Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 godzinę temu, mirro napisał:

Tak taka jest rola PiS państwa. Za tych mocniejszych i tak się nie wezmą, więc lecą po najsłabszych. To główna cecha Państwa z dykty i paździerza. 

bo mocniejszy wie co morze i  biedny też wie najgorszy jest taki co troche sie odachmił i udaje ważnego . wczoraj sobie tak przeleciałem po fejsie wśrut znajomych i odkryłem żę te dziewczyny których rodzice mieli jakiś status lub pracowali to żadna w profilu z tych osób nie ma znaku aborcji a te co wywodziły sie z biedy to znak błyskawicy , sprawdzcie to u siebie na fejsie jak macie konta 

Opublikowano
9 minut temu, mirro napisał:

I nigdy nie wiadomo kto dla niego obciążeniem a kto zbawcą. 

a był taki kawał o wróbelku co krowa na niego nafajdała co mu życie uratowało bo byłby zamarzł a lis go wykąpał i zeżarł

tak że niekoniecznie ten kto cię z łajna obiecuje wyciągnąć jest twoim przyjacielem
co coraz bardziej wokół widać

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, jarecki napisał:

bo mocniejszy wie co morze i  biedny też wie najgorszy jest taki co troche sie odachmił i udaje ważnego . wczoraj sobie tak przeleciałem po fejsie wśrut znajomych i odkryłem żę te dziewczyny których rodzice mieli jakiś status lub pracowali to żadna w profilu z tych osób nie ma znaku aborcji a te co wywodziły sie z biedy to znak błyskawicy , sprawdzcie to u siebie na fejsie jak macie konta 

Tych bogatych stać na gumki, a że biedy na gumki nie stać to potem trzeba skrobać ;) Zresztą te matoły co w PiS wierzą, wierzą także w takie rzeczy, że po pierwszym cimcirimci nie ma dzieci ;) Albo, że jak Seba wcześniej tłoka wyjmie to Brajanka nie będzie ;) A potem się okazuje, że skrobanka potrzebna ;) 

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

3 minuty temu, dysydent napisał:

tak że niekoniecznie ten kto cię z łajna obiecuje wyciągnąć jest twoim przyjacielem

No mniej więcej to miałem na mysli. 

Edytowane przez mirro
Opublikowano

No to chłopy , wyznawcy PISu mu teraz popalic dadzą. Pewnie się zagrożeni poczuli bo oni wszędzie i permanentnie widzą zagrożenie. Osaczają ich Niemcy,  UE, Rosja PO, Tusk liberałowie i LGBT a teraz jeszcze @kanalia36  Straszne maja życie

• Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, Denwer napisał:

A co to władza, co jak jej FB odetną to się komunikować z Narodem nie może? Do niedawna nie było FB i rozmawiało się normalnie, czyli "Face to face'. 

k**wa rosjanie z amerykanami potrafili się dogadać w czasie "Zimnej Wojny", żeby nie obrócić przypadkowo świata w perzynę.

Opublikowano

- Powiem szczerze, dla mnie ten pomysł z powrotem do szkół dzieci z klas I-III bez żadnego przygotowania ma tylko jeden powód. Chodzi o to, by nie płacić rodzicom zasiłków - mówi Olejniczak. - Te decyzje pokazują, że my mamy dziś państwo z papieru, nie ma co oczekiwać żadnych zdrowych decyzji. Ta najnowsza, o powrocie do szkół najmłodszych uczniów jest jedną z takich - niekoniecznie zdrowych - decyzji - kwituje dyrektor Olejniczak.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
32 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

@Denwer, Normalnie tragedia ;) Niech Jarek wojnę Niemcom z tego powodu wypowie ;) 

Niemcy somwszendzie i osaczajom niezłomnych PISowców. Tak było jest i bendzie. To fobia z manią prześladowczą.

