Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
40 minut temu, hubertuss napisał:

Morawiecki gdzięs wczoraj cytowął słowa L Kaczyńskiego z Gruzji. Dzisiaj Gruzja, potem Ukraina a później Polska czy jak tam to leciało. 

No bez jaj🥴 Naprawdę taką szopke ludowi odstawił 😳 Za chwilę będą nas bronić przed obcym z Nostromo i inwazją krwiozerczych kosmitów z galaktyki HWDP. 

Morawiecki miał rację gdy mówił," ludzie są tak głupi że to działa" 😂

Opublikowano
7 minut temu, Ulman napisał:

No bez jaj🥴 Naprawdę taką szopke ludowi odstawił 😳 Za chwilę będą nas bronić przed obcym z Nostromo i inwazją krwiozerczych kosmitów z galaktyki HWDP. 

Morawiecki miał rację gdy mówił," ludzie są tak głupi że to działa" 😂

Morawiecki zawodowo wychował sie w korpo. On skłamie bez mrugnięcia okiem i bez żadnego wyrzutu sumienia. Wyborcy będzie się łąsił a w duchu będzie się z durnia śmiał. Zresztą to podejście do ludzi widać/słychać w tych taśmach od Sowy. Zwanymi przez pis taśmami prawdy.

3 minuty temu, witejus napisał:

Już ci z konfą nie po drodze?Ulman

Konfie to się trochę dziwię. Głosowali za ograniczeniem swobód obywatelskich. Ja rozumiem, że są anty jeśli chodzi o emigrantów. Ale stan wyjątkowy nie wprowadza jakiegoś lepszego pilnowania granicy ale za to ogranicza swobody Polakom w pasie nad granicznym.

Opublikowano

Jak jest zagrożenie to nieraz trzeba swobody ograniczyć a tak wogole to jakie swobody są ograniczane

Opublikowano
mirro napisał:

Chcieli Grota w tak wielu wersjach zrobić tworem uniwersalnym że teraz mamy, to co mamy, Trza było zrobić dobry karabinek szturmowy  i jeszcze jeden jakiś wariant, ale wszystko z myślą o podstawowym użytkowniku, czyli piechocie.

I to jest ta jakość - amen. Biorąc pod uwagę specyfikę tej piechoty zastanawiam się nad BORem i Sako na stanie. Ale ja o tym nie decyduję..

Opublikowano (edytowane)

@akooo No jak to jakie? Organizacja spotkań, imprez. Pogrzeby, wesela itd trzeba powiadamiać straż graniczną. Turyści nie mogą przyjeżdżać.

A zagrożenie to jakie jest? Granicy trzeba pilnować by nikt nie przeszedł i tyle. Chyba, że ci wmówili że zagrożenie to te ćwiczenia Zapad co też w 2017 roku były i wcześniej kilkanaście razy. Ale wtedy jakoś nikt stanu wyjątkowego nie ogłaszał i nie cytował słów o Gruzji, Ukrainie a kiedyś Polsce.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
23 minuty temu, hubertuss napisał:

A zagrożenie to jakie jest? Granicy trzeba pilnować by nikt nie przeszedł i tyle. Chyba, że ci wmówili że zagrożenie to te ćwiczenia Zapad co też w 2017 roku były i wcześniej kilkanaście razy. Ale wtedy jakoś nikt stanu wyjątkowego nie ogłaszał i nie cytował słów o Gruzji, Ukrainie a kiedyś Polsce.

Zachowujesz się jak ślepy który słyszy huk wystrzałów karabinowych,trwa wojna a on twierdzi że to korkowce na odpuście strzelają.

Opublikowano

Tak tak przenośnia, zła interpretacja i inne tego typu dyrdymały. Jak chodzi o konkrety to własnie władza i jej propaganda stosuje takie uniki. Najpierw strachy, że oblężenie, że najpierw Gruzja itd, że wojna. Ale jak co do czego to. Nie nie my nie straszymy to przenośnia  

Opublikowano
13 godzin temu, mirro napisał:

A to drony w artylerii wszystkie popsute? J

Nasze trzeba oszczędzać bo papier ryżowy jest delikatny i wrażliwy na pogodę, a poza tym sporą wadą jest  długość sznurka.

