Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, witejus napisał:

Głód je zagoni.

Kur🤬a prędzej trawę będą żreć. 

2 godziny temu, galan99 napisał:

Nie prawda głód nie zagoni do pracy ,  zabiorą tym co mają .

Tak też może być. 

1 godzinę temu, mirro napisał:

Uuuuuu Jarecki , perwerze jeden< pejczyk Ci się marzy?😂

Głodnemu chleb na myśli?🤨🤭

Opublikowano
52 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

@witejus @Denwer z jednej strony nas poklepują za akcję na granicy, by chwile później zakręcić kurek z kasą A tak podobno Unia popiera wasz rząd ukochany xDhttps://www.money.pl/pieniadze/pieniadze-dla-polski-wstrzymane-ke-obawia-sie-o-niezaleznosc-sadow-6678876812819264a.html

Bardzo dobrze że zamrozili bo dług będzie mniejszy to raz i nie będziemy tak uzależnieni od finansjery Sorosa .

Opublikowano
5 godzin temu, hubertuss napisał:

Bez względu na to kto rządzi sytuacje takie jak teraz sprzyjają władzy. Poczucie zagrożenia z zewnątrz czy ogólnie sprawia,że ludzie zaczynają popierać rząd. Tak było gdy nastawała korona tak jest teraz. Pis ma w takich sytuacjach szczęście. Ale wzrosty nie są jakies duże. Biorąc pod uwagę blędy sondażowe to pis ma mniej więcej tyle co KO i Hołownia razem. Także z tym nie ma z kim przegrać to nie przesadzaj. Bo się możesz zdziwić jak kiedyś Tusk i PO.

Co ty  za brednie  znowu  wypisujesz  lubisz  robić  z siebie  pośmiewisko ???.

Jak ma sprzyjać  PiS  sytuacja  z którą  jak tu  piszesz  od  kilku  dni  sobie  nie  radzi   co  ??  :D  :D  :D  

Covid  szkodzi  rządowi  i  to na każdym  kroku    a nie  pomaga.  Zamykanie  ludzi  w domach  zakazy  wychodzenia   zakaz   na 1 listopada   zakaz wyjazdu  na święta  to  wszystko  szkodzi  rządowi  a nie  pomaga. 

hehehe błędy  sondażowe  dotyczą  tylko  PiS   tak  ???  KO  i  h*jownia  to  już   nie   :D  :D  :D.

Może   się  tak  łudzić  ale  prawda  jest  bolesna  i  musisz  się  z nią  pogodzić  że   PiS  kolejne wybory  wygra  i  to w głównej  mierze  dzięki  ŁOpozycji :D  .  Powrót  tuka   to  najlepsze  co  mogło  się  stać.    Jego  knuty  plan  z gowinem  spalił  na panewce  bo  Kaczyński  znowu  ich  rozegrał  jak  chciał  kolejny  "Gambit"  Kaczyńskiego   zakończony  sukcesem  ;)

Opublikowano
2 godziny temu, Tomasz0611 napisał:

@witejus @Denwer z jednej strony nas poklepują za akcję na granicy, by chwile później zakręcić kurek z kasą A tak podobno Unia popiera wasz rząd ukochany xDhttps://www.money.pl/pieniadze/pieniadze-dla-polski-wstrzymane-ke-obawia-sie-o-niezaleznosc-sadow-6678876812819264a.html

I tak cię to cieszy ?może na złość rządowi odmroź sobie uszy.Wasz rząd ?a twój rząd gdzie jest ? w Berlinie czy w Moskwie a może w Brukseli?

33 minuty temu, Denwer napisał:

lubisz  robić  z siebie  pośmiewisko ???.

Lubi się komromisować,brak logiki to u niego normalne😆

Opublikowano (edytowane)
25 minut temu, witejus napisał:

I tak cię to cieszy ?może na złość rządowi odmroź sobie uszy.Wasz rząd ?a twój rząd gdzie jest ? w Berlinie czy w Moskwie a może w Brukseli?

😆

Cieszy mnie jak Pisiory dostają po łapkach i nie będzie kasy na bombelki, niech Janusz i Karyna się za robotę biorą. Może i ten rząd rządzi w Polsce, ale w jakiś 90% nie zgadzam się z polityką przez niego realizowaną. Dlatego nie mogę go z czystym sumieniem nazwać moim rządem. 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano (edytowane)
11 godzin temu, Tomasz0611 napisał:

Cieszy mnie jak Pisiory dostają po łapkach i nie będzie kasy na bombelki

Pytam jeszcze raz gdzie jest twój rząd  w Berlinie,Moskwie czy Brukseli.Czy może twój rząd to był za rządów Tuska czy Balcerowicza?

