Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nasza jest taka sama. Gdyby szukali tych źródeł i brali także pod uwagę własną niedoskonałość czyli że w wała sami się robią to pewnie by nic nie zmieniło ale ruskie łatwo by nie mieli. @mirro - też miałeś po szczepieniu jeden dzień autyzmu? @denwer - w przypadku wiary tylko w Boga działasz przeciw Pismu to raz a dwa przy pierwszych problemach z Tobą zostaniesz odpierdzielony przez własne środowisko.

Opublikowano
31 minut temu, Denwer napisał:

Strach  jest  strach   kalkulacja  tu niema nic  do  rzeczy.    Ja  nie funkcjonuje na  emocjach  bo  na mnie   to co mówi  PIS  nie  działa   więc  znowu  ci  teoria  nie wyszła  :P  :P  

Pisałem już  nie  raz  więc  poszukaj  sobie  na wcześniejszych stronach  :P 

Ja w PiS  nie  wierzę  tylko  w Boga.

Strach przed śmiercią, jeśli chcesz to tak nazwać, jest dla każdego absolutnie normalny i m. in dlatego ludzie się szczepią leczą, uciekają jak się pali albo unikają kulki na wojnie gdy tylko mogą.  Strach przed szczepieniem jest rodem ze średniowiecza ale skoro Ty kalkulujesz to może przedstaw swoje przemyślenia. 

Poszukaj sobie? Taaa, typowa ucieczka z braku własnych pogladow🤣

Opublikowano
1 godzinę temu, DTaras napisał:

Łooo kurna. 12 mm z takiej odległości? W pomieszczeniu? Cud, że nikomu więcej się nic nie stało.

To było w sensie dotknięcia samym zamachem a nie akurat tym kalibrem. 

1 godzinę temu, Denwer napisał:

Strach  jest  strach   kalkulacja  tu niema nic  do  rzeczy. 

To jak wyłażąc na patrol zakładałem hełm i kamizelkę, to był strach czy kalkulacja?

1 godzinę temu, DTaras napisał:

@mirro - też miałeś po szczepieniu jeden dzień autyzmu?

W dzień szczepienia nawalałem opryski do 22.00, potem było Boże Ciało i łapa mnie bolała a piątek i sobota zasiałem 40 hektarów szparagówki. Więcej grzechów nie pamiętam.😂

Opublikowano

Teraz taka prawda .

https://wlocie.pl/wiadomosci/mariusz-max-kolonko-o-koronawirusie/?fbclid=IwAR2QsT11QdAcT5Xfl2KOz1_OjoAQxgZiuLuovDWtz5PYKEWDtMaceIiV5bk

Z raportu nie wynika konkretna nazwa ani specyfika wirusa. Podane jest jedynie to, że przede wszystkim ewentualna pandemia powstanie przed 2030 rokiem,  a jej źródłem będzie właśnie kraj środka.

Max Kolanko na nagraniu mówi również między innymi,  że laboratorium w Wuhan pracowało na skraju ryzyka. Z tego właśnie powodu służby USA o całej sytuacji postanowiły poinformować ówczesną głowę państwa.

Internauci niedawno przypomnieli nagranie, na którym Mariusz Max Kolonko już w 2012 roku mówi najprawdopodobnie o koronawirusie. Ciężko powiedzieć jednoznacznie. Eksperci raczej odrzucają pewne hipotezy wynikające z raportu przytoczonego przez byłego reportera TVP w USA.

Opublikowano
3 godziny temu, Denwer napisał:

Poco  ma mieć  pistolet bronić  przed  czymś  co  już  miałem  ???

Chorowałeś na covida? Były jakieś ciężkie dolegliwości czy lekko przeszedłeś.

Opublikowano
17 minut temu, galan99 napisał:

Max Kolanko na nagraniu mówi również między innymi,  że laboratorium w Wuhan pracowało na skraju ryzyka. Z tego właśnie powodu służby USA o całej sytuacji postanowiły poinformować ówczesną głowę państwa.

