Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Denwer napisał:

A co  Policja  stoi  na każdym  rogu  i  cie  kontroluje  ??

Skala interwencji, ich zakres i ocena. 

Edytowane przez mirro
Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, pafnucy napisał:

a moim zdaniem, to pomysł na dodatkową kasę do budżetu. jak ktoś czuł ze niesłusznie go ukarano, to wystarczyło powiedzieć NIE. komu teraz zechce się samemu szukać sprawiedliwości, tym bardziej że mandat wystawiony.

I właśnie z tych powodów bardzo dziwne jest że doły społeczne, gamonie lenie i nieuki popieraja to rozwiazanie które jest batem na ich dupsko. 

13 minut temu, henio2 napisał:

https://poznan.wyborcza.pl/poznan/7,36001,26675898,ksiadz-obraza-rodowicz-i-kozidrak-sprochniale-matrony-podgardla.html.                     Czemu nikt nie broni tego księdza przecież on tylko poglądy dwoje wyraża gdzie są obrońcy demokracji?,😋😋

Jakby polityk PO mówił o Jarku ze to ramol, niedojda zyciowa, socjopata i zawziety opętany paranoicznymi lękami karzeł  , to broniłbyś prezesa czy wolności słowa polityka PO? Przecież on tylko swoje poglądy wyraża.

Edytowane przez Ulman
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Denwer napisał:

Gdyby  nie  popełnili  to  by nie  dostali  mandatu.

Czyli mam rozumieć policjant jest nieomylny ?? To po co wgl ten zapis o odwoływaniu się do sądu ?? 🤔

No i co cię @henio2 śmieszy ??

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, Denwer napisał:

Głównie  pewnie  dla  kasy

i to cały konsensus tej dyskusji obok jeszcze jednego - odebrano jedno z praw obywatelskich literalnie wykładając zjawisko
czyli - prawa za kasę - no i może konformizm państwowych aparatczyków
coraz "lepiej" coraz lepiej za tego PiS-u, ale tylko aparatczykom bo nam to raczej już nie bo w czym?
co zyska "szary Kowalski' na tym ... tej zmianie?

Opublikowano
2 minuty temu, mirro napisał:

Nie polepszy, bo sąd i tak będzie wzywał policjanta osobiście a jego interesie będzie mieć jak najlepszą dokumentację z interwencji. Podejrzewam że sąd raczej będzie dążył aby przed jego obliczem, to policjant udowodnił winę odwołującemu się. 

Polepszy  bo  Policjant  nie będzie  musiał   sporządzać  wniosku  do  sądu.  A  to  co  piszesz  nie ma  związku  bo  w  obecnej  sytuacji  jest  tak  samo   także  przykład  z D..

Opublikowano
2 minuty temu, Ulman napisał:

I właśnie z tych powodów bardzo dziwne jest że doły społeczne, gamonie lenie i nieuki popieraja to rozwiazanie które jest batem na ich dupsko. 

Jakby polityk PO mówił o Jarku ze to ramoil, niedojda zyciowa, socjopata i zawziety opętany paranoicznymi lękami karzeł  , to broniłbyś prezesa czy wolności słowa polityka PO?

Dziś dostałem wezwanie do prokuratury w związku z Kanalią jednak coś się będzie działo w tej sprawie 

Opublikowano
3 minuty temu, mirro napisał:

Sanepid przecież zostawia protokół i zalecenia.

Tak jak  Policjant  daje  ci  pouczenie 

Weterynaria   też  daje  zalecenia    ale  w pewnych  kwestiach  nie  mogą    dawać  zaleceń  tylko  walić  mandaty 

Opublikowano
2 minuty temu, dysydent napisał:

i to cały konsensus tej dyskusji obok jeszcze jednego - odebrano jedno z praw obywatelskich literalnie wykładając zjawisko
coraz "lepiej" coraz lepiej za tego PiS-u, ale tylko aparatczykom bo nam to raczej już nie bo w czym?

A czy to nie wprowadził o po że możesz dostać mniej punktów jak większy mandat zapłacisz.pewnie z troski o biednych obywateli to zrobili 😋

Opublikowano
5 minut temu, Ulman napisał:

takich co popierają pis jest coraz mniej. coraz dziwniejsze ruchy będą robić przed odejściem.

