Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

ooo i info z teraz https://www.tvp.info/54095484/chiny-wladze-zezwola-na-posiadanie-trojga-dzieci           Spadek liczby urodzeń w Chinach wiązany jest między innymi z wysokimi kosztami życia w dużych miastach. Wiele par mieszkających w chińskich metropoliach opiera się presji rodziców i nie chce mieć dzieci, ponieważ cenią sobie niezależność i kariery zawodowej bardziej, niż powiększenie rodziny.  

Opublikowano
46 minut temu, jarecki napisał:

ja bym poszedł jednak w wygodne życie , kiedyś pisałem  coraz puzniej kobiety decydują się na macierzyństwo wiecej czasu poswiecają na podróżowanie najpierw praca , potem okazuje się żę mija 30 rok życia ,   Zauważ kto robi dzietność w krajach jak niemcy , anglia , usa to nie  rodowici mieszkańcy tych terenów a ,, biedota '' która napłyneła za pracą  , 

29👍

37 minut temu, jarecki napisał:

wystarczy wesprzeć sie takimi krajami jak anglia , niemcy , francja , usa to nie rodowici obywatele wymienionych krajów odpowiadają za przyrost naturalny , nawet i w polsce klasa srednia najczesciej ma jedno dziecko i to w dość puznym wieku  jest już udokumentowane żę polki mieszkające w angli mają wiecej dzieci , i raczej terorie Jacusia że się az tak tam bzykają odrzuce  kolejny powód to ilosc polek w wieku ,, rozrodczym '' bardzo wiele po wejsciu do unni wyjechało https://www.money.pl/gospodarka/polki-chetniej-rodza-na-emigracji-w-wielkiej-brytanii-przoduja-w-rankingu-6542661708626049a.html

I fakty mówią same za siebie. Mam siostrzenicę i bratanka z podwójnym obywatelstwem oraz w żyłach mojego płynie obca krew.

Analogicznie mamy teraz ekspansję Ukraińców. Tak samo mamy przepływ towarów, usług. Ważne, aby życie się tliło.

Opublikowano

na zachodzie europy dla wielu madek posiadanie dzeci to sposob na dostatnie zycie  bez zbednego przepracowywania sie.. benefity sa takie ze spokojnie mozna zyc na dobrym poziomie z socjalu, u nas poziom  socjalizmu jest nizszy ale ogolnie poziom zycia tez jest nizszy.

ukraina  tez wymiera w jeszcze wiekszym tempie niz polska.

jarecki-ile polki w gb sie  bzykaja to trudno powiedziec ,ale na pewno skutki tego widac, po 9 miesiacach, o wiele czesciej niz w polsce, do tego niekoniecznie[jak wynika z linku] z polakami.,

Opublikowano
22 godziny temu, Ulman napisał:

Aaaa,  to teraz się okazuje że nie ty tak twierdzisz tylko lekarze i specjaliści. Zaprzaństwo poziom master🤣

Są 3 proste pytania na które jak widać nie wystarcza ci  intelektu by jasno odpowiedziec.

1.Szczepionki powodują śmierć obywateli - tak czy nie?

2. Rząd namawia  i promuje szczepienia  - tak czy nie?

3. Bezgranicznie popierasz rzad we wszystkim co robi - tak czy nie?

Dasz rade na to odpowiedzieć czy to zbyt wiele jak na tak tęgi intelekt?

Kiedy i ile rząd wypłacił odszkodowań za śmierć po szczepieniu?

1. Tak

2.  Tak  rząd  jak  i  opozycja 

3.  Nie

Opublikowano

Zanim napiszesz o decyzji to weź pod uwagę okoliczności. Stabilizacja pozwala podjąć mową analizę położenia i powziąć decyzje. Gdy zapytasz decydentów o stabilizację usłyszysz: "dalim przecież pinset" gdy zapytasz o przeciwdziałanie wykluczeniom usłyszysz to samo. To jest schizofrenia a nie żadne działania społeczne. Schizofrenia nastawiona na zbijanie własnego kapitału. Dodatkowo to wieloletnie, naiwne przyglądanie się sytuacji, wręcz napawanie nią to objaw psychopatii - uparty wstręt do uczenia się.

Opublikowano

16 minut temu, 6465 napisał:

Kurde jak kto ma chęć to i pod trzepakiem się będzie bzykał, gdzie tam szukać GB. 😁

a u ciebie s-wirus zmienil cos w checi czy nie jak u mnie 😜, kurna nie mam trzepaka.

• Haha 1
Opublikowano
19 godzin temu, racyl napisał:

Ten twój wpisik dokładnie pokazuje jakie ty masz pojęcie o obrocie pieniądza

Jak będziesz miał tytuł profesora i za sobą pracę na uczelni to może takiej samej kasy się dorobisz na starość

jej poglądy od zawsze mi się nie podobają , jeśli ma ten tytuł to niech ma ale dostać się do europarlamentu za co za ośmieszanie księży i biskupów ? 

jej ataki na wiarę katolicką są obrażaniem moich uczuć religijnych , znalazła sobie przystań w komunistycznym europarlamencie . Głosowali na nią byli esbecy którym pis zmniejszył emerytury a tytuł profesora dostała za sprzyjanie władzy komunistycznej w PRL 

19 godzin temu, Ulman napisał:

Komunistyczna mentalność się odezwała ? A co cię obchodzi kto ile i za co będzie miał?  Jeśli ma to w wyniku nadużyć to zgłoś sprawę a jak nie to paszoł won! Pewnie w swym komunistycznym poczuciu srawiedliwości społecznej byłbyś za dekretem żeby jej dać ze 3 tysiące bo wujek Mietek tyle dostaje a całe życie ciężko pracował przy łopacie bo się tylko do tego nadawał. 

