Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, jacus napisał:

a twoja ?? ja mam karte duzej rodziny a ty ? zadnej nie musiala-nie wiem czy wiesz ze sa srodki antykoncepcyjne i prezerwatywy.

To żeś pisogłupek,moja żadnej,wtedy jeszcze było normalnie i żadnych kart nie było.

Opublikowano
13 godzin temu, jacus napisał:

ale to bylo w 2019 r napisane..

podlasie i lubelsczyzna za 20 lat bedzie na wpol wymarta. zostana tylko niedobitki w rejonach miast.

Dużo ludzi wyjeżdża to fakt. Przemysł się rozwija tak sobie. Ale na ich miejsce przyjeżdżają inni. NP z Warszawki kupują domki na wsiach i żyją na emeryturze.

13 godzin temu, Strongman napisał:

W podlaskim może i tak ale na lubelszczyznie raczej nie.

Nie widzę większych różnic.

Opublikowano (edytowane)
29 minut temu, hubertuss napisał:

NP z Warszawki kupują domki na wsiach i żyją na emeryturze.

to żądna perspektywa na przyszłość , oni nie dają miejsc pracy

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
jarecki napisał:

w usa w teksasie jak się nie myle wprowadzono zapis jak serduszko zaczyna bić to jest zakaz aborcji .

A wiesz, że to bicie w ósmym do dwunastego tygodnia to jest jedynie symulacja? No chyba, że zrobili powyżej dwudziestego...

Opublikowano
42 minuty temu, hubertuss napisał:
14 godzin temu, Strongman napisał:

W podlaskim może i tak ale na lubelszczyznie raczej nie.

Nie widzę większych różnic.

Jest w podlaskim strasznie młodzież ciągnie do miasta już z dawna są opuszczone wsie wszystko z drewna, nawet u tych rolników podlaskich wszystko z drewna wszystko powyjeżdżało, w podlaskim na wsi to tylko co chcą krowy chować to zostają bo dobrze za mleko płacą względem kraju.

Lubelszczyzna bogatsza jest to znaczy ze więcej ludzi przeciętnych a na Podlasiu jak w Ameryce jeden ma setki tyś zł inny parę tyś.

Opublikowano (edytowane)

Trochę stereotypowo myślisz. Gdybyś porównywał Podlaskie z Wielkopolską miał byś rację. Ale z Lubelszczyzną to nic a nic racji nie masz. Nie wszystkie wsie zapuszczone. Nie wszyscy wyjeżdżają. Na Lubelszczyźnie więcej lepszych ziem to i więej może gospodarstw ale to też nie wszędzie. Tak jak na Podlasiu. Gdzie ziemie dobre to i wsie lepsze. A gdzie piachy to i zapuszczone.

28 minut temu, jarecki napisał:

to żądna perspektywa na przyszłość , oni nie dają miejsc pracy

Fabryk nie otworzą. Ale miejsca pracy w usługach a i owszem dadzą. Ktos te omy musi im poremntować. Korzystają z innych usług. Na Podlasiu to już bardzo fabryk nie otworzysz bo pracować nie ma komu. Pronar w Siemiatyczach ukraińców musi ściagać. Podobnie inne ich zakłądy.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano

Tak tak już UE się Polski boi. Mylsisz, że są tak durni jak ten twój gnój, który tu wrzucasz? Oni wiedzą, że w Poslce UE popiera ponad jak dobrze pamiętam 60 % ludności.. Wiedzą też ,że Angole już zaczynają żałowac wyjścia z UE. Nawet pisiory się boją przynać, że myślą o wyjściu z UE. Nie słyszałeś jak się rakiem wycofują z bredni, któych nagadał Terlecki?

Opublikowano
3 godziny temu, hubertuss napisał:

Fabryk nie otworzą. Ale miejsca pracy w usługach a i owszem dadzą. Ktos te omy musi im poremntować. Korzystają z innych usług. Na Podlasiu to już bardzo fabryk nie otworzysz bo pracować nie ma komu. Pronar w Siemiatyczach ukraińców musi ściagać. Podobnie inne ich zakłądy.

