Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

to wina tuska bo on duzo zarabia a innym nie da, do tego on namowil prezesa pare lat temu na obnizke pensji o 20 %  i bidna brozka musiala do brukseli jechac zeby jej na ozdoby wystarczylo .

Opublikowano
9 godzin temu, Mariusz2903 napisał:

Inflacja 5% to podwyżki o tyle . Pis wizerunkowo dużo straci na tym projekcie a szkoda bo wyboru i tak innego nie ma , polityczny samobój bo takie podwyżki to powinni zaproponować po następnych wyborach . Bolek , Kwas i Komor zacierają ręce .

Jakie podwyżki o 5 %? Zobacz ile od wiosny polifoska 6 podrożała czy rsm. Ile podrożały jednostki siewne rzepaku względem poprzedniego roku. Itd itd. To nie są podwyżki o 5 % a o 20 czy 30 %. Tak wychodzi bokiem rolnikowi pisowski socjalizm.

Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, Mariusz2903 napisał:

Inflacja 5% to podwyżki o tyle . Pis wizerunkowo dużo straci na tym projekcie a szkoda bo wyboru i tak innego nie ma , polityczny samobój bo takie podwyżki to powinni zaproponować po następnych wyborach . Bolek , Kwas i Komor zacierają ręce .

Tu się mulisz Medycy już grożą butem a tu 4 fala ale podwyżki mają być dla medyków 8 % być może i więcej czy to zadowoli to się okaże .

Inflacja jest już ponad 10 % .

Tu nic nie ma socjalizm do rzeczy staniało paliwo , nawozy 2020 roku a teraz wszystko zdurniało po tych zakazach wszyscy chcą mega zarobić ale do czasu rynek sam się ustabilizuje .

Tylko przez Unijne nakazy z ochrony środowiska paliwa i nawozy nie będą tanie .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
9 godzin temu, PRIMO napisał:

I to pokazuje że PISuar niczym nie różni się od Popaprańców. 😩

Nie wyszło szydło z worka tylko dopiero teraz ludki zaczynają widzieć jaki naprawdę jest PISuar. 

Jest różnica za Pis więcej ludzi dostało pomoc 

1 godzinę temu, hubertuss napisał:

Jakie podwyżki o 5 %? Zobacz ile od wiosny polifoska 6 podrożała czy rsm. Ile podrożały jednostki siewne rzepaku względem poprzedniego roku. Itd itd. To nie są podwyżki o 5 % a o 20 czy 30 %. Tak wychodzi bokiem rolnikowi pisowski socjalizm.

Stal , budowlanka o 100 % a te 5% to tylko wskaźnik inflacyjny .

Opublikowano

Przewód ceny netto

YDYzo 3x2,5mm2 -cena 3,90zł z zeszłego tygodnia 

YDYżo 3x2,5mm2 –cena 1,91zł czerwiec 2020 

YDYżo 3x2,5mm2 –cena 2,07zł styczeń 2020 

YDYżo 3x 2,5mm2 -cena 2,40zł/m listopad 2017r

Opublikowano

Niedzielski straszy że będą dalej zakazy i nakazy zaś Pinokio powiada że gospodarki już zamknąć nie można bo i tak już leży i kwiczy .

Mogli by się zdecydować co powiedzieć a nie każdy co innego powiada .

Nic już nie zamkną z gospodarki a Rydzyk głosi by się nie szczepić widać że rządowi to na rękę skoro to czyni .

Opublikowano

Coraz bardziej ciekawi mnie czy ten rząd dotrwa do regulaminowego końca kadencji. Właśnie jakąś vice minister od Gowina wywalili. Wszystko im się wali. W Polsce drożyzna. Wczoraj z kumplem gadałem. Pytam jak tam jego brat dalej zagorzale za pisem. A on mi na to, że w pis wiarę brat stracił. Obietnice Pinokia i wielkie oszustwo zwane Polskim Ładem już na ludzi nie działają.

Opublikowano

Jest alternatywa ko Hołownia i lewica. Już dziś w sondażach mają tyle poparcia by odsunąć pis od władzy. Trzeba tylko rozwiązać sejm.  Pis z Gowinem na pewno nie pójdzie do wyborów. Ziobro też jest problematyczny. Sam pis to teraz poparcie 30 %. I to sprzed podwyżek i innych kompromitujących pis wydarzeń. Tak naprawdę czym bliżej końca regulaminowej kadencji tym pis będzie jechał w dół.