Edytowane przez Ulman
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
24 minuty temu, Dariowola napisał:

ale który "bije..."?
Wałęsa czy Stonoga? bo do Obydwu pasuje

sprawa jest dla Ziobry śmierdząca bo jednak i Stonoga w wielu kwestiach ma rację jak chociażby nagonka na Jego rodzinę inspirowana przez władze a tego już zaprzeczyć się nie da jak i jawnie spreparowane a przy tym bardzo nieudolnie oskarżenia Go o jakąś pedofilię.
A że Wałęsa wykorzystuje ten "kwas" to i nie dziwota bo z obecną władzą to On się za bardzo nie lubi.

akurat w tej sprawie wszyscy śmierdzą bez wyjątku i za naszego życia na pewno nie zostanie ona właściwie naświetlona

jedni mają swoją "brzozę" a drudzy nomen omen "małego robaczka" osaczonego przez "układ" albo między "układami" wszak Stonogi problemy się zaczęły jak dopatrzył finansowanie pisowskich polityków z funduszy prywatnych i tutaj już nie wiadomo czy szantażem chciał własne machlojki ukryć czy takowych w ogole nie było a jest to tylko jeszcze jeden "preparat" tej naszej "wcale nie pokrętnej" władzy

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
20 godzin temu, ogarek napisał:

To gdzie ja wyzywam np. Ulman skoro twierdzisz że wszystkich ? 

no prawie wszystkich .. lewicowiec lewą ręką ujem po pysku sobie da 

20 godzin temu, ogarek napisał:

A czemu wyzywasz bo mądrzejszy od ciebie? 

bo to choroba psychiczna natręctwo 

Opublikowano
10 godzin temu, Ulman napisał:

No i co z tego? Mieli możliwość to się zaszczepili i tylko poprawny politycznie lewak Pisowski uważa to za problem. 

gdyby był to pis to pampers byłby dzisiaj pełny 

Hmmm, tak w sumie to "uważa" jest zbyt dużym słowem bo musiałby mieć swoje zdanie. Raczej jedynie bezmyślnie powiela narrację podana mu przez propagandę.

POleacm ci teraz Gawryluk i Polsat news 

Spytaj w centrali ile jeszcze temat 20 szczepionek poza kolejnością będą ciągnąć. 

udajesz głupa jak zawsze dopisz zero albo 2 teraz rozmawiają brakło szczepionek do lekarzy i pielęgniarek bo były wyliczone do personelu ale ciebie miler w szpitalu uleczy albo jada pogłaska po ręce 

palisz głupa jak teraz Schetyna z Gawryluk ale ładnie go gasi  ....   te sam bełkot co twój na forum długo jeszcze się bd z perłowca zamaskowanego się bawił 

Opublikowano

teraz  w kurwizji pokazuja temat turystyki w gorach- jesli chcecie wiedzie jak wyglada manipulacja rodem z urbana -to sobie ogladnijcie- ,dla porownania material z kroniki krakowskie-tvp krakow o 18:30, niby telewizja ta sama ..

Opublikowano
4 minuty temu, jarecki napisał:

na wegrzech stworzono już alternatywną sieć dla twitera chyba 

2 minuty temu, mirro napisał:

W Chinach też, nawet cały internet.

no i ruskie swojego Yandexa mają
jest jeszcze Aljazeera ale to chyba bardziej podobne do "tvPiS" niż twittera

Opublikowano
12 godzin temu, Tomasz0611 napisał:

PiS-owscy samorządowcy w Opatowie i Sochaczewie też nie mogli się doczekać ;) 

ale tam nie brakło szczepionek dla lekarzy i pielęgniarek czy brakło 

9 godzin temu, mirro napisał:

Wydaje mi się iż problemem nie jest że zaszczepili sie wcześniej, tylko aby nie marnować dawek szczepionki, bo gdzieś została jedna czy dwie dawki i strach kogokolwiek zaszczepić, bo będzie afera.

no jasne nic się nie stało tylko brakło dla tych co leczą właśnie tych chorych jak na wojskowego mądre słowa 

Opublikowano
27 minut temu, Dariowola napisał:

On  jest  miszczem   uwielbiam  go🤩   jak   przybył  z odsieczą  do  strajku  niepełnosprawnych  do  sejmu  specjalnie  przerwałem  robotę  i  poszedłem  oglądać  go  w akcji   zajadając  się  paluszkami  maczanymi  w  nutelli  :)

Opublikowano
2 minuty temu, jacus napisał:

teraz  w kurwizji pokazuja temat turystyki w gorach- jesli chcecie wiedzie jak wyglada manipulacja rodem z urbana -to sobie ogladnijcie- ,dla porownania material z kroniki krakowskie-tvp krakow o 18:30, niby telewizja ta sama ..

ja wole tvn 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v