A które tego typu laboratorium nie pracuje na skraju ryzyka? Przecież najsłabszym ogniwem i tak zawsze tam jest człowiek.

Opublikowano

co naprawde powiedzial kadafii ??? nietrudno sprawdzic..

https://sprawdzam.afp.com/te-slowa-luzna-interpretacja-wypowiedzi-kaddafiego

9 godzin temu, Denwer napisał:

chroni    immunitet   przed sądem 

a popatrz koguta zamkneli zanim zmarl..........kolejny raz udowadniasz ze nie wiesz o czym piszesz.

kurna pare dni temu uchwalili nowe przepisy o przejsciach dla pieszych i bylbym ofiara. ale sie wydygalem jak poszedl po szynach i ledwo wyhamowal, dobrze ze tramwaj nie jechal 

Opublikowano
5 godzin temu, pafnucy napisał:

to dobrze czy źle robią?

o namawianie czy loterie ? 

6 godzin temu, mirro napisał:

Nie, nie Romanie. Tylko aspekt pocisku 1/2 cala nadlatującego z odległości 1,5km definitywnie rozwiązuje problem immunitetu i samego procesu.

dobre by to było 😇

1 godzinę temu, Ulman napisał:

Strach przed szczepieniem jest rodem ze średniowiecza ale skoro Ty kalkulujesz to może przedstaw swoje przemyślenia. 

albo wyciagnięcie faktów 95% szczepionek nie stworzono przed 10 lat testowało się na zwierzętach itp  dzisiaj w 6 miesięcy i badania na ludziach bo szkoda zwierząt 😊

1 godzinę temu, Ulman napisał:

uciekają jak się pali albo unikają kulki na wojnie gdy tylko mogą.

połowa ludzi nie musi uciekać , wystarczy ogłosić wojnę z braku leków sama padnie mam na myśli choroby cywilizacyjne cukrzyce itp 90% leków z chin 

Opublikowano
mirro napisał:

To było w sensie dotknięcia samym zamachem a nie akurat tym kalibrem. 

Kurcze... wiem tylko... żart nie wyszedł. No to po jednym i zapominamy o sprawie.

mirro napisał:

A które tego typu laboratorium nie pracuje na skraju ryzyka? Przecież najsłabszym ogniwem i tak zawsze tam jest człowiek.

Że się tak wetnę: a kto to jest ten Kolonko? Nie, żebym nie wiedział ale sprawdzam trzeźwość umysłu...

W sprawie dnia autyzmu - ja tak miałem. Niby wszystko w normie, nikt niczego nie zauważył a ja miałem wrażenie, że świat zwolnił i leci swoim trybem...

Opublikowano

co miales autyzm ??? dziecko sasiadow ma wiec nie wydaje mi sie zeby ciebie to dotknelo, chyba ze jakis bardzo lekki. w sumie to kazdy chory ma swoj wlasny autyzm .

Opublikowano

jacus - to nie katar, aby przeszło. Takie miałem wrażenie i tyle.

Taka sytuacja. Koleżka robi w stali i ma na tapecie teraz 900 palenisk do ognisk. Projekt prosty, oparty na dennicy z blachy 3 mm. U nas stal droga to zamówił w Chinach i wyszło go taniej niżby była w normalnej cenie.

Opublikowano
58 minut temu, DTaras napisał:

Taka sytuacja. Koleżka robi w stali i ma na tapecie teraz 900 palenisk do ognisk. Projekt prosty, oparty na dennicy z blachy 3 mm. U nas stal droga to zamówił w Chinach i wyszło go taniej niżby była w normalnej cenie.

Dobrze wykonali...... Tanio to nie sztuka zrobić... 

