Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, galan99 napisał:

Znowu przegrane wybory PO oni to mają rozmach sp***dolić wszystko na samym początku .

Taki Grocki , Tusk i aktywiści jak się zwą .

Bieńkowska  powiada że Polska powinna być ukarana to jest Polka .

Ciemnote da się nastraszyć tak jak prywatyzacją służby zdrowia. Gdzie ciemniak chodzi do prywatnych palcówek i za niego płaci nfz. Ale ten sam ciemniak boi się prywatnej słyzby zdrowia, którą pis straszy choć z niej korzysta za darmo. Tak smao z zamykaniem tych szpitali. Ludzie widza jak to działa.

W mojej okolicy podczas korony ludzie lekarniki rodzinnej z MIelnika nie mogli się nachwalić. Babka po domach jeździła vwszystko robiła jak trzeba. Szpital w Siemiatyczach zamknięty na głucho stał. Chłop pod drzwiami umarł. Każdy myślacy wie, że tych szpitali jest za dużo, toną w długach, nie ma tam komu pracowac itd a trafiają do nich w bardzo wielu wypadkach ludzie, któzy powinni być leczeni w domach. Ale ciemniaków pis nastraszy, że będa szpitale likwidować. Na szpital w Siemiatyczach każdy mieszkaniec psy wiesza. Ale jak by zamykac mieli to by protesty były.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
Agrest napisał:

, turystyce rozrywce, elektronice.  Problemem jest że czego byśmy nie kupowali to ostatecznie pracujemy na PKB Chińczyka, Niemca, Holendra francuza... Może po za meblarstwem.

Nawet, gdybyś miał wybór w tych dobrach między Polskim a innym całą konsumpcję dzieliłbyś pomiędzy rynek. Usługi to szara strefa i to również korzysta z pięćset plui. Rządowi to rybka albowiem dochodowy to ułamek VATu zatem pieśni o zamkniętym kle tego pieniądza to urojenia szaleńca tudzież jakiś tam populizm. Siedzimy w środku Europy co jest nie bez znaczenia dla logistyki. Żeby choć kolej mieć ekspresową towarową... To mamy zmeliorowaną mierzeję.

Opublikowano
31 minut temu, DTaras napisał:

Żeby choć kolej mieć ekspresową towarową... To mamy zmeliorowaną mierzeję.

Mierzeja musiała zostać zmeliorowana, bo strasznie ich wkurwiała i agresywnie nie poddawała się melioracji, od okupacji.😂

Opublikowano

Nooo to skoro wszelkie "gapy" już niemal na wszystkich Mazurskich śluzach pozrywane to może wskrzesić i tamtą meliorację?

Port morski w Giżycku - z południowej Afryki by jeździli robić sobie selfie..

• Haha 1
Opublikowano
12 godzin temu, galan99 napisał:

h*ja zapomną przypomną jak to się powiada nie było rozmowy - Rozmowa była i będziem  pamiętać .

Co z tego że będziesz pamiętał jak nie rozumiesz o czym te rozmowy były? 

12 godzin temu, galan99 napisał:

Żeby karać Polskę jedni tam a drudzy tu zamykać szpitale i tym podobnie .

Co podobne? 

Opublikowano
22 godziny temu, PRIMO napisał:

Tylko od tego szerokiego gestu to wszystko podrożało diametralnie i nie pier🤬l tu o platfusach bo oni już nie rządzą od paru ładnych lat. 

Jaka jest tu moja wina że wszystko drożeje , czekaj w ciemno nie panikuj po hossie przyjdzie kryzys .

22 godziny temu, jacus napisał:

ja starsze dzeci wychowalem bez 500 ..

mariusz-masz tego swiadomosc ze te dzieci jeszcze beda gorzko zalowac tych zmarnowanych pieniedzy pozyczonych przez nas od nich a ktre beda splacac z procentem ?? przeciez przez to zadluzanie panstwa to wsystko predzej czy pozniej jebnie...masz co do tego jakies watpliwosci ??? pamietasz ere jaruzelskiego-ile milionow polakow ucieklo z kraju ?? jak zniszczono przemysl i gospodarke-taki jest koszt bezsensownego zadluzania

W całej UE jest socjal to dla czego w Polsce ma na to nie być piniędzy , do kraju jak na razie sporo ludzi wraca co się dorobiło np. w Anglii , przemysł po pandemi kwitnie , ludzie wycofują pieniądze z lokat i inwestują i to porównujesz do czasu Jaruzelskiego ?