Edytowane przez witejus
Opublikowano (edytowane)
28 minut temu, witejus napisał:

Pytam jeszcze raz gdzie jest twój rząd  w Berlinie,Moskwie czy Brukseli.Czy może twój rząd to był zarządów Tuska czy Balcerowicza?

Nie było takiego rządu jeszcze ;) żeby rządził w Polsce tak jak powinien. Może rząd Olszewskiego ;) ale to za wiele czasu nie mieli. Jedyna okazja żeby wysłać Bolka i tego co 13 grudnia spał do południa tam gdzie ich miejsce. Ale takich baranków jak ty TVP nastraszylo, że jak ktoś PiSu nie popiera to znaczy, że musi być za Tuskiem... 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Denwer napisał:

Co ty  za brednie  znowu  wypisujesz  lubisz  robić  z siebie  pośmiewisko ???.

Jak ma sprzyjać  PiS  sytuacja  z którą  jak tu  piszesz  od  kilku  dni  sobie  nie  radzi   co  ??  :D  :D  :D  

Covid  szkodzi  rządowi  i  to na każdym  kroku    a nie  pomaga.  Zamykanie  ludzi  w domach  zakazy  wychodzenia   zakaz   na 1 listopada   zakaz wyjazdu  na święta  to  wszystko  szkodzi  rządowi  a nie  pomaga. 

hehehe błędy  sondażowe  dotyczą  tylko  PiS   tak  ???  KO  i  h*jownia  to  już   nie   :D  :D  :D.

Może   się  tak  łudzić  ale  prawda  jest  bolesna  i  musisz  się  z nią  pogodzić  że   PiS  kolejne wybory  wygra  i  to w głównej  mierze  dzięki  ŁOpozycji :D  .  Powrót  tuka   to  najlepsze  co  mogło  się  stać.    Jego  knuty  plan  z gowinem  spalił  na panewce  bo  Kaczyński  znowu  ich  rozegrał  jak  chciał  kolejny  "Gambit"  Kaczyńskiego   zakończony  sukcesem  ;)

Już nie raz tu pokazałeś, że brak ci elementarnej wiedzy./ Gdybyś ją miał nie wklejał byś tu tych pisowskich śmieci. Chcesz dyskutować z nauką i badaniami socjologicznymi to sobie dyskutuj. To tak jak byś zawracał rzekę kijem. Możesz próbować ale efekt będzie znany z góry czyli żaden.

Według wielu pis sobie nie radzi jak najbardziej. Ale rząd swoja twardą postawą przyciąga do siebie z powrotem te kilka procent wyborców, którzy zwątpili po serii wpadek rządu czy rosnącej drożyźnie i kolejnych skandalach korupcyjnych i złodziejskich jak ostatnio znowu z Obajtkiem.

Covid szkodzi rządowi lub pomaga zależy od sytuacji. Jak była na zachodzie fala zachorowań to pomagał bo u nas ludzie nie chorowali i wielu chwaliło rząd, że szybko zamknął granice itd. Sondaże rosły. Potem jak ludzie przestali się bać sondaże spadały bo jak piszesz ludzie zaczęli się wkurzać. Ty nie rozumiesz, że sondaże są płynne zmieniają się w zależności od sytuacji. Nie rozumiesz też, że to, że pisowi rośnie kilka procent to nie znaczy, że od razu wszystkim się podoba i dlatego rośnie. Gdybyś to rozumiał nie pisał byś o mnie, że jak krytykuję a sondaże rosną. Bo ja to nie wszyscy. Ty nic nie rozumiesz. Bo gdybyś coś rozumiał nie bronił byś pisu.

Nie pisałem nigdzie, że błędy sondażowe dotyczą jednej partii. Nawet czytanego tekstu nie rozumiesz.

