Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
2 minuty temu, jarecki napisał:

i wyjdziesz na ulice i ćie samochod zabije ,  kupować bardziej swiadomie czytać etykiety wcale ten towar przyzwoity nie musi być dużo droższy od tego niskiej jakośći 

o. to wystarczy "mądrze" etykiety pisać aby towar poszedł. To że umiesz czytać wcale jeszcze o świadomości czegokolwiek nie świadczy.  to że wierzysz we wszystko co napisane jest wręcz dowodem braku jakiejkolwiek własnej świadomości.

• Like 2
Opublikowano
Przed chwilą, galan99 napisał:

Ale co czytać wszyscy ładują ile wejdzie bo na markety towar musi być elegancki .

i tu się mylisz biedra ma wiele wedlin gdzie zwartosc miesa wynosi ponad 1 kg na wyprodukowanie 1 kg gotowego wyrobu szynki czy kiełbasy , tez nie kupuje wedlin bo ojciec mi robi zawsze .

Opublikowano
1 minutę temu, dysydent napisał:

o. to wystarczy "mądrze" etykiety pisać aby towar poszedł. To że umiesz czytać wcale jeszcze o świadomości czegokolwiek nie świadczy.  to że wierzysz we wszystko co napisane jest wręcz dowodem braku jakiejkolwiek własnej świadomości.

komuś trzeba zaufać ;)

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, galan99 napisał:

Politycy jakie posiadają Majątki jak do tego doszli w bardzo krótkim czasie .

A nowy ład jeszcze bardziej im w tym pomoże .

ee dziś  gdzieś czytałem że 3 mln . polaków ma zarobki powyżej 7 tys netto miesiecznie wiec nie trzeba być politykiem 

Opublikowano
4 minuty temu, jarecki napisał:

komuś trzeba zaufać ;)

I władza właśnie takich bez🧠 lubi bo nawciskają im ciemnoty a ci na nich głosują. 🤦‍♂️

8 minut temu, jarecki napisał:

i tu się mylisz biedra ma wiele wedlin gdzie zwartosc miesa wynosi ponad 1 kg na wyprodukowanie 1 kg gotowego wyrobu szynki czy kiełbasy 

Czy jesteś tego pewien?🤨

Opublikowano

pewny łatwo odróznic wedline która jest zrobiona przynajmiej w 90 % z miesa , ma inną konsytstencje   tego maczki sojowe czy zagestniki inne nie podrobią narazie jeszcze 

Opublikowano

przemysl miesny znam  od podstawowki-dali mi drzewo i kazali wedzic, 5 godzin mnie zeszlo ale dalem rade, u nas  w gminie i sasiednich jest wiecej masarni niz hodowcow swin 😂, ubojni zostalo 2 wiec swinie wywoza na orawe do uboju a mieso przywoza z powrotem.

znam masarnie ktora scieki wylewala do rzeki- drzewa ktore rosly na brzegu uschly😛 .

Opublikowano

dobrze że w czasie przeszłym ,, wylewała '' no i umie w okolicy ubojni brak , swini  brak , a mini masarni  coraz wiecej i jest w nich potencjał na rozwój nawet tylko już ukraincy noskiem kręcą na taką prace .

Opublikowano

Jest takich całe mnóstwo ale że bazujesz na głupkowatych stereotypach wyjętych wprost z opowieści spod wiejskiego sklepu, to nie masz o tym pojęcia. 

Wyjedz poza swoje Pierdziszewo do jakiegoś marketu i poczytaj co  jest na etykietach. Jeśli podejrzewasz że producent kłamie to mu to udowodnij , załóż sprawę którą oczywiście wygrasz. Zgarniesz miliony i niebywałą sławę a kto wie może nawet swój talh show dostaniesz by głosić niestworzone teorie sPISkowe. 

