Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
14 godzin temu, pafnucy napisał:

Hubertus, a tak z ciekawości. wpłaciłeś coś na tą belarkę dla Andrzeja?

Nie wpłaciłem i guzik mnie to interesuje. Jak już pisałem kilka razy. Każdy robi ze swoją forsą co mu pasuje.

13 godzin temu, Agrest napisał:

Przeczytałem kilka ostatnich postów i myślałem że źle temat kliknąłem, ale nie. Ulman też rolnik z Podlasia🤣😜

Myślałem że o prezydencie piszecie.

Hubertus, nie wiem ile do tego państwa oddajesz, ale normalne że najpierw kasa w błoto idzie. W końcu np taka Via Karpatia z błota się rodzi.

A mirro to nawet cemenciaka fendta z niej chciał kupić🤭

Jako osoba pracująca na etacie oddaję bardzo dużo. Jak budują drogę to nie mam pretensji. Ale jak rozdają patologii zachęcając do nieróbstwa to mnie to denerwuje. Dlatego żebrzący Andrzej mnie nie interesuje bo dają mu prywatni i dobrowolnie. Każdy może nie dać. Natomiast żebrzący składając wnioski po opiekach czy pośredniakach mnie wkurzają.

11 godzin temu, Ulman napisał:

Muszą zachęcać do szczepień bo własnie trzon ich elektoratu nie chce sie szczepić i boją się że im wyznawcy wymrą. 

On nie jest rolnikiem tylko chłopkiem Nic nie rozumie  a opłacalność ma proporcjonalną do wiedzy i umiejętności. Jak masz taka samą to zastanów sie nad sobą.

To mocno niesmaczne by nawet w żartach proponować życiowego niedojdę i gamonia na takie stanowisko. Wiem że prezesowi sie udało  ale to wyjątek który potwierdza regułę.

Masz rację jednak ludzie tacy są chętnie wybierają jednostki słabsze by z nich szydzić i się wyśmiewać podbudowując tym własne ego. 

11 godzin temu, dysydent napisał:

z góry przepraszam jeśli wcześniej temat był poruszany ale ja "granatem od pługa oderwany" bo na ten czas huk roboty w polu i nie nadążam z czytaniem no ale w końcu ... i natrafiłem na to
cyt. -"W wyniku porozumienia Republika Czeska zgodziła się wycofać wniosek skierowany do Trybunału Sprawiedliwości Unii Europejskiej - oświadczył w nocy z poniedziałku na wtorek premier Mateusz Morawiecki, odnosząc się do sporu o kopalnię w Turowie. Tymczasem dziś premier Czech Andrej Babisz poinformował, że nie ma planów wycofania skargi przeciwko Polsce w sprawie kopalni Turów."

i weź tu zgadnij który z Nich kłamie? ;) :D

no "czeski film"

Pinokio zawsze kłamie. Ciekawe czy w tv pis już powiedzieli, ze mamy Czechom za ponad 40 mln Euro wodociągi zbudować by mogli pić wodę. Nic nie jest dogadane i Czechy nie wycofają pozwu z TSUE do póki Polska nie spełni stawianych przez nich warunków i nie podpisana zostanie umowa. A że u nich wybory warunki będą nas drogggoooo kosztowały.

9 godzin temu, nie napisał:

Morawiecki:

" Mając na uwadze zacieśnienie transgranicznej współpracy z Republiką Czeską, wydaje się, że jesteśmy już bardzo bliscy porozumienia. W wyniku tego porozumienia Republika Czeska zgodziła się wycofać wniosek do TSUE."

Babisz zaprzeczył, że Czechy są gotowe wycofać (obecnie) skargę, bo jeszcze nie osiągnięto porozumienia."

