Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 minut temu, Ulman napisał:

Nawet żeby sylwester z TVPis mógł dojść do skutku to musieli 3 razy rozporzadzenie zmieniac bo biedaki nie wiedzieli że TVP nie ma koncesji. Jak oni z tym mają problemy to jakim cudem maja lockdown ogarnąc?

nie słyszałem o tym 

10 minut temu, Ulman napisał:

a po co ci lockdown?

dla zdrowia chodz u nas bezpiecznie 

Opublikowano (edytowane)
11 godzin temu, marulekk napisał:

O masz 😵 już nie wnikam gdzie kaczy portret by wisiał 🤔

@Denver zakładając ty jesteś wierzący i praktykujący, jest Wigilia i tradycja wymaga pozostawienia jednego woln go miejsca przy stole . Przejeżdżającemu Tuskowi przez twoją miejscowość popsuło się auto pod twoim płotem, jest mróz, sypie śnieg.

Postanawiasz:

a) zaprosić zmarzniętego podróżnego na wieczerzę(składacie sobie życzenia o łamiecie się opłatkiem) do czasu przyjazdu pomocy drogowej

b) zaprosić zmarzniętego podróżnego by po rozpoznaniu jego godności wygonić go z domu

c) pomóc w naprawie auta a zarazem zrezygnować z wieczerzy rodzinnej

d)   wypuścić psy

e) w ogóle nie zwracasz uwagi i dalej oglądasz TVP

🤔

Nie musisz  zakładać   bo  tak  jest .

Zdecydowanie   ostatecznie  proszę   zaznaczyć  odpowiedź   a) 

Co  wygrałem 🤔 ????

138150823_3685578978131175_5286152280074

Edytowane przez Denwer
Opublikowano
7 godzin temu, Ulman napisał:

A może jemu juz dawno sie poj..... a ciemny lud to łyka jak małpa kit?

Co ma wspólnego fakt wyboru reprezentanta ze złodziejstwem w majestacie konstytucji jak twierdzisz?

Dlaczego kobiety protestujące na ulicach łamią konstytucję jak już się tak na nią powołując nie przeszkadza Ci to?

• Like 1
Opublikowano
20 minut temu, henio2 napisał:

Dlaczego kobiety protestujące na ulicach łamią konstytucję jak już się tak na nią powołując nie przeszkadza Ci to?

no tak bo wcześniej nie poszły na setną miesięcznicę 😁🤣

Opublikowano
22 minuty temu, henio2 napisał:

Dlaczego kobiety protestujące na ulicach łamią konstytucję

Bo  źle  znoszą  PMS    i  chłopa  im  brak 

Opublikowano
5 minut temu, Ulman napisał:

Który artykuł łamią? 

Trybunał uznał że prawo jest niezgodne z Konstytucją a one protest przeciw temu czyli lały konstytucyjne zapisy 

Opublikowano
5 minut temu, racyl napisał:

Jakby nie miały to po co chciałyby

Gdyby  miały   to  by  nie  chciały   zabijać  własnych  dzieci ;)

Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, henio2 napisał:

Trybunał uznał że prawo jest niezgodne z Konstytucją a one protest przeciw temu czyli lały konstytucyjne zapisy 

Protestować wolno, a o ile wiadomo to nie skrobaly się po wyroku Trybunału więc konstytucji nie łamały ;) Czy np ja protestując przeciwko ograniczeniom prędkosci z automatu mogę być uznany za tego który jeździ za szybko? 

Myślenie godne tylko wyborcy partii rządzącej ;)

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
17 minut temu, henio2 napisał:

A gdzie jest w konstytucji napisane że jeśli protestujesz przeciw jej zapisom to ja łamiesz? A z resztą o czym my tu piszemy. PIS od kilku lat przestrzegał prawa niezgodnego z konstytucją i jakoś PISiakom nie przeszkadzało a teraz garstka bab stanowi olbrzymi problem. Jaka władza - takie problemy

• Like 1
Opublikowano
37 minut temu, racyl napisał:

pewnie najwięcej się skrobie pisowskich katoliczek 🤣

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Denwer napisał:

Nie musisz  zakładać   bo  tak  jest .

Zdecydowanie   ostatecznie  proszę   zaznaczyć  odpowiedź   a) 

Co  wygrałem 🤔 ????

138150823_3685578978131175_5286152280074

Wygrał pan plakat z Tuskiem

Czemu filmy usunąłeś na FB??