Opublikowano

W kościele dziś zobaczyłem nowy dekalog na czasy zakaźne. Rozbawił mnie pkt 3.🤣

No i pkt.8 też jakoś tak mnie nurtuje. Nie wiem o jaki testament chodzi, chyba nie ten o materializmie traktujący?🤔😜

1. Modlić się do Boga
2. Słuchać służb medycznych
3. Nie czytać za dużo na ten temat
4. Przemyśleć sens życia
5. Przygotować się na ewentualną chorobę i śmierć
6. Pojednać się z niepojednanymi
7. Wyspowiadać się
8. Sporządzić testament
9. Wykorzystać czas na relacje z domownikami
10. Powtarzać ze spokojem serca:
„Chociażbym chodził ciemną doliną,
zła się nie ulęknę, bo Ty jesteś ze mną” (Ps 23,4)

30 minut temu, jacus napisał:

przemysl miesny znam  od podstawowki-dali mi drzewo i kazali wedzic, 5 godzin mnie zeszlo ale dalem rade, u nas  w gminie i sasiednich jest wiecej masarni niz hodowcow swin 😂

znam masarnie ktora scieki wylewala do rzeki- drzewa ktore rosly na brzegu uschly😛 .

A ryby pewnie jak kabany wielkie?😁 Czy zdechły z dobrobytu?

Opublikowano

galan, jak Twój kurczak srając na podwórku zbiera co popadnie w tym szajs zgubiony z opryskiwacza czy strute owady i w ten sposób karmi koleżkę kurczaka to obojgu wątroby kasuje podobny syf i odkłada się w kościach i mięsie. Niczego nie możesz być pewien.

• Haha 1
Opublikowano
12 minut temu, Agrest napisał:

W kościele dziś zobaczyłem nowy dekalog na czasy zakaźne. Rozbawił mnie pkt 3.🤣

No i pkt.8 też jakoś tak mnie nurtuje. Nie wiem o jaki testament chodzi, chyba nie ten o materializmie traktujący?🤔😜

1. Modlić się do Boga
2. Słuchać służb medycznych
3. Nie czytać za dużo na ten temat
4. Przemyśleć sens życia
5. Przygotować się na ewentualną chorobę i śmierć
6. Pojednać się z niepojednanymi
7. Wyspowiadać się
8. Sporządzić testament
9. Wykorzystać czas na relacje z domownikami
10. Powtarzać ze spokojem serca:
„Chociażbym chodził ciemną doliną,
zła się nie ulęknę, bo Ty jesteś ze mną” (Ps 23,4)

Aż dziw że to znalazłeś w kościele. Państwo do dzisiaj nie opracowało takiego zbioru zasad.:lol:

Opublikowano

Ale faktycznie Pkt 3 można by zmienić, Np. " Odbiornik radiowy ustawić na częstotliwość ogólnopolskiej rozgłośni radiowej, która bedzie przekazywać komunikaty służb odnośnie zarazy"  Odbiornik powinien posiadać zapasowe akumulatory na wypadek przerw w dostawach energii.:lol:

Opublikowano

Nie wiem i obym jak najdłużej wiedzieć nie musiał.

Ale jak dla mnie to nie na miejscu ten dekalog.

Widzę że w necie są już inne dekalogi na czasy zakaźne, troszkę inny przekaz mają😉

Opublikowano
31 minut temu, Agrest napisał:

8. Sporządzić testament

A na ciula testament kiedy mogą wymrzeć wszyscy? A ten co przeżyje , to i tak zgarnia wszystko. Taka swoista kumulacja.:lol:

Opublikowano
15 minut temu, DTaras napisał:

galan, jak Twój kurczak sr***c na podwórku zbiera co popadnie w tym szajs zgubiony z opryskiwacza czy strute owady i w ten sposób karmi koleżkę kurczaka to obojgu wątroby kasuje podobny syf i odkłada się w kościach i mięsie. Niczego nie możesz być pewien.

Daj spokój bo ludziom już widać tak mózg wyprali ze sami nie wiedzą co mówią kupuj w markecie a ja będę jadł swoje .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v