Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

najwiekszym zarzutem pod wzgledem tuska jest to ze mowi po niemiecku- najwyzszy  prezes nie zna zadnego jezyka,nawet polski kaleczy 😜 wiec to powazny grzech

fur dojczland-od rana powtarzaja. 

marecek -jesli donald nie jest zadnym zagrozeniem dla pis-uaru to czemu pluja na niego od samego rana.

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)

Czajkowski  czego  się  nie dotknie  to  wszystko  spier.......

https://tech.wp.pl/nowe-tramwaje-w-warszawie-nie-mieszcza-sie-przy-przystankach-6657643188644384a

"Musieli demontować wysepki przystankowe, inaczej krawężniki zniszczyłyby nowe tramwaje. One są za szerokie i się nie mieszczą. Wychodzi na to, że warszawiacy będą musieli wydać dodatkową kasę na przebudowę przystanków"

"Jak udało się ustalić, pierwszą trasę między zajezdniami nowe tramwaje pokonywały aż 5 godzin, co dotychczasowym pojazdom w normalnych warunkach powinno zająć maksymalnie 30 minut."

Edytowane przez Denwer
Opublikowano

Co by nie powiedzieć to powrót Tuska jest wiadomością nr 1 w Polsce i elektryzuje nie jednego przeciwnika Pis. wg. mnie wyjdzie z tego tylko polewka a PO podskoczy poparcie wśród więźniów w zakładach karnych . Dla nie lubiących PO czy PIS , Konfederacja zaprezentowała program dla Polaków ; Polska na nowo . 

Opublikowano (edytowane)

Kosmicznym komunistą.😂 A może nawet kosmopolitą.Bo chyba jednak dziadek miał szersze spojrzenie na świat niż ojciec.

Edytowane przez mirro
  • Haha 1
Opublikowano
22 godziny temu, Agrest napisał:

A Tusk pewnie wraca by znowu społeczeństwo skupić na Popisie. Tak by czasem ktoś nowy skrzydeł nie próbował rozwinąć i przy korycie nie namieszał. 

Znowu zamienią się miejscami i ponownie będzie zmiana narracji i ataków medialnych.

Najpierw było w opozycję, teraz w rządzących , potem po wyborach znowu w opozycję🤭

a ja obstawiam ze dostał jakieś zadanie przecież jest w partii niemieckiej  Europejskiej Partii Ludowej. dostał delegacje po co ? a no właśnie niemcy nie mają swojej rafinerii marzy im się reszta polski 

media od rana promują Tusia onet tusk joging  wp przyjechał i biegał co za człowiek wp plejady itp  niemieckie rydzyki już ujadają lud polski 

Niemiecka prasa o powrocie Tuska: spektakularny comeback  7.gif

1 godzinę temu, jacus napisał:

a dla pis-uw szpitalach psychiatrycznych dojdzie do 100 %.

99% ciebie trzeba odliczyć 

4 godziny temu, akooo napisał:

Takie to śmieszne. Oni i za ciebie się modlą.

on tylko się cieszy jak widzi tęcze i ku w d*pie   

Opublikowano
19 godzin temu, mirro napisał:

PiS to system żyjący już własnym życiem. Przez wiele lat Kaczyński wyżynał potencjalnych konkurentów z zadatkami na liderów, aż zostało to co zawsze lizało mu stopy. Oczywiście stopa zawsze może kopnąć, ale nie często się to zdarza. Facet przekombinował.

To nie różni się w takim razie od Tuska. Pomijając pana Płażyńskiego, który zginął w katastrofie, to gdzie są teraz osoby które współtworzyły Platformę w jej początkach, Olechowski czy Rokita ?

Najman trafnie skomentował powrót Tuska.

https://www.o2.pl/sport/marcin-najman-skomentowal-powrot-donalda-tuska-wypomnial-mu-bolesna-przeszlosc-6657606039550496a

Teraz trzeba czekać na najnowsze sondaże czy sam powrót ustawi PO na drugim miejscu przed Hołownią. Co jak co ale w PR Tusk był dobry.

Opublikowano
1 godzinę temu, jacus napisał:

marecek -jesli donald nie jest zadnym zagrozeniem dla pis-uaru to czemu pluja na niego od samego rana.

a czemu niezależna prasa pompuje balonik Tuska 

4 godziny temu, witejus napisał:

A gdzie masz firmy państwowe remontujące ,budujące drogi?bo w mojej okolicy takich nie ma

chyba państwowe niemieckie jak strasbag i asfad czy jakoś tak ... bohater narodu wykończył w 2012 wszystko zeby tylko niemcy ... 

