Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wszystko zależy od tego, na ile Państwo zabezpieczy swoją pozycję w takich spółkach i czy ma jakiś plan co do wykorzystania efektów pomocy. A nasze pojeby nigdy nie maja.

Opublikowano
jacus napisał:

wczoraj byli pod kosciolem w ustroniu morskim😂

Takie to śmieszne. Oni i za ciebie się modlą.

Opublikowano (edytowane)

po pierwsze to nikt o ich modlitwę nie prosił żeby w roboczy dzień zamiast pożytecznego co zrobić bodaj dla siebie szukali sposobu na usankcjonowanie lenistwa i nieprzydatności do czegokolwiek.
Czas modlitwy jest w święto w czas roboczy modlitwa to grzech lenistwa bo gdyby Bóg tylko modlitwy oczekiwał to dziesięcioro gęb by dał a nie rąk nikomu by nie dawał ani mięśni które pracy bardziej stosowne niż targaniu materialnych fetyszy z bałwochwalstwem więcej mających wspólnego niż z wiarą w sens ponadmaterialny czegokolwiek
rozumu Bóg wielu poskąpił co widać choćby i na tym przykładzie i tutaj rzeczywiście pozostaje wierzyć że robił to w jakimś Jemu tylko znanym celu

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
20 minut temu, dysydent napisał:

zrobiła bo pewnie na tyle gminie funduszy starczyło no ale przynajmniej owo "prywatne" cokolwiek zrobiło bo państwowe jakoś nic skorio "prywatne" musiało byle co.

A gdzie masz firmy państwowe remontujące ,budujące drogi?bo w mojej okolicy takich nie ma

12 minut temu, akooo napisał:

i co to ma wspólnego z latającymi samochodami?

Opublikowano

Życzę ci zmiany myślenia i rozjaśnienia umysłu @Dysydent

witejus napisał:

20 minut temu, dysydent napisał:

zrobiła bo pewnie na tyle gminie funduszy starczyło no ale przynajmniej owo "prywatne" cokolwiek zrobiło bo państwowe jakoś nic skorio "prywatne" musiało byle co.

A gdzie masz firmy państwowe remontujące ,budujące drogi?bo w mojej okolicy takich nie ma

12 minut temu, akooo napisał:

i co to ma wspólnego z latającymi samochodami?

Ogólnie mem jest prześmiewczy chyba nie muszę ci tego tlumaczyc

Opublikowano
3 minuty temu, witejus napisał:

nie podam nazwy jaką mam lub miałem u siebie bo nie wypada po tym co wyżej napisałem ale zaręczam - był lub nawet nadal jest taki przygminny zakład i nie trzeba zbytnio dociekać co ich a co nie ich robota w okolicy.
Mam nadzieję że już to zlikwidowali ale wolę nie pytać bo jeszcze poczuł bym się w obowiązku nawoływać do rozegnania tej neokomunistycznej bandy.

Opublikowano

No też.

jarecki napisał:

każdy widzi to co chce zobaczyć .

No co ty zobaczyłeś. Nikt mądry tego mema nie zrobił.

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, akooo napisał:

Życzę ci zmiany myślenia i rozjaśnienia umysłu @Dysydent

znaczy co? mam dymać z tymi oszołomami targającymi kawałki drewna i malowaną szmatę i drzeć mordę jak to źle się dzieje i jeśli Bóg nie interweniuje to ludzie całkiem przepadną?
Mamy wszyscy dołączyć do tych oszołomów? jak np w Iranie zrobili czy ta banda Żydów co się wydusiła jak się pod ich modlitewnym tabunem ichnia buda jakieś dwa miesiące temu zawaliła? (*coś było w necie)

no tak - dla ciemniaka ciemnością jest światło - tu zgoda tylko weź poznaj kto diagnozę wystawia li tylko po niej samej

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
2 godziny temu, Denwer napisał:

211984071_3993418557374139_3060576963475

To byl bilans otwarcia po poprzednich rzadach.......pamietasz kto wtedy byl premierem i doprowadzli polske do takiego stanu?????? kto wtedy byl prezydentem ???

2 godziny temu, akooo napisał:

ja sie nie smieje tylko stwierdzam fakt ze ich widzialem.....od lat zawsze opisuje i pokazuje moje spotkania z goralskimi pielgrzymkami do czestochowy, tak sie sklada ze zawsze-nie liczc ostatniego roku- gdzies ich spotykami,choc nie wiem kiedy pojda, zawsze milo ich pozdrowie i pomacham..

podziwiam ich za to  samozaparcie, trud i znoj-czy sensowny to inna sprawa,,, nie moja piaskownica nie moje zbawki,, choc sam ostatnio przeszedlem kalwaryjskie drozki drugi raz-po ponad 30 latach -w zyciu..

Opublikowano

twórca mema wyszedł z założenia żę jest przesmiewczy ale ja  nic prucz głupoty autora nie widze 

5 minut temu, akooo napisał:

No co ty zobaczyłeś. Nikt mądry tego mema nie zrobił.

