Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

lud widzi to ile mu zostaje w kieszeni , czy może odłożyć oszczednosci  ,  nikt nie liczy kasy wiec zle nie jest a żę na kredyt to  kogo to obchodzi  ,                A co w pisie wybory ?

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

Największym problemem PO jest Donald Tusk , tonący brzytwy się czepia i się sprawdziło on umie prowadzić tylko czarny pijar na który nikt już się nie nabierze .Sam Tusk ma negatywny elektorat a pociechę z jego oszczerstw to mają tylko Niemcy .

Opublikowano (edytowane)

@jarecki Ludowi jak będziesz w kółko  powtarzał że jest mu dobrze to właśnie tak będzie uważał.  Zadłuzają się coraz bardziej i potem będą dramaty i bez franków. Zadłużenia w Polsce - dowiedz się na co Polacy najczęściej pożyczają pieniądze? (finansowysupermarket.pl)

@Mariusz2903 o czym ty piszesz? To jakaś narracja z centrali, myślenie życzeniowe czy zaklinanie rzeczywistości?

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

no tak , ale to jest rozwarstwienie społeczne i ono będzie się pewnie zwiekszać z jednej strony oszczędności polaków rosną a na przeciwnym biegunie rosną kredyty .        kredyt nie jest zły tylko zależy na co porzyczamy , jak na samochód czy nieruchomość to ok .  gorzej jak na komunnie czy wczasy to wtedy jest problem

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, jacus napisał:

wlasnie zmienilem lokalizacje z nadrzecznej na nadmorska i widze cenniki -wszystkie zamazane korektorem stare ceny i wpisane nowe ""nizsze"' ale dino lidl biedronka wszedzie kolejki i ludzie laduja pelne wozki, pensjonaty pelne ludzi,plaze puste bo leje, bary -jeszcze nie bylem 😜

a dzięki za opis klimatu nadmorskiego i trochę zbyt zdawkowy ale i tak dzięki
teraz już na pewno wiem że nad morze nie mam po co...

te kolejki mi się źle kojarzą choć młode lata mi przypominają

jeszcze do tego i u mnie leje i końca nie widać

stare coraz bardziej wraca i wcale nie dla tego że Tusk wrócił

jeszcze starsze.....

----------------
tak  sobie poczytałem forum i na razie atmosfera takiego "zawieszenia" po tym tuskowym comeback-u

przyznam że i mnie zaskoczył bo sądziłem że ma już dość

tylko to już "inna rzeka" i "dwa razy w tej samej wodzie..."

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
Dnia 2.07.2021 o 08:09, Ulman napisał:

Raczej takiej że trzeba robić przedstawienie by głupkom w sekcie ciągle wpajać jaki to Jarosław cenny i jaki wielce zagrożony

dzisiaj jednym głupkom wmawiano tak ; Zapowiedź wojny z PIS, no niesamowity program. Gdzie w tym wszystkim Polska i Polacy?

• Like 2
Opublikowano
18 minut temu, dysydent napisał:

stare coraz bardziej wraca i wcale nie dla tego że Tusk wrócił

Przecież Tusk nigdzie nie odchodził. Cały czas tu straszą jego podobizną. :lol:

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

się mi przypomniało takie powiedzonko - "nie strasz nie strasz bo się sam zes..asz"

a no i srajpapieru zużycie pewnie wzrośnie
najbardziej w tych tam mediach - podobno - państwowych, publicznych

trochę może to qrestwo propagandowe stonuje bo jednak nie wiadomo jak to się wszystko potoczy i ta najwyższa góra to wiadomo - jedna swołocz czy pis czy po ale te pieski lizuski... no ciekawiej nieco niż było, ciekawiej
i dobrze.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Co do kredytów ,- wczoraj pierwszy raz słyszałem reklamę/akcję społeczną wzywającą do rozsądku podczas zaciągania kredytu.

Całkiem słuszna, przestrzega że stopy nie muszą być ciągle niskie.

Opublikowano

Tak straszyli tym powrotem Tuska że teraz jak wrócił to doszczętnie zgłupieli i nie wiedzą co mają robić. Ciekawe czy teraz nasza dzielna władza tego złodzieja , zdrajcę i zabójcę smoleńskiego oskarży osądzi i do paki wsadzi czy też znowu ciemnocie bedą kolejne śmieszne wytłumaczenia podsuwać.

Opublikowano

A Tusk pewnie wraca by znowu społeczeństwo skupić na Popisie. Tak by czasem ktoś nowy skrzydeł nie próbował rozwinąć i przy korycie nie namieszał. 

Znowu zamienią się miejscami i ponownie będzie zmiana narracji i ataków medialnych.

Najpierw było w opozycję, teraz w rządzących , potem po wyborach znowu w opozycję🤭

Opublikowano
34 minuty temu, Agrest napisał:

Co do kredytów ,- wczoraj pierwszy raz słyszałem reklamę/akcję społeczną wzywającą do rozsądku podczas zaciągania kredytu.