Piszesz że nie powinno się wybierać bogatych? A jakie to bogactwo te 19tys. miesięcznie?   Pewnie dziadów najgorszych i matołów ostatnich trzeba  wybrać żeby godnie reprezentowali swój elektorat i prawili mądrości rodem spod wiejskiego sklepu w Brukseli. 

Mentalność za Lenina czy powojennej komuny wśród prymitywnych aparatczyków była taka sama jak twoja - jak ktoś ma lepiej to trzeba mu dopieprzyć i sprowadzić do własnego robolskiego poziomu. Prawicowiec by sie cieszył że ktoś ma pieniądza a lewak najchętniej od razu by komuś zabrał. Ot i cała prawda o PISowskich prawicowcach. 

Za komuny na szczęście byłem małym chłopcem i jakoś prześlizgnąłem się do dzisiejszej śmiesznej demokracji która charakteryzuje się samymi nakazami i zakazami dla zwykłych ludzi . Gospodarczo 1 % się bogaci , reszta na nich pracuje , jak ja taki jestem komuch , to ty chyba konfederat lub anarchista ? bo za lewicowca się nie uważasz 

Majątek Jarosława Wałęsy. Syn byłego prezydenta jest milionerem

https://www.o2.pl/biznes/majatek-jaroslawa-walesy-syn-bylego-prezydenta-jest-milionerem-6645552914082624a

• Like 1
Opublikowano
24 minuty temu, Mariusz2903 napisał:

jej ataki na wiarę katolicką są obrażaniem moich uczuć religijnych

A ja tam nie mam żadnych uczuć religijnych, czyli nie można mnie obrazić. Jestem rzymskim katolikiem i ciul. 😂

Opublikowano
2 godziny temu, Mariusz2903 napisał:

jej poglądy od zawsze mi się nie podobają , jeśli ma ten tytuł to niech ma ale dostać się do europarlamentu za co za ośmieszanie księży i biskupów ? 

jej ataki na wiarę katolicką są obrażaniem moich uczuć religijnych , znalazła sobie przystań w komunistycznym europarlamencie . Głosowali na nią byli esbecy którym pis zmniejszył emerytury a tytuł profesora dostała za sprzyjanie władzy komunistycznej w PRL 

Ktoś ją tam wybrał...... Więc jakieś kogoś ma poparcie..... 

Opublikowano

autor: Fratria

Paweł Kukiz przestał stać w rozkroku , dogadał się z Kaczyńskim , chodzi o poparcie programu Pisu a nie o koalicję . Szkoda że z jego ruchu dużo nie zostało , miał nie złe pomysły na politykę ale ostatnio jest bardzo cicho o nim .

Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, 6465 napisał:

Chęci są tylko dostępu do dziury nie ma.😜

A gdzie dziura się podziała zarosła czy wyjechała ? .

Ciekawa sytuacja .

Brytyjczycy byli wyjątkowo zmotywowani do przyjęcia szczepionek. Prawie 40 mln dorosłych otrzymało co najmniej jedną dawkę, a 25 mln zostało w pełni zaszczepionych. Te wyniki sprawiły, że rząd uznał za stosowne znieść część obostrzeń. Luzowanie, które miało rozpocząć się 21 czerwca, prawdopodobnie jednak nie dojdzie do skutku.

Trzecia fala pandemii uderza w Wielką Brytanię. W ciągu tygodnia o 40 proc. wzrosła liczba zakażonych .

Eksperci z Uniwersytetu Cambridge jasno dają do zrozumienia, że w Wielkiej Brytanii rozpoczęła się trzecia fala pandemii. Od minionego piątku co dzień notuje się tam 3–4 tys. nowych zakażeń. Większość to indyjska wersja wirusa.

Edytowane przez galan99
Opublikowano
1 godzinę temu, Mariusz2903 napisał:

autor: Fratria

Paweł Kukiz przestał stać w rozkroku , dogadał się z Kaczyńskim , chodzi o poparcie programu Pisu a nie o koalicję . Szkoda że z jego ruchu dużo nie zostało , miał nie złe pomysły na politykę ale ostatnio jest bardzo cicho o nim .

Niemożliwe! W każdym razie nie wygląda na mięczaka. On się w ogóle dogaduje? Pewnie na krótką metę mając w tym interes, jak to On.

Jedni twierdzą, że ego go gubi a inni, że ma elastyczne pryncypia.

Sztaudynger być może pisał właśnie o nim: Dzięki szatańskiej pysze jednych nie słucham, drugich nie słyszę.

Opublikowano

galan - w kraju gdzie jest 67 mln chłopa 40 mln to sami dorośli? Ani jednego antyszczepionkowca? Coś nie ten tego. Ale jak weźmiesz dane mówiące, że podano tam 64 mln dawek z czego 25 mln to pełne szczepienie Wyjdzie Ci, że zaszszepiono 39 mln ludzi z czego 25 pełną dawką czyli ma kto chorować... Nic ciekawego tu nima.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v