Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Ulman napisał:

Zadałeś pytanie to ci  odpowiedziałem ale ty nadal żadnych argumentów i faktów nie podałeś. Kto ci powiedział że nikt nie bierze odpowiedzialności ? Mozesz jakies twarde dane na ten temat przytoczyć ?

Jakie ma przedstawić dowody jak sami naukowcy nie wiedzą jeszcze jak ten preparat działa bo za krótko są prowadzone badania .

12 minut temu, racyl napisał:

7d0e47b49e48c84fb62ec0ae27d4888a.jpg

Zarabiasz na rękę więcej niż 7 tys.? Jesteś wrogiem klasowym i będziesz dojony .

1 godzinę temu, DTaras napisał:

galan - przez rok utyskiwania przeszła Ci koło nosa cała procedura wyszczepienia Izraela. No chyba większej grupy testowej niema...

Niech się szczepią ja nie będę .

POCZEKAM JESZCZE ROK DWA ZOBACZYMY CO WYMYŚLĄ DALEJ Z TYM COVIDEM MOŻE BĘDĄ kazać co roku się szczepić to minie ten zapał durnoty .

Co do grupy testowej jak powiadasz z Izraela to poczekajmy z rok , dwa to się okaże czy będą jakieś skutki uboczne czy nie to wszystko za szybko .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
9 minut temu, galan99 napisał:

minie ten zapał durnoty .

durnotę to mają czipować. :D

Opublikowano
14 minut temu, galan99 napisał:

Jakie ma przedstawić dowody jak sami naukowcy nie wiedzą jeszcze jak ten preparat działa bo za krótko są prowadzone badania .

Podaj jakąś publikacje która potwierdzi ze naukowcy nie wiedzą.

Opublikowano
2 minuty temu, galan99 napisał:

Kto komu broni się szczepić a szczepcie się i 2 razy w roku wolno .

no i nikt nikogo nie zmusza.

tylko czemu się denerwujesz na tych którzy chcą??

Opublikowano
Dnia 15.05.2021 o 07:27, Ywa napisał:

Denwer nie wierzę, że jesteś w mniejszości. Przybijam sztamę, nie damy się wyszczepić jak zwierzęta👍

Koniec świata. Dwie osoby o tak różnych poglądach połączyła szczepionka :P.

18 godzin temu, mikad napisał:

"Zmiany mają dotknąć także programu nauczania. - W szkołach średnich wprowadzimy naukę historii dwoma nurtami tzn. historię powszechną i historię Polski. Dla każdego z tych nurtów będzie przeznaczone 2-3, może więcej godzin w ciągu tygodnia. Będzie to ogromna zmiana - zapowiedział prezes PiS."

Ja pierydyle 6 godzin historii w tygodniu a może więcej, to przedmioty ścisłe całkiem pójdą się j3bać, pranie mózgu i szykowanie nowego elektoratu, jak w krld. Za parę lat o Wałęsie już słuch zaginie ale zapewne dowiemy się że komunę obalił ojciec narodu, ukochany przywódca, najjaśniejsza gwiazda towarzysz Jarosław.

Historia "idzie" do przodu, także prędzej czy później doszło by do reformy jej nauczania. Podział na historie Polski i świata, tylko pytanie co ma z niej wylecieć a co zostać ?

2 godziny temu, galan99 napisał:

Jak zapewni PiS sobie następne 5 lat władzy z SLD to już tej władzy prędko nikt nie odbierze bo nie będzie komu odebrać .

Ten sojusz się nie uda.

26 minut temu, mirro napisał:

Zgodnie z tym co pisze ichnia prasa to szczepili dwu dawkową od początku. A sądząc po tym co piszą o badaniach skutków ubocznych to Pfizerem.

Pfizera dostali i z tego co czytałem były u niektórych osób chyba problemy z sercem po nim. Tylko ciekawe dlaczego Izrael nie dał zarobić innym koncernom ?

Słyszeliście, że jedna osoba dostała pierwszą dawkę Pfizera a drugą przez pomyłkę Astrę ?

Opublikowano

kit ze szczepionkami , dziś był browarek z beczki z soczkiem  , dopiero w 3 lokalu zjedliśmy , sporo rezerwacji jeden z powodu braku pracowników zamkniety ,  miaseczko 7 tys ludzi a 9 lokali gastronomicznych .

Opublikowano
2 minuty temu, dsbh napisał:

Pfizera dostali i z tego co czytałem były u niektórych osób chyba problemy z sercem po nim. Tylko ciekawe dlaczego Izrael nie dał zarobić innym koncernom ?

Polacy i Żydzi budowali fregaty według tego samego projektu. Nam wyszło coś fregatopodobnego z symbolicznym uzbrojeniem a im element "Stalowej Kopuły" uzbrojony w co się tyko da. No weź mi powiedz dlaczego? Jak się brać za coś to na poważnie albo wcale. 😂

Opublikowano

Bo uni to majom szemrane układy a nam pewnie Niemcy I Rosja projekt storpedowały. Najwiekszy rozmach to my mamy w obietnicach i  projektach a nie w realizacji i rozwoju.

