Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 minut temu, henio2 napisał:

Ta lewak swoim zwolennikom takie rzeczy opowiada by strach i zagrożenie wywołać

Kto tu mówi o ukrytych kamerach masz prawo nagrywać rozmowę które j jesteś uczestnikiem

Czyli wg Ciebie mam cały czas nosić włączony dyktafon i może do tego kamerę, żeby mieć dowód do obrony w sądzie przeciwko niezgodnie z prawem wystawionemu mandatowi ?? Normalnie państwo prawa ;) Prokurator Ziobro który umorzył śledztwo przeciwko ministrowi Ziobrze bije brawo ;)

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

czy jest lewakiem ten który sam chce być współgospodarzem własnego otoczenia a nie najemny funkcjonariusz aparatu władzy która coraz większej przemocy się dopuszcza aby dbać przede wszyskim o artykulację przede wszystkim władzy.

artykulacja - tutaj użyta w znaczeniu - pokazać kto tu rządzi nie ważne źle czy dobrze

Edytowane przez dysydent
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

zgoda - sądy też są (bywają) do d..py ale w/g mnie wyręczanie sądu orzecznictwem przez organy wykonawcze to nie reforma a zmiana systemu u jego fundamentów

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

Te przepisy są po to by takie medy nie paraliżowały pracy sądom.            https://oko.press/absurdalny-proces-frasyniuka-za-jana-jozefa-grzyba/

I wiesz co ci powiem :) Po tych zmianach taka sprawa też by się odbyła ;) Bo akurat tutaj Frasyniuk nie podał prawdziwych danych ;) Więc mandatu by nie wystawili bo nie mieli by jak ;) Znajdź lepszy przykład ;)

Zresztą o ile się nie mylę to mandat trzeba podpisać, co zrobi policja jak ja nie będę chciał ?? Siłą mnie zmuszą do tego czy jak ?

A może wg nowego PiSiorskiego prawa mandat będzie ważny bez mojego podpisu ? Czyli w sumie policjant wejdzie do systemu, pobierze sobie moje dane, napisze sobie co tam chce, a potem ty człowieku chodź po sądach i się tłumacz ?

Edytowane przez Tomasz0611
  • Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

I wiesz co ci powiem :) Po tych zmianach taka sprawa też by się odbyła ;) Bo akurat tutaj Frasyniuk nie podał prawdziwych danych ;) Więc mandatu by nie wystawili bo nie mieli by jak ;) Znajdź lepszy przykład ;)

To jak nieprawdziwe dane to debila od razu do karceru albo do świrow.🤣

• Like 1
Opublikowano
19 minut temu, henio2 napisał:

To nie te czasy możesz wszystko nagrać telefonem i potem posłużyć się w sądzie

No to jeśli się nie posłużysz to funkcjonariusze będą mogli  robić wszystko  co im sie podoba.  Ale byś beczał gdyby to Tusk wprowadził. Beee, beeeee, beeeeeeeeee!!!🐏

Te przepisy są po to by takie medy nie paraliżowały pracy sądom.            https://oko.press/absurdalny-proces-frasyniuka-za-jana-jozefa-grzyba/

I jak zmienią przepisy to policja bedzie "na oko" stwierdzać kto jest kim? Od razu widać że wyszło to z głowy tytana intelektu

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
6 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Ale do karceru jako Grzyb czy Frasyniuk ?? ;) Bo wsadzili by Grzyba, a Frasyniuk był by wolny ;) 

Prosty sposób zaostrzyć kary za podawanie fałszywych danych i się żartów odechce 

Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał:

Ale do karceru jako Grzyb czy Frasyniuk ?? ;) Bo wsadzili by Grzyba, a Frasyniuk był by wolny ;) 

Bezdomny wyszedł z domu i nie wie jak się nazywa może tam by pamięć wróciła .🤣

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

no wreszcie przeczytałem ten link od @henio2  :D  i w sprawie z Frasyniukiem/"Grzybem" to jeszcze sąd powinien rozpatrzyć czy policja nie stała się stroną politycznych sporów bo upolitycznienie policji to czasy ... itd

tak PiS z nadziei na lepsze przekształca się w obawę przed najgorszą zarazą społeczną jaką jest nietolerancja i przymus podsycony ideologią.
Opamiętajcie się bo będzie źle w najlepszym wypadku tylko z Wami a gdyby zbyt dużo wam się udało to ze wszystkimi którym przyjdzie żyć w tym co po was zostanie

Edytowane przez dysydent
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Aj tam bawić się w jakieś kodeksy i inne sreksy. Kilka baraków, podziemne prysznice i kilka piecyków ze wspólnym kominem załatwi wiele spraw. heniek podsuń to Butaprenowi.