Z tym gambitem Kaczyńskiego to uważaj bo możesz się zdziwić. Już ci ktoś pisał o muzyku i jego ustawach. A Kukiz tak szybko jak popar l pis tak szybko może odwinąć się na pięcie i pójść w drugą stronę. Ten rząd wisi na włosku. Druga sprawa to budżet. Jeszcze 2022 pis może zadłużać bezkarnie Polskę. Bo UE z powodu korony zniosła rygor zadłużenia. Natomiast w 2023 rygor zacznie działać skończy się robienie długów i nawet Pinokio mówi, że ciężko będzie. A jak będą cięcia w roku wyborczym to jak myślisz co będzie? Po co ja pytam ty tego też nie wiesz. Co ty w ogóle wiesz poza wklejaniem tu śmieci?

PS jak pokazał dzisiejszy dzień na kaskę z UE pis też liczyć nie może. Nie będzie za co w 2023 głosów kupić i nie będzie czego patusom rozdać. A tak na te forsę liczyli a tu ue nie dała się nabrać na ściemę pisu.

Edytowane przez hubertuss
  • Like 1
Opublikowano
13 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Może rząd Olszewskiego ;) ale to za wiele czasu nie mieli. Jedyna okazja żeby wysłać Bolka i tego co 13 grudnia spał do południa tam gdzie ich miejsce. 

Ale wtedy wczasy w Arłamowie już nie były w modzie.😂

2 godziny temu, PRIMO napisał:

Głodnemu chleb na myśli?🤨🤭

Lekka perwersja zawsze wskazana.😂

• Haha 1
Opublikowano
7 minut temu, hubertuss napisał:

PS jak pokazał dzisiejszy dzień na kaskę z UE pis też liczyć nie może. Nie będzie za co w 2023 głosów kupić i nie będzie czego patusom rozdać. A tak na te forsę liczyli a tu ue nie dała się nabrać na ściemę pisu.

Oni nie tylko liczyli ale nawet już ją wydali.😂

4 minuty temu, thor1984 napisał:

kurcze panowie co to się dzieję, że nawet żony polityków pis idą to TVN 

"Może mąż się ze mną rozwiedzie?"     Czyżbym słyszał w słowach tej Pani głęboko skrywane marzenie?😂

• Haha 4
Opublikowano

czasami nie wiadomo czy sie smiac czy plakac.....

psp i osp z krakowa i osciennych powiatow zorganizowaly w poniedzilaek cwiczenia obrony przeciw powodziowej- duzym nakladem sil i srodkow -kilkanascie jednostek z 6 powiatow malopolski cwiczylo na wodzie na wypadek powodzi..

los im splatal figla bo akurat trafila sie mala powodz-taka co sie nawet w pamiec nie wpisuje.

z uwagi na niebezpieczenstwo-czytaj powodz, wysoki stan wody i plynace smieci ,cwiczenia przeniesiono na zwirownie...🤣

• Haha 4
Opublikowano
1 minutę temu, jacus napisał:

z uwagi na niebezpieczenstwo-czytaj powodz, wysoki stan wody i plynace smieci ,cwiczenia przeniesiono na zwirownie...🤣

Bo bezpieczeństwo przede wszystkim. 😂 Jak nikt nie odniósł obrażeń, to ćwiczenia można określić jako sukces.

8 minut temu, thor1984 napisał:

ciekawie by było jakby jarek czekał na dobranockę w swojej telewizji a tu zamiast tego taka Marianna 

Uuuuuuu to mógłby zapomnieć ogłosić stan wyjątkowy.🤣

Opublikowano
1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał:

Ale takich baranków jak ty TVP nastraszylo,

Nikt i nic mnie nie nastraszyło.A ty baranku o rozumku prosiaczka ,gdyby rząd Olszewskiego był twoim rządem dziś nie pisałbyś głupot

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, witejus napisał:

Nikt i nic mnie nie nastraszyło.A ty baranku o rozumku prosiaczka ,gdyby rząd Olszewskiego był twoim rządem dziś nie pisałbyś głupot

Zostawię to bez komentarza ... To że Kaczor był wtedy w tym rządzie, to nie znaczy że już na wieki ma moje poparcie ;) Patrz Niesiołowski z PO też wtedy należał do tej części parlamentu, która popierała ten rząd. Wtedy i Kaczor coś jeszcze miał w głowie, a teraz to stary pryk nienadający się do władzy.

Opublikowano
7 minut temu, witejus napisał:

Dajcie spokój z tym Olechowskim. Nie umiał większości znaleźć i utrzymać to do kogo pretensje.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v