Opublikowano (edytowane)
14 godzin temu, jacus napisał:

co naprawde powiedzial kadafii ??? nietrudno sprawdzic..

https://sprawdzam.afp.com/te-slowa-luzna-interpretacja-wypowiedzi-kaddafiego

a popatrz koguta zamkneli zanim zmarl..........kolejny raz udowadniasz ze nie wiesz o czym piszesz.

kurna pare dni temu uchwalili nowe przepisy o przejsciach dla pieszych i bylbym ofiara. ale sie wydygalem jak poszedl po szynach i ledwo wyhamowal, dobrze ze tramwaj nie jechal 

To ja spr. tą interpretację:

Göring wzruszył ramionami: „Przecież to oczywiste, że ludzie nie chcą wojny. (…) Zwykli ludzie nie chcą wojny; ani w Rosji, ani w Anglii, ani w Ameryce, ani zresztą w Niemczech. To zrozumiałe. Ale przecież są przywódcy kraju, którzy określają politykę, a pociągnięcie ludzi [za sobą] zawsze jest łatwą sprawą, czy to w demokracji, czy to w dyktaturze faszystowskiej albo w parlamentaryzmie lub w dyktaturze komunistycznej”.

„Jest tu jedna różnica – wskazałem. – W demokracji ludzie mają coś do powiedzenia w sprawie, przez wybranych reprezentantów, a w Stanach Zjednoczonych tylko Kongres może wypowiedzieć wojnę”.

„Och, wszystko w najlepszym porządku, ale – głosowanie czy nie – ludzie zawsze mogą być zmuszeni do licytowania się z przywódcami. To łatwe. Wszystko, co musi pan zrobić, to powiedzieć im, że będą atakowani i potępiani za brak patriotyzmu i wystawianie ojczyzny na niebezpieczeństwo. To działa tak samo w każdym kraju”.

Tak więc prawdziwy cytat odnosi się do wojny, której nikt nie chce niezależnie od tego, w jakim kraju żyje. Göring również tłumaczy, że przywódcom krajów łatwiej wpłynąć na ludzi, gdy ci będą atakowani i potępiani za brak patriotyzmu. 

https://sprawdzam.afp.com/hermann-goring-nie-wypowiedzial-tych-slow

Edytowane przez Ywa
Opublikowano (edytowane)

Resort klimatu: prawo trzeba dostosować do regulacji UE

Natomiast w okresie niedoboru energii właściciel paneli będzie musiał ją kupić na rynku – pisze dziennik zwracają uwagę, że "cena zakupu energii będzie zdecydowanie wyższa niż sprzedaży nadwyżek prądu".

Resort tłumaczy, że zmiany są konieczne, by dostosować polskie prawo do unijnych regulacji. Część ekspertów alarmuje, że nowy system może zahamować dalszy rozwój fotowoltaiki w Polsce. Inni przekonują, że rozwój ten nie może w nieskończoność opierać się wyłącznie na dotacjach  .

https://businessinsider.com.pl/wiadomosci/cios-w-posiadaczy-paneli-slonecznych-szykuje-sie-rewolucyjna-zmiana/ymjh790

Edytowane przez galan99
Opublikowano
10 minut temu, galan99 napisał:

nie dawno pisałem że gdy rząd uzna że jest wystarczająca ilość frajerów do ogolenia wtedy przykręci śrubę, nie przypuszczałem że to będzie tak szybko

• Like 1
Opublikowano
20 godzin temu, pafnucy napisał:

taaaa. musi ze słomy ten mur...

niby  czemu  słomiany

19 godzin temu, Ulman napisał:

Strach przed śmiercią, jeśli chcesz to tak nazwać, jest dla każdego absolutnie normalny i m. in dlatego ludzie się szczepią leczą, uciekają jak się pali albo unikają kulki na wojnie gdy tylko mogą.  Strach przed szczepieniem jest rodem ze średniowiecza ale skoro Ty kalkulujesz to może przedstaw swoje przemyślenia. 

Czyli   do samochodu  też  nie wsiadasz  bo  przecież  możesz  zginąć w wypadku  :D  :D  

18 godzin temu, mikad napisał:

Chorowałeś na covida? Były jakieś ciężkie dolegliwości czy lekko przeszedłeś.