Edytowane przez agromatik
  • Haha 2
Opublikowano

Żal mi takich lewaków jak wy co paranoicznie boją się wszystkie go i na każdym kroku widzą zagrożenie 😋

Nie możecie znieść tego że pewnie straciliście posadki które gwarantował wam poprzedni układ

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

jeśli do mnie piszesz to ja się nie boję
ja straszę
na zbyt wiele sobie nie pozwolimy i jest granica po za którą dyskusje się kończą i nikt nie będzie czekał na pełne zniewolenie przez jedną opcję polityczną reszty

Ten pomysł jest tylko jedną z kropli do dzbana i nie wiadomo jak długo jeszcze ucho wytrzyma.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, henio2 napisał:

Żal mi takich lewaków jak wy co paranoicznie boją się wszystkie go i na każdym kroku widzą zagrożenie 😋

Nie możecie znieść tego że pewnie straciliście posadki które gwarantował wam poprzedni układ

Kurcze, poprzedni układ gwarantował mi posadę w moim gospodarstwie a teraz już PiS mi zabrania robić co chce, niedługo będa mi planować co można siać a co nie :) A może jeszcze ceny mi na towary produkowane w moim gospodarstwie ustalac?? 

Opublikowano
6 minut temu, henio2 napisał:

PIS = Paranoja I Socjalizm

W jakich krajach sa takie regulacje jak proponuje PIS? 

Opublikowano
8 minut temu, henio2 napisał:

Ja to mogę być nawet zdekomunizowany bo gospodarzyć zacząłem przed 89.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Mandaty dla kierowców – dziś i po zmianach: będziecie bez szans!

W obecnym stanie prawnym, co do zasady, kary za wykroczenia wymierzane są przez sądy. Aby kierowca mógł zostać ukarany mandatem, musi wyrazić na to zgodę. Po zmianach proponowanych przez posłów PiS de facto sądy zostaną zastąpione przez funkcjonariuszy policji. Odmowa przyjęcia mandatu nie będzie już możliwa, a odwołanie od niego bardzo trudne i – w większości przypadków – skazane na porażkę.

Rzecznik rządu o luzowaniu obostrzeń: nie należy się spodziewać szerokiego otwarcia .

W tej chwili sytuacja, jeśli chodzi o epidemię, nie należy na najłatwiejszych. W związku z tym trudno podejmować decyzje, które by się wiązały z jakimś szerokim otwieraniem gospodarki czy życia społeczno-gospodarczego. Decyzje zostaną lada moment zaakceptowane. Dzisiaj najprawdopodobniej będzie konferencja w tej sprawie - mówił w programie "Onet Opinie" rzecznik rządu Piotr Müller.

Przyjrzyjmy się temu, jak to wygląda czy Wielkiej Brytanii. Tam doszło do jeszcze mocniejszego ograniczenia. W Niemczech w niektórych landach są przepisy, że nie można się przemieszczać w odległości większej niż 15 km - powiedział Müller.

Może coś poluzują a może i nie kto to może wiedzieć jak będzie .

Edytowane przez galan99
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, dysydent napisał:

poczekaj "intelektualisto" jak trafi Ci się jakiś nawiedzony policjant co Ci mandat wystawi dyskusyjny  i zobaczysz jak jesteś bezradny wobec debili w aparacie państwowym a przecież zgodnie ze zwykłą statystyką tam takowych też nie brakuje a jeszcze nie daj Ci Boże gdy by się okazało że ja jestem z tego aparatu to mogę go wykorzystać do czysto osobistych.

Nie masz wyobraźni jak szerokie skutki ta zmiana wywoła i jak będzie nadużywana.

co do tych "innych urzędów" to jak najbardziej zgoda ale czy nie wynika z Twojej nawet wypowiedzi że jednak uznajesz to za negatyw?