Sęk w tym, że porozumienia nie ma. Dopiero po jego podpisaniu Czechy zgodzą się wycofać pozew. Ale najlepsze jest co będzie w tym porozumieniu. Ile zapłacimy za niedojdy z pisu. Bo już mówi się, ze mamy im za ponad 40 mln Euro zbudować wodociągi i zaopatrzenie w wodę. U nich są wybory my jesteśmy na musie. Wydoją nasz rząd jak nic. A TSUE już za nie całe 30 dni zacznie naliczać kary. Czyli Polski rząd jest pod presją czasu by dogadać się a raczej spełnić warunki Czechów i podpisać porozumienie. Dopiero po jego podpisaniu Czechy wycofają pozew. Brawo durnie z pisu. Gdzieście byli od kilku miesięcy?

Opublikowano
46 minut temu, hubertuss napisał:

Brawo durnie z pisu. Gdzieście byli od kilku miesięcy?

Blokowali polską turystykę aborcyjną.😂

47 minut temu, hubertuss napisał:

Czyli Polski rząd jest pod presją czasu

Nic nowego. Ani czasu, ani rozumu czyli pozostaje ogłosić sukces. Albo że nas mordują.😂

• Like 1
Opublikowano
15 godzin temu, Denwer napisał:

190166428_810299339601492_64300093591483

za jego rządów Polacy zostali by Europejczykami na całego ale pensja minimalna poszła by w dół na 1500 zł , siedział by w Brukseli i poklepywał urzędasów tak jak Tusk . Wieś i ludzie niewykształceni stali by się parobkami elit 3 RP , demokracja miała by się wtedy bardzo dobrze nie tak jak teraz 

Opublikowano (edytowane)

A przypadkiem bajzel z Turowem nie jest efektem obsadzania odpowiedzialnych stanowisk ludźmi niewykształconymi tzw swojakami? Czyli mierny, bierny, ale wierny i w dodatku z rodziny, a braki w wykształceniu nadrobi.

Edytowane przez agromatik
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, agromatik napisał:

A przypadkiem bajzel z Turowem nie jest efektem obsadzania odpowiedzialnych stanowisk ludźmi niewykształconymi tzw swojakami? Czyli mierny, bierny, ale wierny i w dodatku z rodziny, a braki w wykształceniu nadrobi.

Ta obsada będzie zawsze , wydawało się że PIS nauczył się czegoś po rządach PO ale nie, stołki i stanowiska dla swoich ,chociaż o pracę teraz łatwiej jak za poprzedników . Miał Ruch Kukiza coś zmienić ale widać co z nich zostało , nie daj boże Ruchu Hołowni bezrobocie dwucyfrowe gwarantowane żadnego programu , jedynie ekologia i rozdział państwa od kościoła to jest szyld gwiazdy TVN 

https://wpolityce.pl/polityka/552370-z-receptami-trzaskowskiego-czy-holowni-turowa-by-nie-bylo

autor: Fratria

Edytowane przez Mariusz2903
Opublikowano

To powiadasz Hołownia by decydował o zatrudnieniu?

Mariusz, a dopuszczasz taką możliwość, że artykuł jest pisany pod założoną tezę, ogłasza ją na początku i uparcie jej dowodzi? Ja to widzę wprost. Powinno być odwrotnie.

Zapytasz po czym wnioskuję. Ano w pasie zachodnim są dwie elektrownie i jedna turbina gazowa plus kilka źródeł i to pracuje pod kreską. Wyłączenie Turowa nasra nie tylko w polskim ale i europejskim systemie energetycznym. Tsue nie nakazało wyłączać elektrowni a wstrzymać wydobycie. Doprowadzenie do tej sytuacji jest tematem komentarzy a reszta jest w rękach niedojdów u władzy.

Opublikowano (edytowane)

a co decyduje o zatrudnieniu w polsce ?  ogólnie sporo pracy dał rynek usług  a o rynku usług w pewnej czesci zadecydowały pełne portfele , to jest takie troche zapętlenie jedna gałąż zwieksza zatrudnienie to tych pracowników zaczyna brakować w innej gałezi i trzeba podnośić pensje żęby przyciągnąć pracownika a to znowu podnosi inflacje .   Hołownia nic nie zmieni ale jestem bardzo ciekawy co zrobi Trzaskowski ma spore szanse , chociaż w porównaniu z nimi Tusk był mistrzem ze swoim mliczeniem w trudnych sprawach sprawe kopalni hołownia mógł przemilczeć a nawet powinień  to zrobić dla dobra swojej parti 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