3 godziny temu, hubertuss napisał:

ale za to ogranicza swobody Polakom w pasie nad granicznym.

a niech się przyzwyczajają za niespełna 3 latka może się przydać

Opublikowano
2 godziny temu, hubertuss napisał:

Granicy trzeba pilnować by nikt nie przeszedł i tyle.

A na campusie  przekonywali  że  trzeba  wpuszczać  wszystkich   a  nie  pilnować   

Sondaż  dla  der  Onet

https://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onecie/sondaz-wzrost-poparcia-dla-dwoch-partii/lr47w4z

Widzisz  tyle  "afer  tyle  złodziejstwa   taka drożyzna"  ale  ludzie  i  tak  wolą  PiS   niż   powrót  tuka  i  jego  nieudolnych  rządów  w Polsce    :P  :P  

Opublikowano
5 godzin temu, witejus napisał:

Zachowujesz się jak ślepy który słyszy huk wystrzałów karabinowych,trwa wojna a on twierdzi że to korkowce na odpuście strzelają.

No właśnie interpretacja. Albo dopasowanie do tego co juz sie widziało. Tym sposobem to my niczego nie ogarniemy.

Opublikowano
3 godziny temu, Denwer napisał:

A na campusie  przekonywali  że  trzeba  wpuszczać  wszystkich   a  nie  pilnować   

Sondaż  dla  der  Onet

https://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onecie/sondaz-wzrost-poparcia-dla-dwoch-partii/lr47w4z

Widzisz  tyle  "afer  tyle  złodziejstwa   taka drożyzna"  ale  ludzie  i  tak  wolą  PiS   niż   powrót  tuka  i  jego  nieudolnych  rządów  w Polsce    :P  :P  

Ludzie po wyborach chcą zmian aby było lepiej , to jeśli zmienią rządzących to jaka będzie zmiana , na niby co ? .Jeśli w portfelu kasa się zgadza to zostaje  po staremu czyli dalej PIS .

Opublikowano
1 godzinę temu, Mariusz2903 napisał:

Ludzie po wyborach chcą zmian aby było lepiej , to jeśli zmienią rządzących to jaka będzie zmiana , na niby co ? .Jeśli w portfelu kasa się zgadza to zostaje  po staremu czyli dalej PIS .

A jakby ktoś obiecał drastyczne obniżenie podatków żebyś miał wiecej w portfelu to zagłosujesz na nich? 

Opublikowano
1 godzinę temu, Mariusz2903 napisał:

Ludzie po wyborach chcą zmian aby było lepiej , to jeśli zmienią rządzących to jaka będzie zmiana , na niby co ? .

Na cokolwiek, Mogli obecni wmówić ludziom że wstali z kolan, to i następni dadzą radę.😂

36 minut temu, agromatik napisał:

ciekawe🤔

Może być zdjęciem przedstawiającym 1 osoba, stoi, na świeżym powietrzu i tekst

Ziemia Lubelska przeprasza za Pana Czarnka. Nasza wina, nasza wina.........

Opublikowano
41 minut temu, Ulman napisał:

A jakby ktoś obiecał drastyczne obniżenie podatków żebyś miał wiecej w portfelu to zagłosujesz na nich? 

A nigdy w życiu. Bo jak zostaje w portfelu, to pewnie przedsiębiorcy i zdziercy. A jak dają, no to co innego.😂

Opublikowano

Jak wiedzà że masz w portfelu to i tak cię  wydoją.

Poszedłem na pocztę opłacić rachunek bo taniej niż w moim banku. Fajnie jest mam płacić i słyszę jak znajoma drze japę do kasjerki - ooo Pan xxx. No więc ta cofa rachunki i rzecze- może by Pan wsparł naszą akcję i zakupił przybory szkolne? Dziękuję już kupiłem dzieciom wszystko. 

Ale to na biedne dzieci, kupuje Pan i wrzuca do koszyka. 

O jprdl🤦‍♂️ no nie odmówię, strugaczka,  ołówek, gumka , kilka zeszytów, notesów i jest 20+🤣

Ale czymże to względem 500+???🤭🤭🤭

Bo wszystkie dzieci nase som...

Opublikowano

no sorki, ale ja już nie wierzę że u nas są biedne dzieci.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v