Opublikowano (edytowane)

co złego nawet jeśli i głupota ale drugą też głupotę wyśmiewa?

czymże różni się złoty cielec od tych tam targanych w znoju i .... malowideł i innych jakże materialnych obiektów kultu?
czy o taki kult jakiemukolwiek Bogu może chodzić? czy o poszanowanie wzajemne wobec Jego dzieła głównego jakim jest człowiek przynajmniej z punktu widzenia tegoż człowieka.
Czy kult rzeczy stworzonych ręką człowieka jest cokolwiek wart jeśli wynika z pogardy dla innych za których ubzdura sobie modlić się takowy samozwaniec oceny hierarchii rzeczy?
a skąd wiesz czy to nie o Ciebie bardziej coś w rodzaju modlitwy potrzebne? wszak nie wiesz kto bardziej błądzi a łżesz że tobie to bardziej objawione niż tym za których masz czelność o cokolwiek prosić

z jakiego punktu to robisz? z punktu pokory czy pychy jakobyś był tym od innych lepszy?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
41 minut temu, dysydent napisał:

rozumu Bóg wielu poskąpił co widać

No  widać  na twoim  przykładzie  ;)

208995598_4101624766552473_9103154202195

Opublikowano (edytowane)

naszym @Denwer naszym przykładzie bo i Tobie też nadmiaru nie dano tegoż rozumu jeśli tylko od głupca potrafisz kogoś wyzwać bez jakiegokolwiek popierającego dowodu. i nawet się nie starasz bodaj ułomnego toś jeszcze leń , gnojas co tylko innych cytować/linkować potrafisz i tutaj bodaj Ci do mnie daleko a to już coś :D

pracowitością przez naukę wyjść z głupoty można no leń i leniem i głupcem zostaje dozgonnie

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Pisu nie popierwam i bo mam inne zdania w wielu sprawach, polityk to dla mnie stan umysłu i sposób na przekręty i machloje , ale ta ruda świnia z Brukseli która nie ma za grosze honoru i wstydu , ten czopek Angeli powinien dawno siedzieć za zdradę i pogardę dla Polski i Polaków

Opublikowano
1 minutę temu, dysydent napisał:

tylko od głupca potrafisz kogoś wyzwać

Zacytuj   ten  post   :P 

208508188_335346681556205_21842322173254

Opublikowano (edytowane)

to swojego własnego posta nie rozumiesz coś sam sklecił?
wszak czymże jest brak rozumu jak nie nazwanie kogoś głupcem tak jak @akooo wcześniej mnie od ciemniaków nie wprost ale wyzwał.

nie upieram się
możecie mieć rację obaj i tym od Was w dystansie do siebie samego się różnię

tak, w wielu różnych kwestiach zawsze znajdzie się taka że z każdego zrobi ciemniaka

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
14 minut temu, Michalmeer napisał:

polityk to dla mnie stan umysłu i sposób na przekręty i machloje , ale ta ruda świnia z Brukseli która nie ma za grosze honoru i wstydu , ten czopek Angeli powinien dawno siedzieć za zdradę i pogardę dla Polski i Polaków

Pierwszą częścią wypowiedzi czynisz drugą bezprzedmiotową.:lol:

• Thanks 1
Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał:

Oj chyba PiSiory boja się powrotu Tuska, bo @Denwer coś bardzo dzisiaj mocno aktywny w temacie oczerniania Tuska xD

wczoraj ktoś pisał że memy potanieją ale coś mi się wydaje że odwrotnie a zwłaszcza te na temat Tuska

co by o Tusku nie mówił to nigdy tak nie s..ał na pisiorów jak oni na Jego partię i Niego samego.
choć ostatnio ... czytałem co nieco zdawkowo ale w tym co teraz głosi więcej pustej antypis paplaniny niż pragmatyzmu.
Widocznie taki sam ma pomysł na przyszłość jak cała reszta naszej klasy politycznej czyli - żaden

Opublikowano
44 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Oj chyba PiSiory boja się powrotu Tuska, bo @Denwer coś bardzo dzisiaj mocno aktywny w temacie oczerniania Tuska xD

Powrót  tusk  to  najlepsze  co  się  mogło  stać.  Kłopotem dla  PiS było  by  gdyby   czajkowski  został  przewodniczącym  PO   a  nie  tusk  :P  :P.  Teraz  fajnie będzie  się  oglądało  jak  tusk   zniszczy   czajkowskiego,  bo  tusk nie znosi  konkurencji   zupełnie  jak  "Stalin"  wszyscy  konkurenci  tuska  w  PO  źle  kończyli;). Poczekajmy  jak  zniszczy  największe  zagrożenie  dla  PiS  czyli   czajkowskiego  ;)

Pokazywanie  prawdy  to  nie  oczernianie  :D

208438589_5696659690408495_7266009788224

Opublikowano

Kawalkada z plaży zgubiła drogę albo Szwedów chcą na wybrzeżu zatrzymać - to tak po tym co im powiewa na rikszy. Idealne w tej chwili byłoby wypalenie wizerunku Tuska - Trzaskowskim ale czy tak będzie? Jest jeszcze pół kadencji i zazwyczaj kampanii się jeszcze nie rozpoczyna w tym czasie... Ale kto wie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v