Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
jacus napisał:

a jak sie nazywa tenn portal co obsluguje przez internet 500 -empatia. i taka ciekawostka to ten sam portal dla bezdomnych za 50 milionow-pamietacie jeszcze ta gownoburze pare lat temu ??? i sie przydal......

Tylkoo... Taką funkcjonalność podokładały do swoich portali Banki i nie kosztowało to 50 baniaków nawet gdyby posumować koszty wszystkich razem...

Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, pafnucy napisał:

a na socjale to nie prywatni się składają?

już bardziej żebrać jak on to chyba się nie da.

Czy on żebrze nie on pokazuje swoje słynne błotko a ludzie lubią oglądać i sami dadzą a innym gól skacze że bez  pracy ma to co inni musieli za***rdalać nieraz pokoleniowo .

Dostanie Belarkę i pomogą  wyremontować dom i traktor kupią i będzie dobrze jednemu . Jak to się powiada jednego wszyscy ze prą ale jeden wszystkich nie da rady .

Tak jak nasz kochany rząd .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
1 minutę temu, galan99 napisał:

Czy on żebrze

tak. przeczytaj na plandece na płocie.

zresztą tego mocno aż tak ja nie potępiam, bo to żebractwo to już normą się stało. wystarczy byle film na YT obejrzeć.

ja za całokształt o Andrzeju zdanie sobie wyrobiłem.

Opublikowano
7 minut temu, galan99 napisał:

Czy on żebrze nie on pokazuje swoje słynne błotko a ludzie lubią oglądać i sami dadzą a innym gól skacze że bez  pracy ma to co inni musieli za***rdalać nieraz pokoleniowo .

Dostanie Belarkę i pomogą  wyremontować dom i traktor kupią i będzie dobrze jednemu . Jak to się powiada jednego wszyscy ze prą ale jeden wszystkich nie da rady .

Tak jak nasz kochany rząd .

Tylko czy takie  darme uszanuje, na jak długo🤔? Czego tu zazdrościć niech się Cieszy chłopisko, może kiedy Kacperek ogarnie temat👍 

• Like 1
Opublikowano

łał. ale różnica. nierobom dają, a tu nierób  żebrze. szooook.

Opublikowano

Różnica jest wielka bo jedni daja dobrowolnie a drudzy z przymusu

4 minuty temu, GRZES1545 napisał:

Tylko czy takie  darme uszanuje, na jak długo🤔? Czego tu zazdrościć niech się Cieszy chłopisko, może kiedy Kacperek ogarnie temat👍 

Andrzej jest genialnym przykładem na to co pisałem wielkorotnie . Nie ma znaczenia ile mu dadzą - zostanie dziadem jakim jest dlatego socjal dla dziadów jak on , to pieniądze wyrzucone w błoto

• Like 2
Opublikowano

Ale jak ktoś chce dobrowolnie wyrzucać swoją forsę w błoto to proszę bardzo. Ale gorzej jak by państwo wyrzucało moją forsę w błoto, którą ze mnie ściąga. Dla tego dal mnie Andrzej jest lepszy niż cała masa ludzi lecących po zapomogi, kombinujących z zasiłkami i innym socjałem.

Opublikowano

Hubertus, a tak z ciekawości. wpłaciłeś coś na tą belarkę dla Andrzeja?

Opublikowano

Przeczytałem kilka ostatnich postów i myślałem że źle temat kliknąłem, ale nie. Ulman też rolnik z Podlasia🤣😜

Myślałem że o prezydencie piszecie.

Hubertus, nie wiem ile do tego państwa oddajesz, ale normalne że najpierw kasa w błoto idzie. W końcu np taka Via Karpatia z błota się rodzi.

A mirro to nawet cemenciaka fendta z niej chciał kupić🤭

Opublikowano
18 minut temu, Ulman napisał:

Różnica jest wielka bo jedni daja dobrowolnie a drudzy z przymusu

Andrzej jest genialnym przykładem na to co pisałem wielkorotnie . Nie ma znaczenia ile mu dadzą - zostanie dziadem jakim jest dlatego socjal dla dziadów jak on , to pieniądze wyrzucone w błoto

raczej wędka andrzejowi by nie pomogła , jemu ogólnie to by sie przydał dobry psycholog i nie chodzi mi że jest głupi  , ale bardziej podłamany swoim losem może nie depresja ale na wszystko patrzy sceptycznie 

Opublikowano (edytowane)

7 minut temu, Agrest napisał:

A mirro to nawet cemenciaka fendta z niej chciał kupić🤭

O mało co pewnie bym kupił. Ale dobrze wyszło , "nie ze mną te sztuczki Bruner":lol:  zamieniłem tam John dere  na 711 z turem i tez dobrze wyszło.

Edytowane przez mirro
Opublikowano
2 minuty temu, mirro napisał:

O mało co pewnie bym kupił. Ale dobrze wyszło , "nie ze mną te sztuczki Bruner":lol: ale zamieniłem tam John dere  na 711 z turem i tez dobrze wyszło.

W pułankowicach?

To już same fendty?

Opublikowano

Ale skoro już tu o Andrzeju piszecie to niechybnie karierę w parlamencie zacznie.

Wilkowyje to Pidlasie czy Zamojszczyzna???

Opublikowano (edytowane)

Eee, to Kozioł miał blisko na warszafkę🤣

Edytowane przez Agrest
Opublikowano

A był ja w Jeruzalu. Żeby nie ten plac to pewno bym nie zauważył.

Może i gupie ale mam zapytanie - Jak już ciągnik odkuty to co przeszkadza,. że był w cemencie? Beton, żelaztwo konserwuje... O ile silnik nie naciągnął do oleju o tyle uszczelniacze powinny temat ogarnąć. Silnik zaś wyremontować to nie jest jakiś duży problem. No i ile one se winszują za taką naszynę.

Opublikowano (edytowane)

Z cementem nie ma żartów. To się zamraża.  W maszynach mieszających cement z podłożem chodzi zwykle 300 koni. W posypywarkach podobnie. Cement jest wszędzie. że o klimie nie wspomnę  i chłodnicach.. W ubiegłym roku nowy silnik do 936 kosztował koło 100 tyś.  Tamten, com go olał kosztował chyba ze 160 tyś. 

Edytowane przez mirro
Opublikowano

A nie za 199 wystawiony? Młodziutki był.

Ten 315km. Trochę ponad rok i trochę ponad 20000h. Skrzynia już robiona plus kilka innych napraw. W tym tygodniu jedzie na kolejny serwis bo synchronizatory padły i jedzie 35km na h.

Ale Polskę kilka razy już objechał.

20210521_185301.jpg

Waga zestawu 20t😁

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v