Opublikowano

sok do piwa ??  i to z kega?? no koments.......

24 minuty temu, 6465 napisał:

A ja się zaszczepię jak tylko będę mógł. 

A będę mógł za minimum 3miesiące. 

a po co -jesli masz najnowsza mutacje to po grzyba bedziesz sie zabezpieczal przed stara chinska ???  mnie tez polozylo ale o wiele  lzej niz ciebie i jesli nie bede musial to sie nie zaszczepie.

to tak jak z grypa- co roku ludzie sie szczepili bo preparat byl na bazie stare wirusa- inaczej sie nie da- a on co roku mutuje, wiec temu zdarzaly sie choroby zaszczepionych.

biologii nie przeskoczysz.....

• Like 2
Opublikowano
4 godziny temu, Ulman napisał:

zaradny ambitny i pracowity przedsiebiorca 

Urząd Ochrony Konkurencji i Konsumentów ukarał firmę Sitech z Chociczy Małej, podwykonawcę zakładu Volkswagen Września.

Decyzja UOKiK została wydana pod koniec kwietnia tego roku. Wcześniejsze postępowanie wykazało, że Sitech zalega z płatnościami wobec 433 polskich kontrahentów. Zaległości te powstały od lutego do kwietnia 2020 roku.

Łączna kwota świadczeń nie zapłaconych w terminie wynosiła prawie 64 mln zł. Złożyło się na nią ponad 3 tysiące faktur. W skrajnych przypadkach partnerzy handlowi podwrzesińskiej firmy musieli czekać na zapłatę należnego im wynagrodzenia nawet 119 dni. Za to wszystko prezes UOKiK nałożył na Sitech 358 tys. zł kary.

kara - buuaaahhhhhaaaaaa, przez takie właśnie śmieszne kary są takie przekręty; powinni dostać 10 krotność zaległości to już nigdy więcej by tego nie zrobili 

Opublikowano

Jesteście śmieszni i niemądrzy.

Odcinacie się od wsi, lekceważycie nas.

Kaczyński w "Nowym Ładzie", który dziś ogłosił mówi o basenach na wsi, a my gazujemy miliony kur, bo szaleje ptasia grypa, sprzedajemy kilogram ziemniaków za 20 groszy i tylko w tym roku upadło 20 tysięcy gospodarstw rolnych hodujących świnie

Taki jest cały PiS. Będą kłamać jeszcze sto razy, a my sto razy te kłamstwa będziemy prostować.

PIS wymyśla, że w nowym ładzie będzie budować baseny na wsi.

Widzicie za kogo oni nas mają?

Ma nas zadowolić basen.

Ale to właśnie PiS chce likwidować dochodowe branże rolne- hodowle zwierząt, dąży do tego, by ograniczyć hodowle drobiu i wołowiny.

Chcą na nas nasyłać pseudo obrońców zwierząt, którzy będą mogli wchodzić do naszych domów.

Przyglądają się, jak rozrastają się biedronki i Kaufland . Te które wykorzystują rolników, pracowników i rząd. Dyktują ceny, warunki pracy, stawki dla rolników.

Z funduszu odbudowy na polską wieś mają trafić jakieś ochłapy. 4 Ma być to 4 proc. AGRO unia żąda 40 proc.

Jedną ręką nakładają na nas dodatkowe obostrzenia np. chlewnie mają być sterylne, jak szpitale, a na ustach mają frazesy o tym, że będą zmniejszać biurokrację.

Po prostu przestańcie ją rozbudowywać

PIS kłamie nas i samych siebie.

Panu Kaczyńskiemu, pan Puda wielu rzeczy o polskiej wsi nie powiedział.

M.in. tego, że na stole jest „reforma Kołodziejczaka”, jak nazwał ją minister rolnictwa, która zakłada, że nie trzeba będzie na emeryturze zbywać gospodarstw.

Właśnie od tego zaczął dziś Kaczyński swoją przemowę o Polskiej Wsi.

Drugie - Kaczyński chce wprowadzić kodeks rolny. Wiecie co to oznacza? Kolejny bat na rolników. Chcą nakładać kolejne zakazy i nakazy, normy i zasady. Panowie zza biurka powiedzą, jak macie hodować świnie, a później jak planu nie wykonacie perfekcyjnie będą kary.

Całość dąży do tego, by likwidować rolników, wykluczać kolejne gospodarstwa.

Nie będzie nas rolników - nie będzie zdrowej, polskiej żywności, ale będziemy mieć basen.

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
5 minut temu, nie napisał:

Urząd Ochrony Konkurencji i Konsumentów ukarał firmę Sitech z Chociczy Małej, podwykonawcę zakładu Volkswagen Września.

