Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Pytałem dzisiaj przedsiębiorcy co myśli o rządach PiS to mówi że nie narzeka. A to żaden rekin biznesu jeszcze niedawno złomami robił a teraz widzę nówka koparka,ludzi zatrudnia i na swoje wychodzi. W porządku chłop naprawdę. Ale są tacy co im mało i mało ciągle.

2 godziny temu, Ulman napisał:

A będzie dziś coś o Tusku?

A co ma być,coś czuję że wiele nie zawojuje. Na stare lata do roboty chłopa zagonili 😄

Opublikowano
16 minut temu, akooo napisał:

Pytałem dzisiaj przedsiębiorcy co myśli o rządach PiS to mówi że nie narzeka. A to żaden rekin biznesu jeszcze niedawno złomami robił a teraz widzę nówka koparka,ludzi zatrudnia i na swoje wychodzi. W porządku chłop naprawdę. Ale są tacy co im mało i mało ciągle.

Tu miał być komentarz i był. Ale skasowałem bo mógłby kogoś urazić.

• Sad 1
Opublikowano
Dnia 7.07.2021 o 17:17, DTaras napisał:

Ty widzisz co właśnie napisałeś? Dla Ciebie najważniejsze jest dostać coś w materii? Inaczej nie potrafisz dokonać wyboru?

O rzesz tak mi zarzucić nie prawość to ja mam być  wobec Państwa  uczciwy nic nie brać , a kolesie w Sejmie i w rządzie mogą sobie przyznawać premię bo się im należy to dobrze .

Będę brał co się tylko da . Polecam zobaczyć film Polski , NA UKŁADY NIE MA RADY .

Jak się bawią w ministerstwach .

Opublikowano
12 minut temu, Ulman napisał:

Pewnie robi w budowlance więc nie dziwne ze ma robotę. Co widzisz złego że komuś "mało i mało ciągle"?

W sumie nic mi do tego ale mają ludzie dobrze,na wszystko ich stać a narzekają.

Opublikowano (edytowane)

Bo cMoże być zdjęciem przedstawiającym na świeżym powietrzu i drzewoo innego powiada a rob całkiem inaczej jak obiecywał jak z wiekiem Emerytalnym i vat podniósł a powiadał że nie zrobi tego i Nie ma i nie będzie .

Teraz zakichana ekologia . 

Oto cmentarz elektrycznych samochodów we Francji. Nikt nie może kupić używanego samochodu elektrycznego, gdy akumulator jest rozładowany ... Jak to uczynić ma ?
EKOLOGIA na śmietniku !
Edytowane przez galan99
Opublikowano

Już dawno zabrali to co dali. A ktokolwiek dojdzie do władzy po PIS to powinien socjal natychmiast odebrać, zmniejszyć podatki i zlikwidować płace minimalną.

Opublikowano
5 godzin temu, dsbh napisał:

Warner kupił TVN razem z Discovery a głównie chodziło mu o tego drugiego. Cięcie kosztów w TVN pewnie było pod sprzedaż firmy. Problem w tym że Warner to HBO a TVN ma udziały w Canal + a to się z sobą gryzie.  Co by nie mówić to Warner czy Discovery to globalne marki a TVN lokalna. Nie zdziwię się jak za chwilę TVN znów pójdzie pod młotek.

Nie ruszą tvn u. Już próbowali. Wystarczy, że Morawiecki coś tam powiedział i Mosbaher była ambasador USA natychmiast go wyprostowała. Amerykanie nie pozwolą by ich firma traciła. A czy tvn zostanie sprzedany nie wiadomo kiedyś może tak. Ale pis nic im nie zrobi.

5 godzin temu, Denwer napisał:

214589830_4323520291094395_8121431431587

Śmiechem żartem 500 plus wymyślił Paweł Kowal. Najpierw poszedł z tym do po. Tylko Rostowski powiedział, że nie ma pieniędzy. Gdyby po miało innego ministra finansów pis nie miał by tak łatwo.

5 godzin temu, Mariusz2903 napisał:

Nie żebym chwalił podwyżki bo ludzie tego co obecnie się dzieje nie wytrzymają ale trzeba też przeliczyć ile za pensje 5 czy 8 lat temu można było kupić np. chleba czy paliwa a ile dziś .

Śmierdzi mi tu rządową propagandą. Ostatnio rzeczniczka Orlenu tak tłumaczyła podwyżki cen paliw przy okazji konferencji psl na stacji, gdzie ceny magicznie spadały. Że teraz to Kowalski może sobie nakupić więcej paliwa niż za po tłumaczyła.

1 godzinę temu, akooo napisał:

A co ma być,coś czuję że wiele nie zawojuje. Na stare lata do roboty chłopa zagonili 😄

Ciekawe czy ten przedsiębiorca płaci za siebie zus? Ciekawe czy płaci za pracowników? Podwyżek paliwa tez nie widzi. Pewnie, że nie narzeka. Robota teraz jest. A może jeszcze dla gminy czy inną państwową fuchę robi to już całkiem. 

Opublikowano

I zabrać dopłaty 

2 minuty temu, Ulman napisał:

Już dawno zabrali to co dali. A ktokolwiek dojdzie do władzy po PIS to powinien socjal natychmiast odebrać, zmniejszyć podatki i zlikwidować płace minimalną.

Opublikowano
11 minut temu, galan99 napisał:

Taka błahostka ale dali ludziom socjal nie zabrali  sami .

A Tusku to pochwala że nie zabierze ale ja mu nie wierzę choć już tego nie pobieram .

I co z tego, że dali socjal? Jak potem ci ludzie muszą to do rządu oddać. Jedni więcej drudzy mniej. Skąd myślisz, że ta forsa na socjal jest? Z innego kraju, czy z nieba?

Opublikowano
2 minuty temu, hubertuss napisał:

Ciekawe czy ten przedsiębiorca płaci za siebie zus? Ciekawe czy płaci za pracowników? Podwyżek paliwa tez nie widzi. Pewnie, że nie narzeka. Robota teraz jest. A może jeszcze dla gminy czy inną państwową fuchę robi to już całkiem. 

A za których to rządów nie podnoszono ceny paliwa 🤔

Opublikowano

Za wszystkich ceny paliwa były różne. Tylko za Tuska często gęsto baryłka była ponad 100 dolarów a sięgała i 130. A za pisu kręci się około 70 dolarów za baryłkę. Chyba potrafisz policzyć kto więcej łupi na paliwie? A potem @galan99 cieszy się, że socjal rozdają. Bo nie ogarnia, że z jednej strony mu dają a z drugiej zabierają

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v