Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
12 minut temu, dsbh napisał:

Skąd jesteś tak dobrze poinformowany co tam TVP nadaje 🤔 ?

Skoro małpujemy wszystko z zachodu to dlaczego nie wprowadzić dotacji na dziecko w takim razie ? Na zachodzie można to u nas nie ? Ponadto skąd wiesz jak przebiegała by taka debata, skoro do niej nie doszło ? Poszedł bym dalej. A może to obie strony nie chcą takiej debaty ?

TVP info oglądam całkim często zeby znac narrację i mieć namiastkę innych stanów świadomości.  To nie jest tak jak w wielu przypadkach że lud ma wmówione że np TVN kłamie a od kilku lat go nie oglądali. Jak przejmujemy to o na zachodzie to może też imigrantów małżeństwa homo i laickie szkoły i urzedy?  Jak się wzorować to na całego 

Opublikowano
6 godzin temu, dysydent napisał:

na yt oglądałem ale nie mogę znaleźć i tak na szybko
https://weekend.gazeta.pl/weekend/7,177333,24005383,na-polskim-rynku-prawie-90-proc-bursztynu-pochodzi-z-ukrainy.html

najciekawsze jest to
cyt -"

Kilkanaście miesięcy temu służby zatrzymały na polsko-ukraińskiej granicy tira, który przewoził ponad 1,5 tony bursztynu. Biegli ustalili, że ładunek był wart 25 mln zł.

Zabawne jest to, że w trakcie pracy nad materiałem ustaliliśmy, że to była kontrolowana wpadka. Mafia specjalnie wystawiła przemyt celnikom, żeby po cichu przejechał przez granicę znacznie większy ładunek bursztynowej kontrabandy."

i celnik syty i ... :D

https://www.money.pl/gospodarka/wiadomosci/artykul/polski-bursztyn-eksport-wartosc,17,0,2384657.html

Nawet 70 proc. bursztynowej biżuterii sprzedawanej na świecie pochodzi z naszego kraju

Opublikowano
2 godziny temu, Roman4321 napisał:

debata by była dobra jak by prowadzący nie zadawał pytań i nie przeszkadzał tylko między soba by dyskutowali

Obstawiam, że po dwu minutach padłoby i tak oskarżenie o to, że Tusk zestrzelił Tupolewa pod Smoleńskiem i tyle by się nadebatowali,😂

Opublikowano
16 minut temu, Ulman napisał:

Pochodzenie biżuterii a pochodzenie bursztynu to dwie różne sprawy.

wiem ale sugerowałem się programem na discovery łowcy bursztynów czy jakoś tak 

Opublikowano

tylko w polsce mozna zrobic legalna bizuterie z nielegalnie kopanego i przemyconego przez mafie bursztynu... na ukrainie sa cale rejony lesne gdzie mafia na skale przemyslowa kopie bursztyn- kazda taka kopalnia ma obstawe z bronia i oplaconych urzednikow i milicjantow.

Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, Roman176 napisał:

Nawet 70 proc. bursztynowej biżuterii sprzedawanej na świecie pochodzi z naszego kraju

a dużo kawy spożywanej w Polsce pochodzi z niemieckich marketów

że o diamentach z Antwerpii nie wspomnę ze tam pewnie maja takie ich złoża ( w tej Antwerpii) że nic tylko na cały świat sprzedają?

To że Polska jest potentatem w jakimś rodzaju biżuterii to co najwyżej oznacza że ma dużo jubilerów się w tym rodzaju specjalizujących

dla ignoranta który nie ma pojęcia o tym co kupuje najistotniejsza jest marka i akurat to dobrze ze potrafią polscy jubilerzy wykorzystać w wieki już idącą renomę a cała reszta to już cwany marketing - jak widać - skuteczny

z resztą i ja jako ignorant w kwestii biżuterii bursztynowej akurat w tym przypadku mitu tego bym nie chciał obalać i może na tym tu tę dyskusję zakończmy ;)

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
Opublikowano

Pakt Ribbentrop-Mołotow Tuska szuka sojuszników by odsunąć PiS od władzy bo sam jest za słaby jako PO  później ich wystawi na tor boczny taka to kanalia .