Decyzja UOKiK została wydana pod koniec kwietnia tego roku. Wcześniejsze postępowanie wykazało, że Sitech zalega z płatnościami wobec 433 polskich kontrahentów. Zaległości te powstały od lutego do kwietnia 2020 roku.

Łączna kwota świadczeń nie zapłaconych w terminie wynosiła prawie 64 mln zł. Złożyło się na nią ponad 3 tysiące faktur. W skrajnych przypadkach partnerzy handlowi podwrzesińskiej firmy musieli czekać na zapłatę należnego im wynagrodzenia nawet 119 dni. Za to wszystko prezes UOKiK nałożył na Sitech 358 tys. zł kary.

kara - buuaaahhhhhaaaaaa, przez takie właśnie śmieszne kary są takie przekręty; powinni dostać 10 krotność zaległości to już nigdy więcej by tego nie zrobili 

119 dni w skrajnych przypadkach? Nie rozsmieszaj mnie. Niech cie Miro oświeci jakie sa opóźnienia.

10 krotnośc zaległosci to bankructwo dla firmy i zapewne wiekszości podwykonawców - wspaniałe wyjście ,przepełnione logiką. 

Opublikowano
4 minuty temu, galan99 napisał:

Jesteście śmieszni i niemądrzy.

Odcinacie się od wsi, lekceważycie nas.

Kaczyński w "Nowym Ładzie", który dziś ogłosił mówi o basenach na wsi, a my gazujemy miliony kur, bo szaleje ptasia grypa, sprzedajemy kilogram ziemniaków za 20 groszy i tylko w tym roku upadło 20 tysięcy gospodarstw rolnych hodujących świnie

Taki jest cały PiS. Będą kłamać jeszcze sto razy, a my sto razy te kłamstwa będziemy prostować.

PIS wymyśla, że w nowym ładzie będzie budować baseny na wsi.

Widzicie za kogo oni nas mają?

Ma nas zadowolić basen.

Ale to właśnie PiS chce likwidować dochodowe branże rolne- hodowle zwierząt, dąży do tego, by ograniczyć hodowle drobiu i wołowiny.

Chcą na nas nasyłać pseudo obrońców zwierząt, którzy będą mogli wchodzić do naszych domów.

Przyglądają się, jak rozrastają się biedronki i Kaufland . Te które wykorzystują rolników, pracowników i rząd. Dyktują ceny, warunki pracy, stawki dla rolników.

Z funduszu odbudowy na polską wieś mają trafić jakieś ochłapy. 4 Ma być to 4 proc. AGRO unia żąda 40 proc.

Jedną ręką nakładają na nas dodatkowe obostrzenia np. chlewnie mają być sterylne, jak szpitale, a na ustach mają frazesy o tym, że będą zmniejszać biurokrację.

Po prostu przestańcie ją rozbudowywać

PIS kłamie nas i samych siebie.

Panu Kaczyńskiemu, pan Puda wielu rzeczy o polskiej wsi nie powiedział.

M.in. tego, że na stole jest „reforma Kołodziejczaka”, jak nazwał ją minister rolnictwa, która zakłada, że nie trzeba będzie na emeryturze zbywać gospodarstw.

Właśnie od tego zaczął dziś Kaczyński swoją przemowę o Polskiej Wsi.

Drugie - Kaczyński chce wprowadzić kodeks rolny. Wiecie co to oznacza? Kolejny bat na rolników. Chcą nakładać kolejne zakazy i nakazy, normy i zasady. Panowie zza biurka powiedzą, jak macie hodować świnie, a później jak planu nie wykonacie perfekcyjnie będą kary.

Całość dąży do tego, by likwidować rolników, wykluczać kolejne gospodarstwa.

Nie będzie nas rolników - nie będzie zdrowej, polskiej żywności, ale będziemy mieć basen.

@mirro a z czego ty rżysz?🤨 

Myślisz że to jest śmieszne?

Opublikowano
1 minutę temu, Ulman napisał:

119 dni w skrajnych przypadkach? Nie rozsmieszaj mnie. Niech cie Miro oświeci jakie sa opóźnienia.

W przypadku polskich firm to lajtowo zaległości po pół roku. W przypadku odbiorców zagranicznych kasa wpływa razem z mailem zmówieniem. W przypadku wschodu czasem jeszcze przed potwierdzeniem zamówienia. To odpycha od prób sprzedaży na rynek krajowy.

3 minuty temu, PRIMO napisał:

@mirro a z czego ty rżysz?🤨 

Myślisz że to jest śmieszne?

No bo basen na wsi to strategia rozwoju.😂 Mówiłem przecież że ten Nowy Ład to zły sen pijanego wariata i mamienie kapitalistycznego robotnika, socjalistyczną propagandą. Kiedyś mamiło się socjalistycznego robotnika kapitalistyczną propagandą. Taka zmiana.😂

• Like 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v