Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
14 godzin temu, PRIMO napisał:

I po co te brednie wklejasz?🤨

hmm brednie czy Ru.tv   ??   co onet nam narzuca kto co i jak ma głosować ? 

14 godzin temu, racyl napisał:

kto ci powiedział że jest znacząco droższy od polskiego ? zachodni i polski bezchlorkowy są niemalże w identycznej cenie. oba zdrożały od wiosny o 1tys na tonie

co tu jest nie do zrozumienia ? wielokrotnie pisałem jak krowie na rowie że wzrost jest kolosalny.

wiec o co ci chodzi ze identyczne ceny ??  mają ci dopłacać ?

14 godzin temu, racyl napisał:

nie bądź smieszny kolego że jak wzrosła cena nawozu to i wzrosła cena płodów rolnych bo to się ma nijak do rzeczywistości. w dwóch poprzednich latach za truskawkę płacili ponad 5zł/kg a w tym roku zaczynali od 2,7 i mniej. to że psenica jest droższa to nie ma nic wspólnego

wiem nic ja bije rekordy zysku w swoim gospodarstwie 

ty jesteś taki 

Może być zdjęciem przedstawiającym 2 osoby i tekst „Patrz jaki We dwoje na prostak, sam jednym oÅle, jedzie, zamęczą biedaka! kobiecie każe iść. Popatrz jaki pantofel, kobieta jedziea on za nią pieszo. Zobacz jacy idioci idą zamiast jechać na oÅle, jeszcze niech go na plecy wezmą. LUDZKA NATURA Ludzie zawsze będą gadać.”

posłuchaj trochę modrości 

ty temu przeczysz .... 

Opublikowano
9 godzin temu, Roman176 napisał:

wiec o co ci chodzi ze identyczne ceny ??  mają ci dopłacać ?

wiem nic ja bije rekordy zysku w swoim gospodarstwie 

od tego rycia w czarnym złocie pod ziemią już ci na dekiel siadło i nawet nie umiesz czytać ze zrozumieniem 🤣

Opublikowano (edytowane)

Skoro  temat o grypie to mogę powiedzieć ci co szczepili się na grypę teraz nie muszą wystarczy na Covid się zaszczepić w pełni chroni i na zachorowanie na grypę komuś coś się pojebało .

Grypy nie ma anginy nie ma zatok nie ma i tak dużo by wyliczać ale Covid  jest ale chwilowo na wakacjach .

Edytowane przez galan99
Opublikowano

Już wspominałem nie raz a tu jest taka rzeczywistość .

Niemiecki ekspert: Zbudowaliśmy Polskę jako kraj taniej siły roboczej .

Reinhard Petzold, który od 30 lat zajmuje się wprowadzaniem firm niemieckich na polski rynek, w jednej ze swoich wypowiedzi dla portalu kurt.digital powiedział, że „Niemcy zbudowały Polskę jako kraj taniej siły roboczej”. W rozmowie z polskimi dziennikarzami mówił też, że niemieccy dystrybutorzy wykorzystują popyt Polaków na niemieckie towary i podnoszą ich ceny.

https://www.tvp.info/51563275/niemiecki-ekspert-o-polsce-zbudowanej-jako-kraj-taniej-sily-roboczej-tvp-info?fbclid=IwAR07FfjpeLYtgBlNYzQtm_lAlWbIhDDijwOo8DKBq88uRVpX5HVuNR3hfrY

I następny link .

https://www.facebook.com/tvp.info/videos/153237553246394

Opublikowano

o chłopie! Ty to pikuś ale takimi autami jeżdżą także Amerykanie...

galan - powtarzasz się. Wiesz? Albo co gorsza - powtarzasz Romana...

Talibowie nie byli dogadani a teraz już są. Pytanie brzmi jak społeczeństwo ustawi się do szariatu kiedy już obalą prezydenta. Tam się coś odpimpala dziwnego...