PSL , Polska 2050 Sz. Hołowni , Nowoczesna i PO = Ribbentrop-Mołotow .

Opublikowano

Mi nic tylko tak to się dzieje nic inaczej to są same gnioty nic nie znaczące w polityce te same mordy od lat .

Plan polityczny Tuska nie zakłada negocjacji z nikim z Platformy. W projekcie politycznym Tuska Platforma Obywatelska jest ważna, ale nie jest decydująca. Decydująca ma być współpraca z innymi formacjami anty-PiS. Władysław Kosiniak-Kamysz, z którym Tusk ma świetne relacje, ma zająć się walką z Kaczyńskim na wsi. Podobnie jest z Szymonem Hołownią, który — wbrew temu, jak się zachowuje publicznie wbijając Tuskowi szpilki — utrzymuje z nim jednak dobre relacje. Kluczowy jest Jacek Cichocki, były minister Tuska, a dziś bliski człowiek Hołowni — to ich pas transmisyjny.

Ostatnią siłą, którą Tusk widzi w swym planie na odsunięcie PiS od władzy, jest Konfederacja. Tak, ta sama Konfederacja, ultrakonserwatywna, antyunijna, momentami antyszczepionkowa, która odrzuca wielu wyborców Platformy Obywatelskiej. Z analizy Tuska wynika jasno, że wzmacniająca się Konfederacja, powoduje osłabienie PiS. Plan polityczny Tuska ma więc opierać się na współpracy z PSL i Polską 2050 oraz życzliwości wobec Konfederacji, z którą otoczenie Tuska ma niezłe, poufne kontakty. Na boczny tor odsunięta ma zostać Lewica, której Tusk nie ufa.

To jest polityka to jest wielka h,,,,ia .

Opublikowano

Jak Niemcy piszą że Tusk chce odsunąć PiS od władzy, to czytaj że Tusk chce utrzymać PiS u władzy. Pamiętaj że Niemiec zawsze knuje na zgubę Polski, więc i informację też przeinacza aby omamić.😂

Opublikowano
11 minut temu, Ulman napisał:

Czemu Onet to Niemcy? 

Onet lub Onet.pl  portal internetowy założony w 1996 przez spółkę Optimus (obecnie CD Projekt), od 2012 kontrolowany przez koncern Ringier Axel Springer Polska (100% udziałów)[2]; największy polskojęzyczny portal internetowy (2012)[3], najbardziej opiniotwórczy[4] i najpopularniejszy w kategorii informacji i publicystyki[5

Opublikowano

Bo Tuka wychwalają jak tylko mogą ale czytałem artykuł tez ONETU że już nie wierzą Niemcy tukowi że coś da rady zmienić w Polsce .

jest teraz nagonka Niemców żeby uratować Unię to trzeba  wyrzuć Polskę z Unii .

Opublikowano
1 minutę temu, galan99 napisał:

Jest teraz nagonka Niemców żeby uratować Unię to trzeba  wyrzuć Polskę z Unii .

I wcale z tego powodu bym nie płakał z żalu 😥 tylko z radości. 😭

Opublikowano
3 minuty temu, galan99 napisał:

Bo Tuka wychwalają jak tylko mogą ale czytałem artykuł tez ONETU że już nie wierzą Niemcy tukowi że coś da rady zmienić w Polsce .

jest teraz nagonka Niemców żeby uratować Unię to trzeba  wyrzuć Polskę z Unii .

Cos ci się złego znowu musiało przydarzyć bo pieprzysz jak potłuczony. Jaka nagonka? Gdzie? 

Jeśli piszesz "Niemcy" to kogo konkretnie masz na myśli. 

Każdy kto Tuska wychwala jest Niemcem? 

Opublikowano

No nie każdy Niemiec i nie każdy komuch czy prawy czy lewy .

Każdy kraj gra by coś ugrać dla siebie czy gospodarczo czy politycznie na świcie a co w Polsce zyskano zieloną wyspę za tuka żaden kraj w Europie tak nie miał .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v