Ja tam  się  nie  boje   przestępcą  drogowym  nie  jestem     PZU   daje  mi  same  piątki   za  jazdę  także  ja  się  nie  obawiam   tego.  Przestrzegam  przepisów   i  żaden  Policjant  mi  nie straszny 

A  z tymi  nadgorliwymi    zawsze  można  będzie  złożyć  odwołanie  do  sądu  

Ja  nie  widzę  w tym  nic   niebezpiecznego. a w ręcz  przeciwnie  będzie  dużo  lepiej  bo  Policja  nie będzie  musiała  tracić  czasu  na   pisanie  wniosków  o  ukaranie   tylko  walnie  mandat  i  niech  gamoń  sam  sie   odwołuje 

Edytowane przez Denwer
Opublikowano (edytowane)

a jakież to "układy" poprzedni czy obecny? to znaczy że jednak chcecie jakiś inny "układ" ...
no i się wydało. ;)
ja tam nie widzę różnicy bo koryto to samo i najtłustsze wieprze nadal przy nim te same co najwyżej warchlaki nowe co niektóre w tym parę na rzeź z góry ... ktoś musi podobne pomysły afiszować jak ten  mandatami i dlaczego Kaczyński czy Ziobro z nim nie wyskoczył czy - dajmy na to - Sasin? tylko jakieś nikomu nie znane nowe...
jak by co...czyż nie?

@Denver to co piszesz to teoria
 @Ulman zapytał w jakich krajach jest podobnie aby ocenić praktykę
ja nie wiem w jakich krajach ale pierwsze gdzie bym sprawdzał to Rosja, Korea północna może Chiny no ale na razie czas mi się kończy wolny i może kto inny wcześniej odpowie Ulmanowi na to pytanie

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
7 minut temu, galan99 napisał:

Mandaty dla kierowców – dziś i po zmianach: będziecie bez szans!

W obecnym stanie prawnym, co do zasady, kary za wykroczenia wymierzane są przez sądy. Aby kierowca mógł zostać ukarany mandatem, musi wyrazić na to zgodę. Po zmianach proponowanych przez posłów PiS de facto sądy zostaną zastąpione przez funkcjonariuszy policji. Odmowa przyjęcia mandatu nie będzie już możliwa, a odwołanie od niego bardzo trudne i – w większości przypadków – skazane na porażkę.

I cała reforma którą ciemny lud popiera obróci się przeciw nim . Wśród nich jest najwięcej gamoni i nieuków i to oni  będą głównym płatnikiem tych mandatów. Tak to już jest że doły społeczne nie wiedzą o co chodzi i albo się cieszą z rosnacych podatków albo popierają nakładanie mandatów które ich dotknie najbardziej. To jest elektorat idealny bo uwierzy w wszystko i zaakceptuje każda rzeczywistość jaka im PIS zaaplikuje.

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, dysydent napisał:

@Denver to co piszesz to teoria

Nie  teoria  a praktyka   wystarczy  przestrzegać  przepisów  a nic  ci  nie  grozi.

A w wypadkach  nadgorliwych   jest  sąd 

138139344_3304462399657814_7611373744710

Opublikowano (edytowane)

ten co go @henio2 tak wyśmiewa?

a @jarecki słusznie zauważył że sądy są nieudolne niewydolne i ogólnie mają tam bajzel największy jaki pamiętam tam był
de facto władza sądownicza oddawana jest po za jurysdykcję sądów  bo zgadzam się że nawet wiele niesłusznych mandatów zostanie zaakceptowanych przez "gamoniostwo" a czy rolą państwa jest żerować na gamoniach czy ich przynajmniej nie wykorzystywać jeśli nie bronić przed cwaniakami?

dobra bo rzeczywiście czasu wiele nie mam i na razie głowy do tego wszystkiego aby "drążyć dalej"
na ra

I do not have Facebook I've been blocking it for a long time

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Denwer napisał:

Nie  teoria  a praktyka   wystarczy  przestrzegać  przepisów  a nic  ci  nie  grozi.

A w wypadkach  nadgorliwych   jest  sąd 

138139344_3304462399657814_7611373744710

Ale podobno u nas sądy są do niczego i tam żeby wygrać to trzeba do układu nalezec :) Albo do tzw. kasty ;) To jak szary kowalski ma dojść sprawiedliwości?? 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v