• Like 1
Opublikowano
4 godziny temu, dysydent napisał:

po pierwsze to nikt o ich modlitwę nie prosił żeby w roboczy dzień zamiast pożytecznego co zrobić bodaj dla siebie szukali sposobu na usankcjonowanie lenistwa i nieprzydatności do czegokolwiek.

ale nikt im tego nie bd zabraniał tym bardziej ze za twoje nie idą 

Opublikowano

Nie o OFE mi chodziło tylko o Hołownię i smutnych panów Schetynę i Trzaskowskiego. Gdzieś tu czytałem, że Trzaskowskiemu pandemia pokrzyżowała szyki. Miejsce u Hołowni zawsze znajdzie, chyba że Hołownia zmienił zdanie na temat współpracy po wyborach.

Opublikowano

17 czerwca 2010 roku media w Polsce ujawniły, że m.in. firma Strabag podejrzana jest o korumpowanie urzędników państwowych odpowiedzialnych za organizację przetargów, a także o udział w zmowie cenowej z innymi firmami budowlanymi, mającej na celu zawyżanie cen w przetargach

ciekawe kogo tak korumpowali pewnie Kaczyńskiego 

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Roman176 napisał:

a także o udział w zmowie cenowej z innymi firmami budowlanymi, mającej na celu zawyżanie cen w przetargach

To dlaczego Państwo Polskie nie powołało konsorcjum , które zajmowałoby się budową dróg i autostrad? Co stoi na przeszkodzie aby wynająć inżyniera projektu, podwykonawców i nadzorować, płacić za robotę?

Chińczycy jak zaniżyli, to uciekli z budowy.😂

Edytowane przez mirro
Opublikowano (edytowane)

miasto łochów  za około 1-2 tygodnie dokonczenie wiaduktu kolejowego i całej infrastruktury sporo tego i prawie codzeń przejeżdzam tamtędy  w lipcu miał być oddany po ponad rocznej budowie , ale pozwolenie na budowe 2 lipca zostało wstrzymane i pracownicy zeszli z gotowego wiaduktu oto k**wa polska https://warszawa.tvp.pl/54668003/glowny-urzad-nadzoru-budowlanego-uchylil-pozwolenie-na-budowe-wiaduktu-nad-torami-w-lochowie

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
dysydent napisał:

10 minut temu, akooo napisał:

Życzę ci zmiany myślenia i rozjaśnienia umysłu @Dysydent

znaczy co? mam dymać z tymi oszołomami targającymi kawałki drewna i malowaną szmatę i drzeć mordę jak to źle się dzieje i jeśli Bóg nie interweniuje to ludzie całkiem przepadną?
Mamy wszyscy dołączyć do tych oszołomów? jak np w Iranie zrobili czy ta banda Żydów co się wydusiła jak się pod ich modlitewnym tabunem ichnia buda jakieś dwa miesiące temu zawaliła? (*coś było w necie)

no tak - dla ciemniaka ciemnością jest światło - tu zgoda tylko weź poznaj kto diagnozę wystawia li tylko po niej samej

Oj hamuj się z takimi wypowiedziami ,można być ateista ale nie upoważnia cie to do rzucania błotem w wiarę większości Polaków. Trzeba troszkę panować nad buzią.

Opublikowano
6 minut temu, akooo napisał:

Oj hamuj się z takimi wypowiedziami ,można być ateista ale nie upoważnia cie to do rzucania błotem w wiarę większości Polaków. Trzeba troszkę panować nad buzią.

Ateista potraktowałby ich jako performace, kabaret albo zbiegów z psychiatryka. Taka jest prawda. 

Dysydent odarł to z "uczuć religijnych" ale nie obrzuca błotem, tylko próbuje wytłumaczyć komizm takiego obrazka. Mówi taż coś bardzo ważnego że , jeżeli ludzie sami nie wezmą się za dupsko, to na pomoc boską nie maja co liczyć. 

Opublikowano
3 godziny temu, Denwer napisał:

Powrót  tusk  to  najlepsze  co  się  mogło  stać.  Kłopotem dla  PiS było  by  gdyby   czajkowski  został  przewodniczącym  PO   a  nie  tusk  :P  :P.  Teraz  fajnie będzie  się  oglądało  jak  tusk   zniszczy   czajkowskiego,  bo  tusk nie znosi  konkurencji   zupełnie  jak  "Stalin"  wszyscy  konkurenci  tuska  w  PO  źle  kończyli;). Poczekajmy  jak  zniszczy  największe  zagrożenie  dla  PiS  czyli   czajkowskiego  ;)

A jak skończyli konkurenci prezesika?

