Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, Denwer napisał:

I tak jak pisałem  gdyby  Ardana  wywalili  z PiS  to   bym  nie   wspierał  ich  w kampanii.

a wisz co? nie wierzę Tobie. Ty już niemal popierasz tego ministra ekooszołomów.

Opublikowano (edytowane)

Ale  ja  nie  prowadzę  kampanii  w internecie  tylko  w terenie.

I tak jak pisałem  gdyby  Ardana  wywalili  z PiS  to   bym  nie   wspierał  ich  w kampanii.

Nie.   Jeżdżę  prywatnym  samochodem :)   Ja głównie  zajmowałem  się  rozwieszaniem   banerów  rozdawaniem ulotek  i  przekonywaniem  ludzi  do  oddania  głosu  np.  na  Andrzeja Dudę 

@marulekk  Nie  nie  żyjemy  w  wolnej  Polsce  niestety 😥

I tak za darmo jeździsz po całej Polsce czyli wolontariat??? 🤣

Edytowane przez marulekk
  • Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, marulekk napisał:

Nie  nie  żyjemy  w  wolnej  Polsce  niestety 😥

to co te pisy narobiły?

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Denwer napisał:

Ty, to jak to jest, Ardan przeciwko 5 dla zwierząt, a ty popierasz tą ustawę tego głąba Pudy ?? Weź ty się zdecyduj ;) Ardana wywalili przez 5 dla zwierząt, bo się sprzeciwił, a ty jej zawzięcie bronisz ?

A w stopce masz MUREM ZA ARDANEM, ja tu już nie rozumiem.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

5 lat PiS-u u władzy i nadal Polska nie jest wolna ?? 

Nie  jest 

1 minutę temu, pafnucy napisał:

a wisz co? nie wierzę Tobie. Ty już niemal popierasz tego ministra ekooszołomów.

Nie  popieram  tylko  dostrzegam  jego  przebiegłość  i  ją  doceniam

2 minuty temu, marulekk napisał:

I tak za darmo jeździsz po całej Polsce czyli wolontariat???

Można  tak  powiedzieć 

1 minutę temu, Tomasz0611 napisał:

Ty, to jak to jest, Ardan przeciwko 5 dla zwierząt, a ty popierasz tą ustawę tego głąba Pudy ??

Nie  popieram  tej  ustawy   nigdzie  nie napisałem  że  ją  popieram.  Tylko  że  puda  swoim  sprytem  załatwi  rolników  dopłatą  że  sami  się  zgodzą  na  zakaz

Opublikowano

Bo to wina Tuska 

Ale wina białe czy czerwone ? Słodkie czy wytrawne ?

Przed chwilą, Denwer napisał:

Nie  popieram  tej  ustawy   nigdzie  nie napisałem  że  ją  popieram.  Tylko  że  puda  swoim  sprytem  załatwi  rolników  dopłatą  że  sami  się  zgodzą  na  zakaz

Jeszcze parę postów temu byłeś za, teraz już nie, weź się zdecyduj ;) 

Opublikowano
1 minutę temu, Denwer napisał:

Nie  popieram  tylko  dostrzegam  jego  przebiegłość  i  ją  doceniam

ja wiem.tylko tak doceniasz, że aż go chwalisz.

Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał:

Jeszcze parę postów temu byłeś za, teraz już nie, weź się zdecyduj ;) 

nie  byłem  przeczytaj  co  pisałem.

Przed chwilą, pafnucy napisał:

tylko tak doceniasz, że aż go chwalisz.

przecie    to  co  wymyślił  to majstersztyk.

czyli płacą ci za to

Nie  otrzymałem  ani  1zł  za  to.   

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Ale wina białe czy czerwone ? Słodkie czy wytrawne ?

Szato de jabol rocznik bierzący

Czyli inne bonifikaty otrzymujesz czyli otrzymyjesz nagrody za obywatelski e zachowanie 👍 podatek odprowadzasz od tych nagród???

Edytowane przez marulekk
  • Haha 2
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, marulekk napisał:

Czyli inne bonifikaty otrzymujesz czyli otrzymyjesz nagrody za obywatelski e zachowanie 👍 podatek odprowadzasz od tych nagród???

Nie  dostaje  żadnych  nagród  pieniężnych. 

Jedynie   uścisk  dłoni  zdjęcie   i  słowa  uznania  😎

Edytowane przez Denwer
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Denwer napisał:

a za co dostałeś?

karakan już cię obściskiwał?

Edytowane przez pafnucy
Opublikowano (edytowane)

https://www.money.pl/gospodarka/nagrody-dla-pracownikow-tvp-znamy-kwoty-6596346494983040a.html

Niby tacy biedni i brakuje pieniędzy, ale na nagrody dla Holeckiej za wbijanie szamba do mózgu jest ;) Najpierw proszą o pomoc z rządu bo im brakuje, a potem przewalają na nagrody. Zaraz wyskoczy Szydłowa i powie, że im się należało ;)

Już wiemy po co TVP te 2 miliardy ;) Na wypłatę dla Zenka i na premie dla siebie.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano

Nie  dostaje  żadnych  nagród  pieniężnych. 

Czyli uścisk naczelnika państwa jest ważniejszy od pieniędzy 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, pafnucy napisał:

a za co dostałeś?

potrafisz  czytać   pisałem nie  dostaję  za  pomoc  w kampanii  pieniędzy   nawet  za własne  musiałem kupić  trytki bo  nie  dali.