Przepraszam że na raty ale tylko tak można redagować posta w telefonie.

jarecki - owa pewna część owego sporego to ułamek bo rynek usług największy jest nie dla obywatela a podmiotu. W celu uściślenia - czyj ten portfel jest pełny skoro jesteśmy jebitnym eksporterem? Znajoma właśnie rzuciła kwity do SG (pracownik cywilny). Dojeżdża co prawda 70 km ale autostradą i nie sama. Jeździ wózkiem widłowym w Kauflandzie i zarabia więcej niż jej chłop - typowy SG.

Opublikowano
4 godziny temu, jacus napisał:

jakie zimno ?sie ubierzcie, u nas na szczescie cieplutko-jak na wyjatkowo zimny mja...

wegiel kopac jak za dawnych lat- starsi ludzie w sasiednich wsiach opowiadaja jak ich dziadowie w lasach na okolicznych gorach wiegiel wydobywali.

Nie zapominaj że mamy ocieplenie klimatu i podatki w górę podnoszą na ochronę środowiska i pozamykać kopalnie bo ocieplenie klimatu .

k**wa TO EPOKA LODOWCOWA JEST .

• Haha 2
Opublikowano

@Mariusz2903 my tu rozmawiamy o konkretnych faktach a ty odlatujesz w kierunku gdybań co by było gdyby było. Liczą się fakty a nie urojenia. A fakty są takie, że pisowska nieudolność będzie teraz drogo kosztowała jak ten węgiel z Turowa. Bo Czesi postawią takie żądania, że Polska kupę kasy za to wszystko wybeceluje. A ty dalej o tym co by było gdyby było.

A może po gdybamy o tym, że jak wprowadzą emeryturę bez podatku to 14 nie będzie a 13 będzie ograniczona. Tak, ze przeciętny emeryt albo nic nie zyska albo straci?

Opublikowano
7 minut temu, DTaras napisał:

Tusk ma taką właściwość, że gada gdy ma o czym - zazwyczaj dobra cecha.

to bardzo dobra cecha dla każego ,, milczenie jest złotem ''

Opublikowano
Przed chwilą, hubertuss napisał:

@Mariusz2903 my tu rozmawiamy o konkretnych faktach a ty odlatujesz w kierunku gdybań co by było gdyby było. Liczą się fakty a nie urojenia. A fakty są takie, że pisowska nieudolność będzie teraz drogo kosztowała jak ten węgiel z Turowa. Bo Czesi postawią takie żądania, że Polska kupę kasy za to wszystko wybeceluje. A ty dalej o tym co by było gdyby było.

A może po gdybamy o tym, że jak wprowadzą emeryturę bez podatku to 14 nie będzie a 13 będzie ograniczona. Tak, ze przeciętny emeryt albo nic nie zyska albo straci?

Z mojego gdybania wychodzi to że jak jest Kaczyński u władzy to nie ma bezrobocia i jest wzrost gospodarczy  a przyjdą Hołownie  to kolejka do PUP 

Opublikowano

Spadek bezrobocia i wzrost gospodarczy to nie zasługa Kaczyńskiego. Wzrost gospodarzy jest i był na całym świecie. A na to Kaczyński nie jest taki mocny. A bezrobocie no cóż. Kto chciał wyjechał za granicę a kto chciał pracuje w PL. Gdyby nie socjalizm w postaci 500 plus więcej kobiet by pracowało.

Opublikowano (edytowane)
35 minut temu, hubertuss napisał:

Spadek bezrobocia i wzrost gospodarczy to nie zasługa Kaczyńskiego. Wzrost gospodarzy jest i był na całym świecie. A na to Kaczyński nie jest taki mocny. A bezrobocie no cóż. Kto chciał wyjechał za granicę a kto chciał pracuje w PL. Gdyby nie socjalizm w postaci 500 plus więcej kobiet by pracowało.