Czyli ktoś już się gapnął iż nadciąga armagedon.:lol:

Opublikowano
5 minut temu, Ulman napisał:

"Jak poinformowano, delegaci przyjęli uchwałę zakazującą rodzinom polityków PiS zasiadania w radach nadzorczych państwowych spółek. Nie będą mogli tego robić ich małżonkowie, dzieci, bracia i siostry oraz rodzice. Uchwała dotyczy posłów i senatorów."

"Zgodnie z wewnętrznymi ustaleniami przepis nie będzie obowiązywał wstecz. Oznacza to, że już dziś pracujący nie stracą zatrudnienia. Warto też zauważyć, że uchwała w tym zakresie mówi głównie o radach nadzorczych.

Dodatkowo w uchwale jest też zapis, że przepis nie dotyczy "osób, które pracują w spółkach Skarbu Państwa ze względu na kompetencje, doświadczenie zawodowe i doszło do nadzwyczajnej sytuacji życiowej".

Pod pozorem walki z nepotyzmem zalegalizowali nepotyzm.:lol:A jebać ten cały PiS

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Ulman napisał:

Tak straszyli tym powrotem Tuska że teraz jak wrócił to doszczętnie zgłupieli i nie wiedzą co mają robić. Ciekawe czy teraz nasza dzielna władza tego złodzieja , zdrajcę i zabójcę smoleńskiego oskarży osądzi i do paki wsadzi czy też znowu ciemnocie bedą kolejne śmieszne wytłumaczenia podsuwać.

Toc wiadomo że Tuskowi nic nikt nie zrobi......... 

No przynajmniej ja o tym wiem.. 

Opublikowano

Lud jest już uszczęśliwiony bo nie rozumie co to oznacza a wierzy że to wielce sprawiedliwe i PIS jest na 100% czysty a Jarosław niepokalany.

Z tekstu wynika że bratanek, rodzeństwo cioteczne, stryjeczne, szwagrowie, synowe już mogą . No i punkt najważniejszy - DOTYCZY POSŁÓW I SENATORÓW . Czyli cała swołocz w gabinetach politycznych, sitwy lokalne, wojewódzkie, działacze partyjni na różnych szczeblach nie mają żadnego kagańca. Oj będzie się działo.......Oj będą się garnąć kolejni do koryta😆

Opublikowano
10 minut temu, mirro napisał:

"Jak poinformowano, delegaci przyjęli uchwałę zakazującą rodzinom polityków PiS zasiadania w radach nadzorczych państwowych spółek. Nie będą mogli tego robić ich małżonkowie, dzieci, bracia i siostry oraz rodzice. Uchwała dotyczy posłów i senatorów."

"Zgodnie z wewnętrznymi ustaleniami przepis nie będzie obowiązywał wstecz. Oznacza to, że już dziś pracujący nie stracą zatrudnienia. Warto też zauważyć, że uchwała w tym zakresie mówi głównie o radach nadzorczych.

Dodatkowo w uchwale jest też zapis, że przepis nie dotyczy "osób, które pracują w spółkach Skarbu Państwa ze względu na kompetencje, doświadczenie zawodowe i doszło do nadzwyczajnej sytuacji życiowej".

Pod pozorem walki z nepotyzmem zalegalizowali nepotyzm.:lol:A jebać ten cały PiS

Zrobić coś nagłośnić w tvp dla ludu..... 

A zostanie i tak wszystko po staremu... 

Opublikowano
5 godzin temu, Ulman napisał:

A co to sie dzieje że jak Tusk wrócił to taka cisza zapadła? Strach zaprzańców obleciał czy jeszcze centrala memów nie zdażyła rozesłać?   Marecek, tak tego Tuska chciałeś dopaść a jak sam wrócił to co teraz? Bierz się razem z tym twoim PISem za tego zdrajcę🤣

Według mnie to jest porażka Schetyny i Trzaskowskiego, ciekawe czy i kiedy znajda się u Hołowni.

Opublikowano
44 minuty temu, mirro napisał:

Czyli ktoś już się gapnął iż nadciąga armagedon.:lol:

To jedno, a drugie to żeby potem nie było że ktoś nie ostrzegał. To chyba jest akcja KNF.

Pewnie nie chcą powtórki batalii z kredytami frankowymi i za wczasu ostrzegają.

Opublikowano

Jak Jarek odejdzie to się okaże,  że reszta partii jest jak dziecko we mgle. Stracą cel swej egzystencji. A tak szybko nowego wroga nie znajdą.

Teraz Jarek rządzi i rzuca pomysły i reformy. Opozycja  robi wszystko przeciwnie, czyli jest zwolniona z myślenia.

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Agrest napisał:

Teraz Jarek rządzi i rzuca pomysły i reformy

Pełny obraz sposobu rządzenia Polską przez PiS. 

Edytowane przez mirro
Opublikowano

No ale co by nie mówić to ma odwagę i bierze na swoje barki, bez względu na to kto ma jakie zdanie o tych rządach i pomysłach. 

Jednym słowem choć kawaler i niewiadomej do końca orientacji, to ma chłop jaja.😁

A oponentów rozgrywa i rozstawia po kątach jak chce i kiedy chce.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v