Opublikowano
21 minut temu, DTaras napisał:

Talibowie nie byli dogadani a teraz już są. Pytanie brzmi jak społeczeństwo ustawi się do szariatu kiedy już obalą prezydenta. Tam się coś odpimpala dziwnego...

Pozwolę sobie, przekazać za pośrednictwem portalu, serdeczne życzenia i wyrazy szacunku związane z naszym dzisiejszym świętem. 

Co Talibów to zmieniły sie priorytety i jest jak jest.

Opublikowano

A widzisz Pan wzajemnie życzę aby jednak trwać w dumie i gotowości. To, że mundury zmieniają na szmaty i zmienią kierunek luf to było do przewidzenia, to, że geograficznie kraju nie utrzymają to każdy wiedział i Talibowie mają teraz ten sam problem przy czym Talibowie cel mają nadal ten sam jeno zabrakło zaplecza teraz sobie je organizują... Amerykanie wiedzieli jak wadliwą armię stworzyli i bronią Afganistanu do ostatniego Afgańczyka po ich stronie. Tylko, że to jakby zaplanowana katastrofa jest...

Opublikowano

W zasadzie to problem walnęli na plecy Pakistanowi i Rosji. A to że teraz to będzie opiumowe zagłębie, to juz rozumie się samo.

Co do samej armii to kiedy talibowie pytali gdzie dany mężczyzna jest, a właśnie był w nowej armii, to rodzina odpowiadała że albo zginął, albo uciekł do europy za robotą. Nikt nie przyznawał się służby. Znany był przypadek z naszrj bazy gdzie gościu pracował jako kierowca i przez parę lat znosił materiały na jej teren a potem zagrozili mu że jeśli się nie wysadzi z tym wszystkim to zarżną mu rodzinę. No i wziął się i wysadził.

Opublikowano

Jak sowieci wycofali się w 19 89r to rząd który tam pozostawili przetrwał do 1992 roku czyli trzy lata. Ten pro-amerykanski wytrwał parę miesięcy, ruskie lepiej o sojuszników dbali. Ciekawe czy Talibowie przywroca względny ale jednak opresyjny pokój w kraju jak w latach 90 gdy zdobyli pierwszy raz władze czy kraj pójdzie w stronę kolejnej beznadziejnej wojny domowej. Tam jest permanentna wojna domowa od 1978 roku wyjątkiem były właśnie krótkie rządy talibów.

Opublikowano
3 godziny temu, galan99 napisał:

Już wspominałem nie raz a tu jest taka rzeczywistość .

Niemiecki ekspert: Zbudowaliśmy Polskę jako kraj taniej siły roboczej .

Reinhard Petzold, który od 30 lat zajmuje się wprowadzaniem firm niemieckich na polski rynek, w jednej ze swoich wypowiedzi dla portalu kurt.digital powiedział, że „Niemcy zbudowały Polskę jako kraj taniej siły roboczej”. W rozmowie z polskimi dziennikarzami mówił też, że niemieccy dystrybutorzy wykorzystują popyt Polaków na niemieckie towary i podnoszą ich ceny.

https://www.tvp.info/51563275/niemiecki-ekspert-o-polsce-zbudowanej-jako-kraj-taniej-sily-roboczej-tvp-info?fbclid=IwAR07FfjpeLYtgBlNYzQtm_lAlWbIhDDijwOo8DKBq88uRVpX5HVuNR3hfrY

I następny link .

https://www.facebook.com/tvp.info/videos/153237553246394

A co jest w tym dziwnego?  Może w swojej lewicowej logice uważasz że powinni ci bez umiaru  pompować kasę do kieszeni w imię  patologicznej srawiedliwości społecznej? 

Opublikowano

Nie pompować tylko tak zreformować by kraj zarabiał a nie likwidować że Niemcy się śmieją i będą się śmiać z taniej siły roboczej .

Niech tylko w prowadzą restrykcje Unijne z ochrony środowiska w raz z nowym ładem .

To samo zrobione co za Gietka robili .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v