1 godzinę temu, Roman176 napisał:

17 czerwca 2010 roku media w Polsce ujawniły, że m.in. firma Strabag podejrzana jest o korumpowanie urzędników państwowych odpowiedzialnych za organizację przetargów, a także o udział w zmowie cenowej z innymi firmami budowlanymi, mającej na celu zawyżanie cen w przetargach

ciekawe kogo tak korumpowali pewnie Kaczyńskiego 

Jakiego okresu dotyczy sprawa? Których konkretnie lat? 

Opublikowano
4 godziny temu, Denwer napisał:

Powrót  tusk  to  najlepsze  co  się  mogło  stać.  Kłopotem dla  PiS było  by  gdyby   czajkowski  został  przewodniczącym  PO   a  nie  tusk  :P  :P.  Teraz  fajnie będzie  się  oglądało  jak  tusk   zniszczy   czajkowskiego,  bo  tusk nie znosi  konkurencji   zupełnie  jak  "Stalin"  wszyscy  konkurenci  tuska  w  PO  źle  kończyli;). Poczekajmy  jak  zniszczy  największe  zagrożenie  dla  PiS  czyli   czajkowskiego  ;)

Pokazywanie  prawdy  to  nie  oczernianie  :D

Tu się możesz mylić bo jednak Trzaskowskiego nic już w Platformie nie trzyma. Do nie dawna miał szanse objąć władzę w partii ale Budka coś za długo zwlekał z abdykacją. Wystarczy, że przejdzie do Hołowni i Platformie nawet Tusk nie pomoże a Pis po kolejnych wyborach przejdzie faktycznie do opozycji.

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Roman176 napisał:

ale nikt im tego nie bd zabraniał tym bardziej ze za twoje nie idą 

a jednak i za moje i wszystkich w obecnej Polsce która już stała się de facto krajem wyznaniowym choćby wiążąc prawo do pracy w dni w jednej religii uznanej za święta... i wiele jeszcze przykładów jak finansowanie jednego wyznania z budzetu ... itd czyli jednak i za moje

35 minut temu, akooo napisał:

jeśli ateizmem nazywasz piętnowanie bałwochwalstwa to kim Ty jesteś?
Jeśli owa "większość Polaków" zachowuje się bałwochwalczo to czy ateizm prze ze mnie przemawia? a może obrona istoty Wiary jako takiej w wartości więcej warte niż dwa na krzyż kije targane na pokaz w najpubliczniejszych miejscach i targanie na lektykach materialnych obiektów kultu bardziej dla manifestacji przed gawiedzią niż artykulacji Wiary w sens ponadmaterialny tego wszystkiego.

Spójrzcie na obecne młode pokolenie i spróbujcie sobie wyobrazić jakie ono społeczeństwo zbuduje.
Przeciwstawiam się eskalacji obłędu religijnego w źle pojętej projekcji Wiary w cokolwiek ponad te symbole  dla tych prostaków więcej warte niż oni sami; eskalacji która im dalej się posunie, tym w kolejnym odreagowaniu Historii bardziej zostanie zniwelowana neokomunistycznymi ideami które jeśli raz zdołały zaistnieć wraz ze swoim ateizmem to powrócą niechybnie legitymizowane właśnie takim fetyszyzmem a nie jakakolwiek Wiarą.

jeśli dla Ciebie fetyszyzm symboli jest istotą Wiary to mogę dla Ciebie i ateistą pozostać bo i tak nie Tobie oceniać ktom zacz.
Ja tylko jestem tym racjonalizujacym buforem przez który owe oscylacje nie muszą być tak głębokie .
Imię Boga przypiete do głupoty wcale mnie nie odstrasza od tej głupoty napiętnowania właśnie w Wierze ze tak trzeba dla tej Wiary prawdziwej że pomimo nawet tak płytkiej głupoty powszechnej to wszystko ma jednak sens pomimo iż rozum zdaje się temu przeczyć.
Wiara w sens mimo wszystko pomimo rozumowi który jest ułomny u nas wszystkich ale jednak jakiś jest i po coś nam dany to używajmy go kazdy wedle własnego uznania

Polakom zaś potrzebne słowa prawdy o nas samych abyśmy się za bardzo nie przeceniali bo praktyka zdaje się tego nie potwierdzać i aby coś w sobie poprawić to trzeba to najpierw rozpoznać. Obyśmy nie odziedziczyli po przodkach cech które doprowadziły do upadku tego państwa w zaborach a wiele zdaje sie potwierdzać że kalkujemy te same błędy z głównym wśród nich - błędzie pychy o jakowejś niby to misyjności i ....

Edytowane przez dysydent
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v