Kaczyński jest jednym z bardziej znienawidzonych polityków w kraju nawiasem mówiąc nie wiem dla czego , są jednak grupy wyborców nazwał bym ich ludzie tyłów solidarności i ich rodziny dla których jest nr. 1 . Jak dla mnie powinien już nie startować na prezesa PIS nie dla tego że się nie nadaje ale dla własnego dobra i spokoju , tylko kto na następcę lista pewnie będzie długa , może jakaś podpowiedź ?

PS . Jaki spokój  bez na forum  bez Ulmana nie ma takiej zajadliwości wśród piszących 

Edytowane przez Mariusz2903
Opublikowano
4 minuty temu, Mariusz2903 napisał:

Kaczyński jest jednym z bardziej znienawidzonych polityków w kraju nawiasem mówiąc nie wiem dla czego ,

Powód jest prosty. Facet nie wie gdzie kończy się jego wolność a zaczyna wolność innego obywatela. Nie widzi tej cienkiej granicy i wpieprza się z butami mając na ustach wspaniałe hasła. Są takie typy i niestety nie są reformowalne. Poza tym w swoim otoczeniu przeprowadził selekcję wsteczną, czyli im głupszy tym lepszy. Zapomniał tylko że zabawia 38 milionowym krajem a nie swoim penisem i skutki mogą być opłakane.

9 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Jak dla mnie powinien już nie startować na prezesa PIS nie dla tego że się nie nadaje ale dla własnego dobra i spokoju , tylko kto na następcę lista pewnie będzie długa , może jakaś podpowiedź ?

Ostatni z tej listy. 

Opublikowano

1621958327c6e7708bc4b8f61ac485dd4e03729334e0f13f29506b7a457ffc3a8ea2b4e460.jpg

4 minuty temu, mirro napisał:

Powód jest prosty. Facet nie wie gdzie kończy się jego wolność a zaczyna wolność innego obywatela. Nie widzi tej cienkiej granicy i wpieprza się z butami mając na ustach wspaniałe hasła. Są takie typy i niestety nie są reformowalne. Poza tym w swoim otoczeniu przeprowadził selekcję wsteczną, czyli im głupszy tym lepszy. Zapomniał tylko że zabawia 38 milionowym krajem a nie swoim penisem i skutki mogą być opłakane.

Ostatni z tej listy. 

Odniosłeś się do kawałka wpisu a reszta postu ? 38 milionów a w tym ilu jest co popierają co robi ?

Opublikowano
1 godzinę temu, Mariusz2903 napisał:

Ta obsada będzie zawsze , wydawało się że PIS nauczył się czegoś po rządach PO ale nie, stołki i stanowiska dla swoich ,chociaż o pracę teraz łatwiej jak za poprzedników . Miał Ruch Kukiza coś zmienić ale widać co z nich zostało , nie daj boże Ruchu Hołowni bezrobocie dwucyfrowe gwarantowane żadnego programu , jedynie ekologia i rozdział państwa od kościoła to jest szyld gwiazdy TVN

Co zrobi że bezrobocie będzie dwucyfrowe? 

Opublikowano

jak wyrzuci PiS nominatów z roboty, to od razu będzie dwucyfrowe.😂

8 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Odniosłeś się do kawałka wpisu a reszta postu ? 38 milionów a w tym ilu jest co popierają co robi ?

Przecież to wolny kraj. Każdy może modlić się do kogo chce. Podoba się Kaczyński można ślinić się do Kaczyńskiego, podoba się inny, układać peany na jego cześć. Akurat ta sfera życia publicznego nie interesuje mnie zbytnio.

Opublikowano
1 godzinę temu, DTaras napisał:

reszta jest w rękach niedojdów u władzy.

zawsze u władzy są niedojdy,tylko ci wszyscy którzy siedzą wokół na płocie pozjadali wszystkie rozumy i wiedzą co i jak zrobić tylko znowu jak ci z płotu dojdą do władzy okazują się niedojdami i nieudacznikami 🤣

Opublikowano
1 godzinę temu, hubertuss napisał:

po czesci to zasługa kaczyńskiego i jego socjalu , a po drugie socjalizm nie ogranicza kobiet a wprost przeciwnie dane są jednoznaczne na tema pracy Polek

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v