybciutko postawiła ich do pionu.

a nie było odwrotnie ?? 

Opublikowano (edytowane)
12 godzin temu, jarecki napisał:

no własnie czytałem na tvn to słowa terleckiego tym razem dość sensowne , i o wyjsciu z unni raczej nic nie powiedział .

Szczójnia  @hubertussowi   wmówiła  że  mówił  o  Poexit  to  mówił.  Z resztą  u nich  narracja  co  rusz  to inna  bo  raz  PiS  chce  wywołać  wojne z Rosją  a na drugi  dzień  z  kolei  jest   pro  Rosyjski  :D  :D  

@Denwer daj spokój. Serio myślisz, że jak będziesz sobie wmawiał jakieś bzdury to reszta uwierzy? Możesz sobie pisać co chcesz ale każdy widzi jaki jesteś. W tym roku nawozy podrożały i co wchodziliśmy do UE bo jakoś nie przypominam sobie by w tym roku miało to miejsce. Takie to jest twoje pisanie. Bzdura bzdurą bzdurę goni. Tak samo jak z tym ile to niby straciliśmy na członkostwie. Są wyliczenia ale ty i tak wiesz swoje. Bo tak ci powiedziała twoja propaganda i tak ci się wydaje.

Możesz   sie  tak  oszukiwać  mnie  to  lotto.   Wczoraj  na dożynkach  wszyscy  Rolnicy   byli  zgodni  UE  to  zło  dla  rolnictwa   i  to zarówno  ci  którzy  pobrali  miliony  dotacji  z ARIMR (PROWy)   jak  i  ci  którzy   nie  dostali  nic  poza  dopłatami.

Jeden z rolników  opowiadał jak w 2001  roku  kupił  nowego JD  za  gotówkę  bo było  go  stać  miał  wtedy  60ha   teraz  ma  400ha  i  nie stać  go  aby  za  gotówkę  kupić  nowy  ciągnik   taki  dobrobyt  UE  dała  Polsce.

241738860_386074913041157_10454118762318

Edytowane przez Denwer
Opublikowano
6 minut temu, Denwer napisał:

Jeden z rolników  opowiadał jak w 2001  roku  kupił  nowego JD  za  gotówkę  bo było  go  stać  miał  wtedy  60ha   teraz  ma  400ha  i  nie stać  go  aby  za  gotówkę  kupić  nowy  ciągnik   taki  dobrobyt  UE  dała  Polsce.

Jeżeli sensem "gospodarzenia" jest zakup nowego ciągnika, to życzę powodzenia. Unia dała możliwości a jak sie ktoś w nich odnalazł, to jego osobista sprawa. Kużwa jak, ja miałbym 400ha . To bym na środku tego pola przetwórnię postawił.😂

Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, mirro napisał:

Jeżeli sensem "gospodarzenia" jest zakup nowego ciągnika, to życzę powodzenia

Myślenie  nie  jest  twoją  najmocniejszą stroną widać.

18 minut temu, mirro napisał:

Unia dała możliwości a jak sie ktoś w nich odnalazł

Dała  cwaniakom w garniturach co  biorą  dopłaty  do  ptaszków  i  innych  h*jaszków .  Bo  na pewno  nie  rolnikom.  Zadłużenie   Polskiego  rolnictwa  z przed UE  a teraz  to  przepaść  nie  do  zasypania.

Przed  UE  1ha ziemi kosztował od 2-6 tyś   obecnie  od  50-100 tyś.

29 minut temu, pafnucy napisał:

przeżegnałeś się

Tak  i  o twoje  nawrócenie   się  pomodliłem  :P 

Edytowane przez Denwer
Opublikowano
2 minuty temu, Denwer napisał:

Tak  i  o twoje  nawrócenie   się  pomodliłem 

tylko czym więcej czytam twoją mowę nienawiści, tym bardziej się od tobie podobnych się odwracam.

to co sobą reprezentujesz jest okropne i godne pogardy.

Opublikowano
2 minuty temu, pafnucy napisał:

czytam twoją mowę nienawiści

Kup  sobie  okulary  bo widać  ślepy  jesteś   widzisz  coś  czego  nie  ma

2 minuty temu, pafnucy napisał:

to co sobą reprezentujesz jest okropne i godne pogardy.

Tak to przypomnij sobie  patusa  który  zwał  się Zetorki12  co  on robił  na tym forum  :P 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v