Opublikowano
1 minutę temu, dysydent napisał:

Szary Kowalski pewnie straci albo nic nie zyska w najlepszym razie , ale popierać będzie bo to PIS wymyślił więc będzie ślepo i bezmyslnie popierał jak kiedyś Gierka. 

Chyba zatrudnię paru studentów i będą pisać ciemnocie odwołania od mandatów . Płatne z góry, za efekty nie odpowiadam bo przeciez sądy sa złe. :D 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

kto to jest

5 minut temu, henio2 napisał:

Kanalią?

?
bom nie w temacie

2 minuty temu, henio2 napisał:

A czy to nie wprowadził o po że możesz dostać mniej punktów jak większy mandat zapłacisz.pewnie z troski o biednych obywateli to zrobili 😋

a zmienili coś w punktowaniu wykroczeń drogowych w związku z odebraniem prawa do nie przyjęcia mandatu?
bo tu też nie wiem

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, dysydent napisał:

kto to jest

gość który pisał dość dosadnie o nieopłacalności hodowli bydła.

Edytowane przez pafnucy
Opublikowano
5 minut temu, henio2 napisał:

Dziś dostałem wezwanie do prokuratury w związku z Kanalią jednak coś się będzie działo w tej sprawie 

I czym ty się chwalisz. 

3 minuty temu, pafnucy napisał:

takich co popierają pis jest coraz mniej. coraz dziwniejsze ruchy będą robić przed odejściem.

No co ty 😲 w radyjo trąbili że mimo tych idiotyzmów jake robi PISuar poparcie utrzymuje się na wysokim poziomie z lekką tendencją wzrostową. 

Opublikowano
6 minut temu, Ulman napisał:

Chyba zatrudnię paru studentów i będą pisać ciemnocie odwołania od mandatów . Płatne z góry, za efekty nie odpowiadam bo przeciez sądy sa złe. :D 

A to może wydrukować sobie takie odwołanie. wozić ze sobą i w razie potrzeby wręczyć policjantowi?:zly4:

• Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, dysydent napisał:

?
bom nie w temacie

Taki jeden PISowski kapuś z AF doniósł na Kanalie do płokułatuły. 

Opublikowano

Jest coś takiego jak fundamentalne prawo do obrony... Mandat karny kończy postępowanie uproszczone gdzie Policjant jest sędzią i oskarżycielem. Możliwości odwołania po przyjęciu mandatu niema. W chwili obecnej wprowadza się obowiązek założenia oddzielnej sprawy cywilnej instytucji a to już kosztuje. I tak, gdy przyjmiesz mandat musisz wykazać we wniosku wszelkie dowody a tu samo "słowo" nie wystarczy. Koniec końców upierdzielili nam w imię kasy i luzu w Sądach kawałek tego, no... tego co niby gwarantuje Konstytucja.

• Like 1
Opublikowano

Każdy prawdziwy lewicowy przedstawiciel proletariatu bardzo lubi "uprzejmie donosić" 

19 minut temu, henio2 napisał:

Masz cos na potwierdzenie bo pierwsze słyszę?

13 minut temu, PRIMO napisał:

I czym ty się chwalisz. 

No co ty 😲 w radyjo trąbili że mimo tych idiotyzmów jake robi PISuar poparcie utrzymuje się na wysokim poziomie z lekką tendencją wzrostową. 

Większość jest głupia. Widać to po radości z rosnących podatków i ograniczeniu szans w starciu z policją, ale będą popierać PIS z powodu który wymieniłem w poprzednim zdaniu.

• Like 1
Opublikowano
20 minut temu, pafnucy napisał:

Chyba nie.

https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/sondaz-pis-wciaz-prowadzi-nawet-przy-czesciowym-zjednoczeniu-opozycji/rgddtbd,79cfc278

To jest tylko sondaż ale pokazuje, że opozycja szału nie robi i w zasadzie opozycję łączy tylko jedno hasło: Odsunąć Pis od władzy. A co potem ?

Opublikowano
1 minutę temu, Ulman napisał:

Większość jest głupia. Widać to po radości z rosnących podatków i ograniczeniu szans w starciu z policją, ale będą popierać PIS z powodu który wymieniłem w poprzednim zdaniu.

A ja sądzę że te sądaże są poprostu wyssane z *iuta po to aby manipulować opinią publiczną. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v