Edytowane przez marulekk
  • Haha 1
Opublikowano

"wyrok" "trybunalu kucharskiego pardon.. konstytucyjnego" nie zostal do dzisiaj opublikowany-czyli nie istnieje w obrocie prawnym, to takze jest zlamaniem prawa i konstytucji.. pamietacie "beata publikuj "??

• Like 1
Opublikowano
16 godzin temu, marulekk napisał:

I za to powinieneś dożywotnio bana wyłapać

No to jesteś czy nie jesteś zdecyduj się

To jest bardzo dobre posunięcie. Jako sympatyk, nie musi płacić składek na przykład. Nie ma żadnych zobowiązań wobec partii. Działa bo chce a nie musi.

16 godzin temu, Denwer napisał:

potrafisz  czytać   pisałem nie  dostaję  za  pomoc  w kampanii  pieniędzy   nawet  za własne  musiałem kupić  trytki bo  nie  dali.

Nie 

Ale mam   zdjęcie  z 

Panem  Prezydentem 😎

Panią  Premier  😎

Panem Premierem😎

Dokładnie   trafiłeś  w  punkt

Teraz wiadomo jaki jest Twój cel. Zdjęcie z ........

15 godzin temu, marulekk napisał:

O masz 😵 już nie wnikam gdzie kaczy portret by wisiał 🤔

@Denver zakładając ty jesteś wierzący i praktykujący, jest Wigilia i tradycja wymaga pozostawienia jednego woln go miejsca przy stole . Przejeżdżającemu Tuskowi przez twoją miejscowość popsuło się auto pod twoim płotem, jest mróz, sypie śnieg.

Postanawiasz:

a) zaprosić zmarzniętego podróżnego na wieczerzę(składacie sobie życzenia o łamiecie się opłatkiem) do czasu przyjazdu pomocy drogowej

b) zaprosić zmarzniętego podróżnego by po rozpoznaniu jego godności wygonić go z domu

c) pomóc w naprawie auta a zarazem zrezygnować z wieczerzy rodzinnej

d)   wypuścić psy

e) w ogóle nie zwracasz uwagi i dalej oglądasz TVP

🤔

Ciekawe co by zrobił Tusk, gdyby się dowiedział, kto mu gościny udzielił 🤔 ?

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, henio2 napisał:

A to trybunał orzekł zakaz protestów? 🤔

Marecek a koń tyz ma takie zdjęcie.. 😂😂😂😂😂😂

Edytowane przez ogarek
Opublikowano

Pełnomocnik rządu ds. szczepień: szczepimy jak Niemcy

- Nie będziemy nikogo zmuszać do określonych działań, bo nie daj Boże nagle mogłoby się okazać, że część ludzi próbowałaby udowodnić, że wszystko jest do kitu i system nie działa - mówi w rozmowie z Onetem pełnomocnik rządu ds. szczepień przeciw COVID-19 Michał Dworczyk. Szef Kancelarii Premiera odpowiedział w ten sposób na pytanie o dramatycznie niskie statystyki weekendowych szczepień. Dworczyk mówi też m.in. o tym, czy będziemy szczepić się... na ulicy.

I Pfizer co tydzień przywozi szczepionki. A my w weekend szczepimy jak na lekarstwo.

Dlaczego zatem nie działamy jak w stanie wojny?

To nie jest pytanie do mnie, tylko do tych, którzy organizują szczepienia wśród lekarzy.

Czy wiemy, jak długo szczepionka działa? Bo możemy obudzić się w sytuacji, w której szczepienia będziemy musieli za chwilę zacząć od początku.

To jest prawdopodobne. Ostatnio to zagadnienie analizowała Rada Medyczna przy Prezesie Rady Ministrów i część naukowców uważa, że możliwe, iż szczepienia będziemy musieli powtarzać co roku.

Sam pan powiedział, że być może trzeba to będzie robić rok w rok.

Mówiłem, że część ekspertów tak uważa. Natomiast takiej decyzji na poziomie państwa nie ma. Ja wierzę w rynek. Uważam, że szczepionki będą łatwiej dostępne już za trzy, cztery miesiące. Moim zdaniem w trzecim kwartale będzie można kupować tyle, ile się tylko chce. Państwo szybko je zamówi, ale proszę pamiętać też o dacie ważności.

I trafią wtedy też na prywatny rynek? Każdy będzie mógł ją sobie sam kupić?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v