Opublikowano

a co zmieni teraz opozycja ? wprowadzi oprocentowanie porzyczek 10  % ?  a kto traci na inflacji wyborcy PIS ?  Gospodarka to jest dzidzina którą matematyka dobrze rozszyfruje a tu sprawa jest prosta są podwyżki ale i są podwyżki płac jakoś nie widać żęby ludzie narzekali na brak kasy .

Opublikowano

historia powtarza sie jako parodia-w naszym wypadku prl.

pinokio z prezesem zadluzyli w 2 lata polske bardziej niz gierek w 10...po nich bedzie musial przyjsc "jaruzelski " macie jakis kandydatow na jego role ?? pinokio jedynie na :jaroszewicza" sie nadaje , chyba tylko zero moze zabrac znowu teleranek......

Opublikowano (edytowane)

a ciekawi mie ten dług publiczny bo zostwał tak poukrywany żę trudno się doliczyć , zapewne każdy sobie bedzię pisał  jak mu wygodnie z ekonomistów ale najwazniejsze że miejsca pracy zostały obronione nie tylko w polsce ale i w europie .

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
1 godzinę temu, galan99 napisał:

Tu nic nie ma socjalizm do rzeczy staniało paliwo , nawozy 2020 roku a teraz wszystko zdurniało po tych zakazach wszyscy chcą mega zarobić ale do czasu rynek sam się ustabilizuje .

A pewnie że się ustabilizuje i to pewnie na bardzo wysokim poziomie.😂 Przynajmniej pod względem kosztów.🤣

Opublikowano (edytowane)

Mirro , mam pytanko co tak naprawde zakupił rząd PIS dla wojska ? F 16   to nie oni zakupili . Tak się zastanawiam , te system patriot są ? helikoptery są ? 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
6 minut temu, jarecki napisał:

najwazniejsze że miejsca pracy zostały obronione nie tylko w polsce ale i w europie .

Ich habe eine frage (trza się przyzwyczajać bo Tusk wraca🤣) a przed kim, albo czym te miejsca zostały obronione?😂

1 minutę temu, jarecki napisał:

co tak naprawde zakupił rząd PIS dla wojska ?

A to trzeba by rozstrzygnąć na płaszczyźnie samego podpisania kontraktu, czy przeprowadzenia całego procesu i sfinalizowania go podpisaniem kontraktu.

Opublikowano

ich wais nycht.........chyba przed samym soba pinokio uratowal 7 milionow miejsc pracy czyli prawie polowe, w polsce pracuje niewiele wiecej niz polowa tych co powinni, wiec to wielki sukces.  

Opublikowano (edytowane)

PRZED kim , te tarcze troche pomagały te 3 miesiące ludzie wypłaty brali np w gastronomi fryzjestwie , znam 3 lokale gdzie kasa  jakoś starczała  na wypłaty dla personelu a ci co  zwolnili wtedy dziś mają spore problemy bo jak ktoś wtedy odszedł to dziś ma inną prace . 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

Masz tu historię zakupu. Wersja aby nie zanudzić czytającego😂

https://www.wojsko-polskie.pl/2slt/F16-block52/

3 minuty temu, jarecki napisał:

wolnili wtedy dziś mają spore problemy bo jak ktoś wtedy odszedł to dziś ma inną prace . 

Czyli znalazł inną pracę, bo były miejsca. Takie życie.😂 No to teraz wychodzi na to, że obroniono pracodawców, bo pracownik i tak miał gdzie przejść.😂

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, mirro napisał:

No to teraz wychodzi na to, że obroniono pracodawców,

i się wydało :D , atak poważnie to mieli gdzie iść bo chwilowo ukrainców zabrakło .

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

Musiału mu dobrze pióra przysmażyć. Tylko to byłoby czuć.

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, mirro napisał:

YjNjNjFjdgsvCDhZaRF7HmxQbAMvSHVIO0h0SGld
to tylko kropelka wody na szkle obiektywu kamery
O2 to wyjątkowej maści szmatławiec
poczytajcie tam komentarze. tego nikt nie moderuje u nich i wszelka qwa i złodziej tam sie reklamuje

anioły ich nawiedzają

...qwa ;)

ja mam zdjęcie czarownic na Łysej Górze tylko muszę poszukać a zrobione na prawdę jakieś 3km na pd od Werbkowic w miejscowości ... Łysa Góra

o, mam

ciekawe ile by mi dali za to zdjęcie z tego O2? :P

DSCN2940.JPG

Edytowane przez dysydent
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v