Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Ach @Roman176 . Urlopowe dobrze zacytowałeś. Warto abyś to przyswoił. Podobnie jak w naszym kraju tak w Niemczech świadczenie urlopowe może acz nie musi być przyznawane.

Opublikowano
2 godziny temu, DTaras napisał:

Roman - najpierw nawciskałeś przypadkowych faktów a potem starasz się je uwiarygodnić Hawkingiem.

"Bo jak jest do czego to se można dołożyć". Tak mawiała babcia kumpla i miała rację, jak się okazuje.😂

Opublikowano (edytowane)

Ale wygarnął Kołodziejczak,no no. Ciekawe czy w wiadomościach pokażą

Edytowane przez akooo
Opublikowano (edytowane)

A co tam powiedział? 

a już wiem.

Edytowane przez pafnucy
Opublikowano

No wygarnął, ale też obiecał kobicie że o nią również będzie walczył. I co miała odpowiedzieć na takie dictum? Nie powiódł się wywiad z założoną tezą iż chłopy będą Pana Ministra po rączkach całować za kasę.😂

Opublikowano

A szkoda gadać na to wszystko. Nie żyję z rolnictwa ale żal mi rolników,teraz żeby z tego się utrzymać trzeba robić nie wiadomo jakie nakłady na dużą skalę.  Kto gdzieś dorabia ten jakoś przędzie,przynajmniej z tych rolników których ja znam.

Opublikowano

Czytam i czytam i stwierdzam że za kiwaliście się z tą polityką , chodzi mi o najważniejszego newsa ostatnich dni , mianowicie podwyżki dla posłów , prezydenta , radnych itd. w żadnym wypadku nie można do tego dopuścić , ten projekt musi upaść , dla nich tylko praca w czynie społecznym .

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

właśnie włączyłem wiadomości w tvp1 , a tam reportaż o tym dlaczego powinni te podwyżki dostać.

trochę lat już mam i powiem Wam, że nawet za komuny tak głupot nie wciskali...

mi to się wydaje, że tylko Kaczyński powinien sporą podwyżkę dostać. reszta tylko przytakuje co on zarządzi.

Edytowane przez pafnucy
Opublikowano
pafnucy napisał:

właśnie włączyłem wiadomości w tvp1 , a tam reportaż o tym dlaczego powinni te podwyżki dostać.

trochę lat już mam i powiem Wam, że nawet za komuny tak głupot nie wciskali...

mi to się wydaje, że tylko Kaczyński powinien sporą podwyżkę dostać. reszta tylko przytakuje co on zarządzi.

no i dlaczego powinni co mówili?

Mariusz2903 napisał:

Czytam i czytam i stwierdzam że za kiwaliście się z tą polityką , chodzi mi o najważniejszego newsa ostatnich dni , mianowicie podwyżki dla posłów , prezydenta , radnych itd. w żadnym wypadku nie można do tego dopuścić , ten projekt musi upaść , dla nich tylko praca w czynie społecznym .

Taaa? I co zrobić ?

Opublikowano

no w skrócie, to że im się nalezy, bo mało zarabiają. nawet nie chodzi o to co mówią. tylko dlaczego wiadomości robią z tego reportaż dnia.

Opublikowano (edytowane)
57 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Ale kilku z nas proponowało też duuuże podwyżki pod warunkiem że pacjenci nie będą nic robić albowiem i tak wszystko spieprzą.😂

3 minuty temu, pafnucy napisał:

tylko dlaczego wiadomości robią z tego reportaż dnia.

Bo to reportaż sponsorowany. 😂 Z lokowaniem produktu.🤣

Edytowane przez mirro
Opublikowano
1 godzinę temu, Mariusz2903 napisał:

Te zakłamane PIS-owskie szuje obiecały że nie będą podnosić sobie pensji do końca kadencji. 🤨

Opublikowano

już dwa razy wcześniej próbowali podnieść.

może obiecali, bo nie liczyli że tak długo się utrzymają. :D

Opublikowano

Inflacja 5% to podwyżki o tyle . Pis wizerunkowo dużo straci na tym projekcie a szkoda bo wyboru i tak innego nie ma , polityczny samobój bo takie podwyżki to powinni zaproponować po następnych wyborach . Bolek , Kwas i Komor zacierają ręce .

Opublikowano

i wyszło szydło z worka na czym im tak naprawdę zależy 😂. ciekawe ile rydzykowi dadzą podwyżki 😂

Opublikowano
33 minuty temu, Mariusz2903 napisał:

Inflacja 5% to podwyżki o tyle . Pis wizerunkowo dużo straci na tym projekcie a szkoda bo wyboru i tak innego nie ma , polityczny samobój bo takie podwyżki to powinni zaproponować po następnych wyborach . Bolek , Kwas i Komor zacierają ręce .

I to pokazuje że PISuar niczym nie różni się od Popaprańców. 😩

10 minut temu, racyl napisał:

i wyszło szydło z worka na czym im tak naprawdę zależy 😂. ciekawe ile rydzykowi dadzą podwyżki 😂

Nie wyszło szydło z worka tylko dopiero teraz ludki zaczynają widzieć jaki naprawdę jest PISuar. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v