Więcej miejsc da turystyka , nawet via carpatia da wiecej miejsc pracy niż emeryci .

Opublikowano
2 godziny temu, witejus napisał:

Tak ,wolą zbierać kopy w d*pę i dalej siedzieć w tym bagnie zwanym UE.

Jak ciebie kopią to nie znaczy, że wszystkich. jeśli mamy takich co sami d nadstawiają to co się dziwić. Zwłaszcza gdy o te kopy się smai proszą.

2 godziny temu, witejus napisał:

Mi więcej złego niż dobrego a będzie tylko gorzej.

Tu masz rację coraz gorzej będzie do czasu aż pis odejdzie od władzy. Wtedy będzie lepiej.

50 minut temu, jarecki napisał:

Więcej miejsc da turystyka , nawet via carpatia da wiecej miejsc pracy niż emeryci .

Jak będzie kiedyś. A co do miejsc pracy wszystko je daje i usługi i turystyka.

Opublikowano

polska  nie jest jakoś szczegulnie zaludniona więc siłą rzeczy nie które regiony muszą się wyludniać i to nie tylko polska ale i niemcy dawne NRD , hiszpannia , włochy też mają regiony coraz miej zamieszkałe .       

Opublikowano
witejus napisał:

Mi więcej złego niż dobrego a będzie tylko gorzej.

Czyli nic...

mirro napisał:

A mnie tam jest co raz lepiej. Szczególnie jak wezmę różową tabletkę😂 

Kurcze... To masz wybór? Niebieska i różowa? Ja bym pobróbował niebieskiej ale nic nie mówiąc żonce...

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, jarecki napisał:

nawet via carpatia da wiecej miejsc pracy

Nooooo przy tranzycie, a do tego będzie przeznaczona, to tymi miejscami bym nie szalał. 

6 minut temu, DTaras napisał:

Kurcze... To masz wybór?

Jak za bardzo boli to różową i wszystkie barwy tęczy.😂

26 minut temu, jarecki napisał:

polska  nie jest jakoś szczegulnie zaludniona

No to po kija te wszystkie programy z PKS i PKP?

Opublikowano
21 minut temu, mirro napisał:

No to po kija te wszystkie programy z PKS i PKP?

? - jak była by bardziej zaludniona to by wszyscy mieszkali w dużych wiochach gdzie sąsiad by zawiózł staruszke dolekarza , a żę jest kiepsko zaludniona to i sasiada nie ma .  - Ale żem wymslił 

Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, jacus napisał:

kazdy pis-oglupek bardziej troszczy sie o zycie nie narodzone niz narodzone- w sumie nic dziwnego ilez to dzieci nienarodzonych ma prezes ?? albo jakis biskup??

Czemu ciebie nie ubili tylko matka urodziła .Może być zdjęciem przedstawiającym tekst „PRZYCHODZI BABA DO LEKARZA I MÃWI WŁOSY ŁONOWE MI NIE ROSNĄ. A LEKARZ PYTA: -a JAK CZĘSTO PANI UPRAWIA SEKS? anasz -PIĘĆ RAZY DZIENNIE. ALE CZASEM WIĘCEJ. TaKa PRACA... PROSZĘ PANI, NA AUTOSTRADZIE TRAWA TEŻ NIE ROŚNIE.”

Może być zdjęciem przedstawiającym co najmniej jedna osoba i tekst

Edytowane przez galan99
  • Haha 2
Opublikowano
3 godziny temu, hubertuss napisał:

Jak ciebie kopią to nie znaczy, że wszystkich.

Takich jak ty i Tfusk to głaskają po główce.

4 godziny temu, jarecki napisał:

nawet via carpatia da wiecej miejsc pracy niż emeryci .

Tirówkom.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v