Tak   

Straciłem węch  a reszta  bez  większych dolegliwości     nic  strasznego  nie  się  czego  bać 

Opublikowano

miliony ludzi mialo mniej szczescia......

56 minut temu, witejus napisał:

nie dawno pisałem że gdy rząd uzna że jest wystarczająca ilość frajerów do ogolenia wtedy przykręci śrubę, nie przypuszczałem że to będzie tak szybko

byl u ciebie w sobote grad ? jak panele przezyly.

te zmiany maja dotyczyc nowo zakladanych instalacji.

Opublikowano

Ostatnio poznałam Polaka pracującego przy stawianiu wiatraków w Austrii. Przykładowy artykuł:

https://translate.google.com/translate?hl=pl&sl=en&u=https://www.windpowerengineering.com/&prev=search&pto=aue

A ja jestem otwarta na  wszelkie ekologiczne nowości i eksperymenty. W miarę możliwości i rozwoju chcę wszystkiego spróbować w przyszłości.

Pamiętam jak z tatą 6 lat temu dywagowaliśmy nad własną dziką mini elektrownią wodną nawet.

Opublikowano
2 godziny temu, galan99 napisał:

Natomiast w okresie niedoboru energii właściciel paneli będzie musiał ją kupić na rynku – pisze dziennik zwracają uwagę, że "cena zakupu energii będzie zdecydowanie wyższa niż sprzedaży nadwyżek prądu".

Resort tłumaczy, że zmiany są konieczne, by dostosować polskie prawo do unijnych regulacji. Część ekspertów alarmuje, że nowy system może zahamować dalszy rozwój fotowoltaiki w Polsce. Inni przekonują, że rozwój ten nie może w nieskończoność opierać się wyłącznie na dotacjach  .

https://businessinsider.com.pl/wiadomosci/cios-w-posiadaczy-paneli-slonecznych-szykuje-sie-rewolucyjna-zmiana/ymjh790

Każda  socjalistyczna władza będzie szukac kasy na socjal i urzędasów. Teraz jest marchewka w postaci zachęt, dotacji i prawa ukształtowanego tak że  to się kalkuluje ale zaraz będzie zmiana. Jak uznają że rynek już sie wysycił i kto miał panele założyć ten założył to zmienią prawo tak żeby korzyści były dla budżetu a nie inwestora. 

Będzie tak jak mówi Reagan  kpiąc z głupoty rządu "Jeśli cos działa - opodatkuj, jeśli nadal działa - reguluj, jesli przestaje działać - dotuj" Nasi są w fazie wcześniejszej - dotuj by zaczęło działać a potem bedzie jak powyżej.  

2 godziny temu, Denwer napisał:

Czyli   do samochodu  też  nie wsiadasz  bo  przecież  możesz  zginąć w wypadku  :D  :D   

Straciłem węch  a reszta  bez  większych dolegliwości     nic  strasznego  nie  się  czego  bać 

JW Polsce  jest ok 3 tys ofiar wypadków  komunikacyjnych i ponad 100 tys zgonów tylko w wyniku chorób onkologicznych więc porównanie głupkowate jak zazwyczaj.

Jak te twoje niby dowcipne komentarze czytam to obstawiam że ty przechodziłeś jakiś wirus który spowodował u ciebie utratę intelektu i nie wszystko wróciło ale nie jesteś tego świadom ze względu na deficyt tegoż 🤣  

Opublikowano

przemas - obrzęte po tłoczeniu tak, że tylko dospawuje gadżety. Blacha grubsza o mm... Jemu pasuje, ludziom pasuje bo grubsze, sprzedał tego na setki. Raczej dobrze.

A panele? Mniej jak 12 - 15 kW się nie będzie kalkulowało czyli Państwo wreszcie będzie dotowało konkretną moc. Jednorazowa dotacja powinna za tym wzrosnąć ale to nie z nimi...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v