5 minut temu, pafnucy napisał:

karakan już cię obściskiwał?

Nie 

Ale mam   zdjęcie  z 

Panem  Prezydentem 😎

Panią  Premier  😎

Panem Premierem😎

3 minuty temu, marulekk napisał:

uścisk naczelnika państwa jest ważniejszy od pieniędzy

Dokładnie   trafiłeś  w  punkt

Edytowane przez Denwer
Opublikowano
3 minuty temu, pafnucy napisał:

oj kiedyś będziesz ukrywał te zdjęcia... :ph34r: i to ze wstydu.

Myślę  że  się  mylisz    a może  zazdrościsz  🤔

Opublikowano
2 minuty temu, pafnucy napisał:

może to i zazdrość. może tak być

No i  widzisz  jak  ja  cie dobrze  znam  😎  zaangażujesz  się  w  kampanię  w 2023  to  też  może  na  fotkę  z  Premierem  zasłużysz  a  może  nawet  i  z Pudą  :ph34r:

Opublikowano
18 minut temu, Denwer napisał:

A z Tuska to się środowisko przez Ciebie reprezentowane śmiało, że za poklepywanie po plecach wszystko robił, a tu proszę jak łatwo pisiaka kupić

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano

2 godziny temu, galan99 napisał:

Górale przeciwko przedłużeniu obostrzeń.

Już jestem ciekawa jak inne telewizje okroją ten materiał.

Brawo górale. Zanim zniszczą wszystko .

https://www.facebook.com/Zakopaneipieknotatr/videos/434519871207611

PiS zaczyna wywłaszczać właścicieli hoteli

Tadeusz Gołebiowski - jeden z najbogatszych Polaków i zarazem właściciel słynnych, luksusowych hoteli - ogłosił właśnie, że otrzymał propozycję sprzedaży swoich hoteli dość podejrzanemu funduszowi spekulacyjnemu z zagranicy. Nie ujawnię jego nazwy, bo po pierwsze ona i tak nikomu nic nie powie a po drugie nie mam ochoty łazić z nimi po sądach. W całej propozycji nie byłoby nic dziwnego gdyby nie fakt, że Gołębiowskiemu zaproponowano odkupienie jego hoteli po radykalnie zaniżonej cenie, w krótki czas po tym, jak ogłosił, że miesięcznie musi do nich dopłacać.

W podobnej sytuacji jest wielu innych właścicieli hoteli/pensjonatów, schronisk w całej Polsce. Także oni - stojąc już na granicy bankructwa - otrzymują oferty sprzedaży swoich nieruchomości oczywiście po zaniżonych cenach. Wybór jest dramatyczny: hotelarz może albo sprzedać dorobek życia za bezcen albo utrzymywać go dalej, licząc na koniec pandemii i ryzykując całkowity upadek i komorniczą licytację.

Oczywiście najbardziej prawdopodobny jest też trzeci scenariusz: z fałszywą inicjatywą "pomocy" pospieszy upadającym hotelarzom rząd. Zaproponuje im wykup ich hoteli, oczywiście również po zaniżonych cenach, aby nie trafiły w ręce cudzoziemców ale powołanej w tym celu instytucji np. Polskiego Holdingu Hotelowego. W ten sposób państwo przejmie za bezcen majątki uczciwych ludzi a zarządzenie nimi powierzy "fachowcom" z legitymacjami partyjnymi - takim kolejnym Misiewiczom. Oczywiście nie będzie się to nazywać "wywłaszczeniem" ani "kradzieżą" tylko np. "patriotycznym nadzorem nad mieniem wypoczynkowym" albo inaczej - równie bez sensu.

Ten scenariusz uprawdopodobnia fakt, że Polski Holding Hotelowy - ustami swojej rzeczniczki Magdaleny Szefernaker (żona wiceszefa MSW) - zapewnia, że właśnie takich praktyk nie będzie podejmował.

Ktoś może podnieść, że takie rozwiązanie byłoby "nieetyczne". W tej kwestii nie ma żadnych złudzeń. Ludzie, którzy wysłali na śmierć kilkadziesiąt tysięcy Polaków, odcinając ich od dostępu do służby zdrowia (pod pozorem walki z koronawirusem), ludzie, którzy kradną bardziej niż ktokolwiek wcześniej w historii - nie będą mieli absolutnie żadnych skrupułów, aby jedną administracyjną decyzją zrobić nędzarzy z tysięcy pracujących uczciwie właścicieli hoteli.

To wychodzi na to, że nie musimy się obawiać znienawidzonych Niemców, Francuzów no i Żydów, że nas wykańczają. Teraz robią to nasi 

10 minut temu, Tomasz0611 napisał:

https://www.money.pl/gospodarka/nagrody-dla-pracownikow-tvp-znamy-kwoty-6596346494983040a.html

Niby tacy biedni i brakuje pieniędzy, ale na nagrody dla Holeckiej za wbijanie szamba do mózgu jest ;) Najpierw proszą o pomoc z rządu bo im brakuje, a potem przewalają na nagrody. Zaraz wyskoczy Szydłowa i powie, że im się należało ;)

Już wiemy po co TVP te 2 miliardy ;) Na wypłatę dla Zenka i na premie dla siebie.

co tam Zenek. Nie widziałeś tego hitu

A tu po zmixowaniu

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v