• Haha 1
Opublikowano

Mirro, stan wyjątkowy wam wprowadzają. Uważaj, żeby fyndów do zaorania granicy ci nie zajęli😜

Opublikowano (edytowane)

Może przepaść, po tej drugiej stronie granicy więcej operatorów znających sprzęt by znalazł.

Widziałeś listę sprzętu przejętego przez Talibów?

A my kurna miliardy płacić musimy😜

Edytowane przez Agrest
Opublikowano

byl rano teleranek bo pozno wstalem -wlasnie przestalo lac a zaczelo padac 😜..

znowu poczulem sie piekny i mlody jak w 81 r. stan wojenny malo dotknal sciane wschodnia wiec teraz sie wyrowna ......

historia kaczystanu to parodia prl- znowu sie to potwierdza. kramek zostanie walesa, kolodziejczak -bartoszcze.

kurna jestem gorszy od tuska-pare dni temu sprzatalem po remoncie i krzyz sie gdzies zawieruszyl, dotad szukalem az sie znalazl ,wiertarka i powiesilem go tam gdzie wisial od lat..nie zrobie karirery  w opozycji

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, jarecki napisał:

Myslicie żę Biden skończy prezydenture zgodnie z kadencją ?   Jak tak patrze na niego to podejrzewam żę on nie podejmuje decyzji samodzielnie .

Tak jak i nasz I sekretarz PiS xD nawet już sam dwóch jednakowych butów nie umie założyć. 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano (edytowane)

TAK .  Na wszystko jest czas i pora w życiu człowieka a barier wiekowych się nie przeskoczy , w wieku i bidena i kaczyńskiego skończyła  przewaga doswiadczenia życiowego a zaczeła demencja i tu przykładem jestr jeszcze wałęsa 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

Jak się znudzi Amerykanom to zejdzie podczas snu. Zdarza mu się zasnąć tu i ówdzie 🤭

Opublikowano
6 minut temu, jarecki napisał:

Myslicie żę Biden skończy prezydenture zgodnie z kadencją ?   Jak tak patrze na niego to podejrzewam żę on nie podejmuje decyzji samodzielnie .

Decyzji o wycofaniu na pewno nie podjął samodzielnie. Bo to administracja Trumpa negocjowała. Biden tylko przedłużył termin z maja na sierpień. Dalej zwlekać Talibowie pewnie nie chcieli. A sprzęt jaki został. No cóż. Część nie opłacało się wieść do usa a część to zapłata dla Talibów za nie przeszkadzanie.

Opublikowano (edytowane)

takich decyzji jak wycofanie wojsk to i tramp samodzielnie by nie podjął , ale chodzi mi już o cało kształt jego prezydentury 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, jacus napisał:

byl rano teleranek bo pozno wstalem -wlasnie przestalo lac a zaczelo padac 😜..

Wyszczałeś się  🤭

Edytowane przez Ursus932
Opublikowano

juz wszyscy zapomnieli jak polacy w latach 80 koczowali w kukurydzy w austrii albo uciekali przez zielona granice,zasieki z drutu kolczastego. w osrodkach dla azylantow na zachodzie nie takie rzeczy sie dzialy jak z tymi zatrutymi dziecmi...

kurna powodz stulecia byla i nie dalo sie wprowadzic stanu wyjatkowego we wsiach wzdluz wisly i odry a teraz wzdluz granicy sie da ????

z tektury to panstwo ktoremu zagraza 30 emigrantow zarobkowych, co sie bedzie dzialo gdy przyjdzie ich 300,albo 3tys albo 30 tys ??  kamieni kupa zostanie ?? 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v