Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

to mareczek chyba idzie na rente jesli wydzierzawil gospodarstwo i nie bedzie bral doplat to pewne... zniknal na pare tygodni, kuracja sie nie udala, zolte papiery dostal i renta..oj bedzie sie dzialo memy od rana do wieczora.

• Haha 1
Opublikowano
galan99 napisał:

Bóg dopomoże wszystko  będzie dobrze .

A Ty kiedy wstał rano i podziękował Bogu, ze oczy otworzył czy od razu podsuwasz mu pomysły do interwencji?

Agrest napisał:

A wracając do groszku...

Czy lodowe pociski w świecie likwidatorów np CIA to prawda czy mit?

Jeśli prawda to może naszych asów z łucznika mrożonym groszkiem zainteresować?😜

Mit, może z dwa metry za lufą to ma jeszcze jakieś możliwości no i masz może dwadzieścia sekund od wyjęcia z termosu do strzału. Sprawdzone.

Opublikowano (edytowane)

Bardzo śmieszne ale co tam  chcemy dogonić zachodnie kraje czy nie bo już nie których nie można zrozumieć nie doganiać na nic , doganiać też na nic to jak dobrze .

Płaca rośnie na nic handel detaliczny na cały kraj a nie tylko z podwórka tez będzie na nic nie dogodzisz .

1 godzinę temu, thor1984 napisał:

Może ja jestem jakiś głupi ale skoro będziemy płatnikiem netto to chyba nic dobrego. 

Będziesz za to bogatszy na równi Niemcowi i typ .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
1 godzinę temu, dysydent napisał:

"- Kochani, czy nie zgodzicie się, że to jest najlepszy minister edukacji i nauki po wojnie? - powiedział podczas 30. pielgrzymki Rodziny Radia Maryja na Jasną Górę o. Tadeusz Rydzyk. - Dlatego, panie ministrze, ci, którzy nie kochają Polski i pana Boga będą robić wszystko, żeby pana zniechęcić. Niech się pan nigdy nie zniechęca - zaapelował do obecnego na uroczystości Przemysława Czarnka".

Czy jest choćby cień szansy aby ktoś ,jednemu i drugiemu, przy.. bał łopatą w baniak tak aby piach z trybów im się powysypywał? Przecież to już wchodzenie w odbyt bez wazeliny. Pewnie jakaś dotacja z ministerstwa Pana Czarnka ojczulkowi się roi.

2 godziny temu, Agrest napisał:

Jeśli prawda to może naszych asów z łucznika mrożonym groszkiem zainteresować?😜

Jak Łucznik proce bojowe zacznie produkować, to faktycznie i amunicja do nich może być potrzebna.:lol:

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

@galan99 Jak bedziemy wiecej płacić niż dostawać to jak sie wzbogacimy? Ty walisz w czaszkę tak jak Roman że takie bzdury wypisujesz?

6 godzin temu, Roman176 napisał:

spokojnie nawet Niewiedziałem o co i o kogo info od wolnosciowcuw na fb się natrafiło 

Ty i wolnosciowcy??? Fajny żart😄

3 godziny temu, galan99 napisał:

Przemówienie Kaczyńskiego na temat NOWY  ŁAD  w Mława Mazowieckie bardzo wiele dla rolnictwa dobrego i będzie my w końcu płatnikiem  NETTO w Unii .

To jest doskonały przykład na to ze nie rozumiesz najprostszych spraw więc cokolwiek bardziej skomplikowanego jest dla ciebie już zupełnie poza zasięgiem. Czy w takim razie możesz miec jakiekolwiek pojecie na co głosujesz w wyborach? 

Edytowane przez Ulman
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, galan99 napisał:

Bardzo śmieszne ale co tam  chcemy dogonić zachodnie kraje czy nie bo już nie których nie można zrozumieć nie doganiać na nic , doganiać też na nic to jak dobrze .

Płaca rośnie na nic handel detaliczny na cały kraj a nie tylko z podwórka tez będzie na nic nie dogodzisz .

Będziesz za to bogatszy na równi Niemcowi i typ .

Kolego wiesz co w ogóle znaczy płatnik netto czy uslyszales w tv i powielasz bzdury bo to ładnie brzmi? Masz rację z tym doganianiem bo będziemy płacić więcej do kasy jak dostaniemy i pod tym względem niejako będziemy w jednym szeregu choćby z Niemcami. Czy to oznacza, że osiągniemy poziom życia Niemców? A no nie. Nie oglądałem kaczki ale chyba nawet on by nie byl tak głupi, żeby wciskać taki kit  choć z drugiej strony czy ktoś to w ogóle analizuje czy ślepo wierzy w jego słowa 

Edytowane przez thor1984
Opublikowano

Żeby analizować to musiałby mysleć a jakby myślał to by nie głosował na tych zakłamanych socjalistów i nie uważał się za prawicowca. Jak to powiedział premier  "ludzie są tacy głupi że to działa" 

Opublikowano
1 godzinę temu, Ulman napisał:

Ty i wolnosciowcy??? Fajny żart😄

a gdzie tak napisałem coś ostatnio ci mocno odbija ? 

1 godzinę temu, Ulman napisał:

Żeby analizować to musiałby mysleć a jakby myślał to by nie głosował na tych zakłamanych socjalistów i nie uważał się za prawicowca. Jak to powiedział premier  "ludzie są tacy głupi że to działa" 

a ty jeszcze głupszy i bierzesz zachwytem 

Opublikowano
8 godzin temu, Ulman napisał:

Kurna jacy znawcy ach tylko do rządu wysłać jednego na Prezydenta a drugiego na Premiera .

Opublikowano

też mam , a czy mi szkoda to szkoda mi tych co dają na taki cel jakim trzeba być debilem , rozumiem ludzi potrzebujących ale andrzej ma dwie ręce i dwie nogi sprawne i spora gosdpodarke i brak wydatków , 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Andrzej jest gwiazdorem w tym programie a inni na tym zarabiają bardzo dużą kasę tylko tyle kasa .

Teraz taka będzie normalność .

Może być zdjęciem przedstawiającym 2 osoby i tekst „NORMALNI LUDZIE WYZNAWCY TEORII ভস SPISKOWYCH”

Edytowane przez galan99
Opublikowano

Galan, zaszczepiłem się i zasadniczo mam bardziej wyebane niż miałem. Rodzice także zaszczepieni. Genetyka to jednak prawda Ci powiem albowiem dziadek frontowiec podobno miał tak samo - tylko w drodze do Berlina a potem w czasach komunizmu a ojciec mój to uparty i uważny skurczybyk. I popatrz - nie chodzę w opeksach.

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v